Thursday, 22 December 2011

Wang kertas baru meriah dgn pelbagai warna..(",)

duit+baru+rm20+bank+negara+malaysia_01

Alahai......Comey plk aku tgk wang kertas baru ni,berwarna warni...Terbaru wang kertas RM20 diperkenalkan semula.

Duit RM20 Baru
Wang kertas RM20 lama

Kini berwajah baru dgn warna kuning..ada penyu tuu...


Wang kertas baru ni akan mula dikeluarkan pada bulan Julai tahun depan (2012)
Dengan tema 'Keunikan Malaysia', siri keempat wang kertas Malaysia ini memaparkan ekspresi tradisional berilhamkan seni dan kraf tangan, keajaiban alam semula jadi, flora dan fauna, ekonomi dan tradisi.
Selanjutnya boleh klik BANK NEGARA MALAYSIA untuk mengetahui motif setiap denominasi..
-Bangganya aku jadi rakyat Malaysia-

57 org bagi komen best..:

Tihara said...

wah colorful kan :)

IntaNBerliaN said...

canyik!! duit 20 dah ada semula ek.. hihii

done 4 all..

Zie said...

Tak pa sis sama-sama share... saya suka duit 20 tu... tak sabar nak dapat...

syawalsimpsons said...

mg cantik..suke3...tak sabar pulak nak pegang rm20 tu

Masya said...

cantikkan.. suke sangat tgk.. tak sabar nak tgk lbh dekat secara reality nanti....

Acik Erna said...

Assalam fieda..memang betul2 meriah.warna warni..warna baru duit 20 ringgit tu kan..

ajumohit said...

suke tgk rm20 tu fieda, cantik sgt, mcm duit main2 jek hehee

CIK MAY said...

teringat dulu masa tadika..abah bagi RM20 belanja untuk g rombongan...hihi...

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel..dah mcm jutaria lak sekali tgk..hihi..

Cik Rose Cute said...

banyaknya duit baru....miss you jugak fieda...hihihi sibuk...entry pun tak sempat nak tulis...bukak blog kejap2 jer...

Cahaya Qaseh said...

chantek duit2 ni..tp skali tgk dh mcm duit monopoly lak..kihkih

Kakzakie said...

Cantiklah... warna pun menarik. Kalau material sama macam note 5 ringgit baguslah masuk washing machine tak takut koyak...

Myra Jay said...

Myra suka Wang RM100, maybe kaler pepel kot :)

cikpuanhady said...

wahh..sukalah ngan design duit baru ni..warna warni gitu..

Mama Likha said...

menarik kan... mcm duit monopoly pun ada hiks :)

MamaEma said...

harap-harap susah untuk menciplaknya

wan nurul hezrina said...

WAHH SERONOK KAN KALAU BUAT KOLEKSI=)

Anum said...

cantiknya

PinkUmmi said...

cantik la....tak sbr nak tgu duit bru keluar

ct rahani said...

cantikkan wang kertas baru nih.. suka tgk.. :)

suhaina laui. said...

mcm duit SAIDINA jek ;)

anitadiana said...

fieda..cantik lah pulak..duit 20rm tu...dah lama dah tak adakan....

fieda said...

@Tihara
very the colourful kan..

fieda said...

@IntaNBerliaN
tu la dan lama tak ade..

fieda said...

@Zie
sharing is caring kan zie...hihi
kak fieda pun suka rm20 tu..

fieda said...

@syawalsimpsons
sue pun suka note rm20 tu ye..

fieda said...

@Masya
tak sabar nak pegang kan..

fieda said...

@Acik Erna
ctk kan duit baru rm20 tu..

fieda said...

@ajumohit
macam duit mainan kan aju..

fieda said...

@CIK MAY
tu la teringat dulu2 tgk duit lama rm20 tu..

fieda said...

@nuyui a.k.a miss YUI
uiy...blh wat main2 ni...hihi

fieda said...

@Cik Rose Cute
tu la rindu lak kt cik rose dah lama syp...biasa la tu cik rose ada masa kita sibuk hal lain jgk kan..

fieda said...

@Cahaya Qaseh
tau tak per..:)

fieda said...

@Kakzakie
kak,rasanya material dia mesti sama kan...berkualiti...kena air still tak koyak...caya lah..

fieda said...

@Myra Jay
ye la mmg ctk kaler purple tu..

fieda said...

@cikpuanhady
nmpk ceria kan....

fieda said...

@Mama Likha
ye betul tu..

fieda said...

@MamaEma
harap pun pasni takde la duit palsu dah..

fieda said...

@wan nurul hezrina
mmg cantik kan wat koleksi mcm kumpul stem tu..

fieda said...

@Anum
mmg ctk kan anum..

fieda said...

@PinkUmmi
mmg ctk..nanti mula2 kemuar nanti mesti rasa syg nak guna kan PU..

fieda said...

@ct rahani
ctk kan..syg plk nanti nak guna..hihihi

fieda said...

@suhaina laui.
sue..bolehlah wat ganti duit saidina....hehehe

fieda said...

@anitadiana
ye la..rindu plk dgn notes RM20...

Puan Kutu said...

mmg colourful..malaysia truly asia..haha tetiba!

nanakimie said...

ow,mcm tu...nana mmg xpenah ngk..hehe...chntek lg yg baru ni:)

fieda said...

@Puan Kutu
very the colourful kan..

fieda said...

@nanakimie
duit rm20 lama tu sekejap jer keluar..tak tau nape dorang stop..

aanie said...

memang cantik...suka tengok yg duit rm20 tu...

LYAfrina said...

duit kaler jingga tu cun ngat... dulu msa zaman rm20 tu lya kecik g...klo x slap time skoloh rendah dulu

Nisa Greennnpanda said...

yeay..duit RM20 ade blk..agak2 thn dpan, duit raye rm20 x? hehehehe... ^_^

Nisa Greennnpanda said...

lupe nk ckp.. lawa eh blog akak now..header & layout dh lain..akak edit sndri eh? ^_^

mamaNoriz said...

cantik dan berkualiti kan...

bagus sgt sbb setanding dgn wang spore dan Aus sbb lagi tahan lasak dan cantik...

Qaseh Gifts said...

Menarik!

Jom baca ni ~ Fridge Magnets - Cenderahati Mudah / Fridge Magnets - Easy Souvenirs

ieda said...

memang calerful kali nie ... cantik utk cetakan terbaru nie kan :)

SeputihSalju said...

cantik duit baru ni... warna warni.. erkk dlu prnah wujud ye duit RM20?? taktau plak saya..huhuhu

Cik Rose Cute said...

memang cantik duit baru...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.