Tuesday, 27 March 2012

Isi perut blog dah tak mesra alam la....huwaaaaaaaa....

   

Kenapa dashboard saya jadi gini...tak suke..tak suke..menci betul la..bukan dashboard jer dah bertukar..semua sekali isi perut blog ni...cuma blog jer la wajah tetap sama tp isi perut dah lain..
ni semua gara2 saya gi tekan kat dashboard yg lama tu ada tertulis ape ntah..pasal katanya dashboard akan berwajah baru pada april nanti..upgrade now..saya gi tekan link tu sbb ingatkan utk preview jer..sekali habis semua dah bertukar dan tak boleh patah balik..adoiii...pening la...betul2 tak mesra isi perut yg baru ni dgn saya...nasib baik nak tulis new entry ni boleh..kalau tak mesti saya nangis sorang2 kat depan laptop ni...tu la gatal sgt tangan..



Ada tak sesiapa yg jadi gini jugak...tak mesra alam langsung la..tetiba dah rasa macam blogger baru pulak...ada cara ke nak pergi balik ke dashboard lama..lagipun semua blog yg saya follow dah takder ...
sekarang nak bw harapkan bloglist dan sape yg dtg komen sini jer la...
Tak sukerrrr........


23 org bagi komen best..:

CIK MAY said...

kte serupa la..hehe...tapi mcm tak blh nak berpatah balik..sedih kan..

tadi tercarik2 jugak mane nak tgk dashboard yg boleh bace bloger2 len punye entry terbaru..rupenye kale click kat my reading kot...nnt kuar list blog yg ktie follow n blog yg baru update entry..

Anum said...

anum pun dah tertekan.. tolong nak tukar pada yang lama

SYANI said...

Dah lama pakai format baru ni.. Memula je rasa susah lama2 ok la

Qhaifa Nur said...

ingat saya sorang yang terkena....memang tak best langsung

Ummi Iman said...

adakala bila kita gatal tangan jdlah gitu hehe.. sbb saya pun macam tu juga ;) cuba masuk sini harap membantu :) http://www.bloggerhacking.com/2011/12/how-to-go-back-to-old-blogger-dashboard.html

Masya said...

saya belum klik lagi.. ade jugak perasan dia bg tau akan upgrate bermula april.... klu jadi lagu ni.. xmoo klik ar.. pingsan.. x paham

Puan Kutu said...

kihkih..sy tak tekan sbb takut jadi macam hari tu berubah jadi tak best.nasib baik tak tekan lg..:)

takkan tak boleh patah balik kak fieda?

sue zainun said...

sabar k.fieda ..hihi sue pon ada tertengok gak td tp xtekan la lagi..mmmm kena godek2 dulu kot,baru jumpa.. nanti terer la tuh..

IntaNBerliaN said...

ooo kak fieda dah tukar yg baru ek.. entahlah kak fieda.. sy pun xtau.. kene google la... xpasal2 nk kne blajo lg sekali kan..

Tihara said...

alamakk fieda..nape jadi gitu eks...blogger com buat benda baru plak ke..ahri tu google circle..tu pun saya wat dek jek..comment2 semua dah tak de ke..aiyooo

Lynn said...

Alamak..apsal jadi camni?ala..sory tak reti nak tolong..hopefully balik ke asal..sian fieda..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wajib ke brubh april ni>?? ngada toila..cam semak aje..cam timeline!

Cik Rose Cute said...

Nasib baik cik rose jarang pegi kat dashbord hihihi...memang tak boleh adjust balik ke fieda?...

NoorHafiy Budax Lanun said...

Assalam, nak tukar kebentuk lama senang jer tu pada bila-bila masa boleh tukar ke bentuk lama dan bentuk baru... huhuhuhu...

Pergi ke sebelah kanan bahagian atas 'kalau letak curso kat situ pasti ada tertulis (Blogger options)'.... Klik benda tu... Lepas tu koe akan lihat pada baris ke lima iaitu " Old Blogger Interface" Klik lah tu... InsyaAllah akan berubah kembali ke bentuk lama... hehehhe... >.<

Wassalam....

lady scooter said...

memang tak best setting yg baru ni... langsung tak mesra alam... serabut pon ye gak... nak cari senarai blog yg kita dah follow, kamu klik kat reading list..

nak back ke dashboard lama klik kat :

button yg lambang skru sebelah button language tu.

then klik 'older dashboard blogger' nanti dashboard akan tukar jadi yg lama punyerr

fieda said...

@Puan Kutu

nasib baik dah lepas..fuhh...lega..mmg tak best langsung..

fieda said...

@nuyui a.k.a miss YUI

tu la yui jgn tukar terus april ni dah...

fieda said...

@Lynn

nasib baik dah ok..mmg tak best langsung lynn interface baru ni..

fieda said...

@Cik Rose Cute

nasib baik dah boleh..

fieda said...

@NoorHafiy Budax Lanun

alhamdulillah dah boleh...mekasih banyak2 kerana membantu..

fieda said...

@lady scooter

betul tu..mmg serabut kan..yg lama ni terang,jelas dan nyata..yg tu tak jelas sgt la..mekasih ye sbb sama2 tolong saya..

ajumohit said...

Aju mmg pakai yg baru, so far ok, sib bek bleh tukar lama balik ye fieda

anisalya said...

hahaha... kelakar jugak akak ye. dah godek tak blh nak ubah semula. sabar je la. nasib baik dah ok kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.