Friday, 24 October 2014

Fenomena jeruk asam boi

Fenomena terkini..adoii..bikin kecur ayaq liur ni...saya belum try lagi.hari2 bukak fb mesti nmpk gambar jeruk ni...mana boleh tahan ooo..walaupun saya bukan peminat jeruk tp gambar2 jeruk cukup buat air liur saya cair...mesti kena try jugak tau nanti..nk cri mangga dlu...

Ni gambar saya pinjam dri friend fb saya...cara nak buat sng je cuma perlukan mangga,asam boi,gula dan cili api...


Apam susu kalerful

Saya suke buat apam susu sbb sempoi je bahan2 nya..sume dh ready stok kt rumah..udah ler sng nk buat hasilnya pun gebu youuuu...tak caye korang try la buat...jommmmmm....sorry gambar dh siap potong saya lupe nak amik sbb tak sabar sgt nk makan,,,




Bahan2

4 biji telur 
1 cawan gula
4 sudu susu pekat
1 sudu besar ovelette
2 cawan tepung gandum
pewarna

Cara2

Blend telur,gula,susu dan ovelette hingga kembang
ayak tepung dan campur sekali dgn adunan tadi..bahagikan 2 atau
bahagian utk letak pewarna..kukus 30 minit

Thursday, 23 October 2014

Jom tonton Ribbit versi bahasa melayu

Best jugak ni cite ni ribbit ni versi Bahasa Melayu di bawah arahan Mamat Khalid..nak2 plk suara ribbit si katak ijau tu alihsuara dari Johan...tupai plk suara Elfira Loy...suara Izzue Islam pun ada jugak tau dia jadi labah2 versi Kelantan lagi...


Mengisahkan seekor katak yang bernama RIBBIT tapi percaya dia bukanlah seekor katak, tetapi seorang putera raja yang disumpah menjadi katak . Ribbit tak sama macam katak2 lain yang suka air. Pengembaraan bersama girlfriendnya si Tupai bermula, apabila Ribbit ingin mencari siapakah dia sebenarnya. Target utama Ribbit nak cari Puteri raja untuk dapatkan ciuman supaya sumpahan berakhir. Dalam pengembaraan untuk mencari puteri raja tulah macam-macam kejadian berlaku. Sehingga akhirnya dapat jumpa & ciuman puteri raja. Dan ahirnya, adakah RIBBIT bertukar menjadi putera raja yang hensem??? Nak tahu..jom layan movie ni kt bawah





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.