Tuesday, 27 March 2012

Cara nak dapatkan semula old blogger dashboard

 
   

Alhamdulillah...dengan pertolongan rakan blogger Ummi Iman masalah saya selesai..bukan ape mmg saya tak berminat langsung dengan interface baru tu.pening kepala...nak muntah macam duduk dalam Rumah Terbalik pulak...


Juga terima kasih kepada mereka berdua kerana membantu


Tak sangka rupanya ada juga kawan2 yg kena mcm ni jugak dan tak lepas keluar. mcm saya..hahaha....kalau ada kawan2 nak try masuk ke format baru tu boleh lah cuba klik link Upgrade Now tu kat dashboard....hahaha...tapi jangan nyesal kalau tak blh patah balik ye....saya dah boleh balik ke dunia asal...hahahaha...suka sangat ni...
caranya gini refer gambor kat bawah...klik old blogger interface tu...terus balik ke alam nyata...
Terima kasih banyak2 Ummi Iman sebab settlekan masalah ni...tadi terus mood nak berblogging dah takder tau...


Boleh juga refer kat sini 

update terkini...
old blogger dashboard sekarang mmg dh takder..semua sudah automatik bertukar ke interface baru..jadi tuto di atas mmg dah tak boleh pakai lagi ye

40 org bagi komen best..:

syawalsimpsons said...

sy pon ada gak kes camtu...minta di upgreda...x mo cek..kang lagi fenin sy kak oit..

Zue AnnaLeeya said...

hihi... sib baik dah blh tukar...
klu tak fenin la erk....

takmola gatal2 tgn duk tekan ape2 pasnih...
takut jd fenin mcm fieda... hehehe...

Qhaifa Nur said...

tq, tq...saya pun bole

CIK MAY said...

wa..boleh ek..nak kembali ke template lame..bile dah jadi mcm tadi tu, rase mls nak update blog dan bw..

Tentang Kita said...

betul la.....pening kepala..yg lama lagi mudah

Anum said...

anum dah berjaya

nur anis said...

owh..bila upgrade jadi gitu ye..nasib baik tak klik..hihi

MisS Azreen HaNie said...

hehe...gtai aren pon gtai gak...sebejnmpk entri kak....haha...

yana saniey said...

hehe, tulah kalau pdahnya tngan tue gtal sngat. Alhamdulillah, naseb bole tukar. yesyes

jemarisuri said...

bolehlah sy try jugak lepas ni...hehe

ecadwinkyasha said...

senang je nak switch2 kan..eca klu edit blog,,kdg2 tukar g old interface..sbb new interface ne kecil tul nmpk koding2 sume tue.heehee :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Fieda..k.atie kdg2 guna yg baru gak,pastu tukar semula ke old blogger dashboard..:D
Tp mmg klu guna yg baru cam pening sikit..hikhik

oli-go said...

tq akak..td sy pun mengalami nasib yang same..

izan mama mia said...

hehehe..izan camtu gak ..fening sekejap..pas godek2 dah kembali asal..ehheeheh..
mmg tak best new look tu..

Eera Shera said...

sy pn gatai tgn..nyesal x sudah haha..terjumpe plak entri ni..thx ye..dah ok balik ;)

fiza said...

Saya lagi suka yg lama ☺☺

Nazayiena said...

Kak Nurul pun dah dpt blk interface yg lama.....

Hafizah Zainal Abidin said...

jenis font post awak ape ??
PLEZZ JAWABBBBBBBBBBBB........... :)

shiema sufian said...

Shiema lebih suka yang baru. cepat sikit loading (:

IntaNBerliaN said...

xmo la try nanti sy pulak yg pening kpala...hahahhah

Hanif Idrus said...

Sampai sekarang aku pun tak tukar ...malas nak belaju sebenarny abenda 2 baru ni..padahal sama ajer..
Sama macam FB..tak minat timeline..same as old punya bentuk ..OLd School katakan tapi aku tak tua yek..

eita said...

ita dulu pun pernah jadi macam ni...
buat2 tak jadi jugak..
last2 tanyer dengan beatiful rose...
baru lah ok...

Tihara said...

alhamdulillah dah boley fieda..thanks so much share kt sini taww :)

fieda said...

@Hafizah Zainal Abidin

font ni namanya delius..

Puan Kutu said...

bendanya senang je tp klu dah gelabah semua benda jadik fail kan kak fieda..hehe

fieda said...

@Puan Kutu

tau takper..lagipun prblmnya dah la bute it..duk srg2 plk kat umah ni..tak tau nak refer kat sape..

Ayesha Ramlee said...

AR pernah kena mcm ni dulu.. puas godek2, akhirnya kembali seperti sediakala...

Ummi Iman said...

sama-sama fieda.. dah pernah upgrade sebelum ni.. mmg tak mesra alam yg baru tu :( happy blogging again ;)

anisalya said...

hahaha... saya pun baru je tukar kejap semalam nak tengok mcmmana rupa baru. tp tak boleh nak pergi jugak. tak best langsung wajah barunya.

Acik Erna said...

terima kasih fieda

Cik Rose Cute said...

Hihihi nasib baik boleh tukar...

Masya said...

pening jugakkan kalau jadi macam ni.. terima kasih bagi tau info ni...

IzatulLie said...

terima kasih atas info yang telah dikongsikan,pening betul guna yang 2,

Pika Syafiqah said...

macam mana kalau kat list tu tak de benda tu?? tolong la....!!

CahAya HaTi said...

akak , pleaselah email kat saya .
jiha_pringia90@yahoo.com
memang lah ada butang kecik tu at tepi skali ,, tapi saya punyer jek yang tak ada tulisan OLD BLOGGER INTERFACE ! tension tau ..

CahAya HaTi said...

@Pika Syafiqah samala !!! sakit hatii ,.. tlong saya sngat2 ?!

Steifmesiess Ikien said...

Kak, tak boleh lah. Tak ada old blogger interface pun :/

fieda said...

@Pika Syafiqah

skrg mmg kena guna interface baru..tak boleh tukar dah..

fieda said...

@CahAya HaTi

cahaya hati...mmg sekarang dah tak boleh tukar dah..kena redho jer la ye dgn yg baru ni..hihihi..lama2 nanti biasalah tu..

aryan said...

its great post ..than also good ur blog..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.