Friday, 18 July 2014

Pesawat MH17 terhempas di Ukraine

Kali ini Malaysia dikejutkan dengan pesawat MH17  dari Amsterdam ke Kuala Lumpur terhempas di sempadan Ukraine..seramai 295 orang yg terlibat...Ya Allah....berat & besar ujian yang Kau berikan. Berita yang sangat mengejutkan kepada semua rakyat Malaysia di bulan Ramadhan, semoga keluarga krew dan penumpang tabah hadapi dugaan ini ...Berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul...



Al fatihah buat semua penumpang dan krew yg terlibat.



Thursday, 17 July 2014

Berphotoshoot di Melaka

Kami 4 org sepupu sepapat yg mmg kamcing,sporting dan giler2...bile bertemu ginilah jadinya..tak habis2 dgn bergambar..sepupu saya yg dri kanan berbaju putih tu duk Melaka..kami yg tiga lagi tu duk KL..jadi masa public holiday tak silap Hari Pekerja rasanya kami turun ke Melaka jumpe dgn teacher Mastura ni...pastu apalagi jalan2 la kt Bandar Melaka...mmg happening bile berjumpe..




yg mcm amoi ni pun sepupu jugak tp budak lagi ni..hihi..tak masuk geng la...









Monday, 14 July 2014

Biskut lidah kucing @ rainbow cookies

Sabtu baru ni saya dh start buat biskut raya al kisahnya...hihi...punyalah xcited tak sabar nk try buat biskut lidah kucing yg very kalerful tu..saya terus buat 2 adunan..sekali tu dia...hahahah..amik masa smpai 5 jam tau nk siap...mau nya tak lama..biskut ni guna piping beg..picit sikit2 atas dulang tu..tp hasilnya mmg best..biskut yg sgt rangup..mmg kena la kot dgn selera budak2 dtg beraya nanti...kt umah ni pun budak2 ni dh ngadap se tupperware dh...

Jom layan gambar je la...






Kalau takde loyang khas tu jgn risau sbb masih boleh buat guna loyang biasa..yg penting kena ada piping beg la ye..sng sikit kejenya..



Ni versi bentuk bunga..tgk tu secoet2 nk kena picit...tp hasilnya puas hati...



Bahan2

250 gm butter
175 gm gula kastor
100 ml putih telur (bersamaan dgn 3 biji telur)
200 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1/4 sudu teh emplex
6 warna berbeza 

Cara2

Ayak tepung gandum , tepung jagung dan emplex
Putar butter dan gula hingga kembang gebu
Masukkan putih telur ( guna mixer )
Masukkan tepung ( gaul kaedah kaup balik ) 
Bahagikan kepada 6 bahagian dan letak pewarna
Masukkan ke dalam plastik piping dan gunting hujung nya.
Susun di dalan acuan nya dan bakar biskut selama 15 minit pada suhu 150


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.