Friday, 30 March 2012

Kuasa make up

 
 

Tengok gambar kat bawah tu...wow...sape sangka dari seorang yg biasa2 saje pun boleh berubah jadi cantik macam barbie doll....Kalau macam ni kita pun boleh jadi ala2 anak patung jugak.....hihihi...
pakai contact lens,bulu mata palsu dan eyeliner....haaaa....jadilah secantik cantik mata gitu...tapi
saya mmg tak pernah pakai contact lens..macam takut jer tgk org masukkan contact lens tu dalam bijik mata...


Jelas kan nampak perbezaannya...


Wah..!! yang ni hebat betul....lelaki boleh bertukar jadi pompuan...dgn make up jer sampai tertipu orang dibuatnya...Tak tau la gambor ni betul atau fake..macam tak caye la..tgk kening dan tangan nmpk sgt lain...
Geli mak oiiii...

33 org bagi komen best..:

Azza Afdzal said...

org laki make up terus jd perempuan..hahaha lawak la

nurmujahidah said...

ok,, nk start belaja make up intensif,, hehe

Atirah ★ said...

Edit semata-2 . ^_^v

shazwan: said...

haha . cantiknyeeee... euww

mayangsayang said...

gambo lelaki tua tu x tahan .. leh tuko jadi cun melecun ..

saffiya_aleesya @ echa said...

kuasa make-up yang tak cun pun leh jadi cun..hehehe..tapi make-up xpe jgn operate muka sana sini smata2 nak cantik dah lerr

nuyui a.k.a miss YUI said...

nk bljr camtu leh??hihi..tp sy xpndai..huhu.

LYAfrina said...

hihi...lps ni jgn tpedaya lg tgk model korea y cun2...

LYAfrina said...

hihi...lps ni jgn tpedaya lg tgk model korea y cun2...

Anum said...

hebat

syawalsimpsons said...

sy sendiri tgk pon rs cam leh caya ke...mmmm

Tihara said...

weyy mata sepet leh jadi bolat..kalo mata kita yang tak sepet ni lagi la bolat kan...lawa la dia mekap..bibir pun jadi lawo, mungel jek..keh3.. :)

izan mama mia said...

hikhik...kalaulah kitapun pandai mekap gak...huhu...

SYANI said...

Boleh tertipu orang dibuatnya...
Rasa gambar yang last tu cam tipu jer... Tengok kening ngan tangan tu cam lain je..

Tentang Kita said...

gambar 1st n 2nd tu mmg percaya 100% sbb pernah tgk rancangan korea kat astro tp x pasti tajuk show tu...gmbr last tu mmg tipu la..sbb tgk tgn pun dah tahu

Ummi Hanie said...

gambor bwh skali tu ngeri + h=geli lah tgk nye kak fieda ! hehe...

IntaNBerliaN said...

sy pun tkt nk pakai contact lense... tkt mata luka..hihihihii

Warna Warni Kehidupan said...

makeup memang mengelirukan.. ilang makeup dah macam amukan pocong huhu

mama irfan said...

mama irfan besa tengok yang gambar no 2 tu dalam tv... sebenarnya pompuan tu masuk dalam rancangan Star King... mama tengok di channel One HD 393... memang terkejut la perubahan perempuan tuh..dari gadik x cantik, bila make up trus cantik.... mata siap leh kasi besar lagi dari mata sebenar yang memang sepet... gambar ni bila pengacara Star King soh pompuan ni padam kesan solekan pada sebelah muka...terror kan mereka?

Acik IeyMah said...

tudiaa..mata sepet truih jadi besaq, bulat elok na..tapi mata hat natural, pun da canteq kan..hii

Izan Ishak said...

pernah tgk gmbr ni kak fieda... paling tak menahan yg lelaki jadi perempuan tu lah... tertipu mak!

Nazayiena said...

Pandailah diorg makeup dr lelaki jadi perempuan yg cantik....

Puan Kutu said...

zaman dh berubah.transformasi mekap juga semakin canggih.segala kelemahan boleh tutup dengan kuasa mekap..:)

Tentang Kita said...

betul kata mama irfan..rancangan tu star king....baru teringat tajuk tu...

PinkUmmi said...

kalah kite yg pmpn nih....mcm ptung barbie...

Munnafendy said...

yg last tu edit tu...tgk tangan pun lain..

jemarisuri said...

sy takut nk cuba contact lens takut rosak mata..hehe

eita said...

bijak r orang ni..
dari lelaki leh wat jadi orang puan....
tak nampak langsung cacatnyer..

IEQAH said...

originall sudaa kn :)

Myra Azraff said...

sebab tu ramai yg kemain cantik2 skarang..makeup tu yg menutup rupa sebenar..haha..yg laki tu pulak..err..haha=='

anisalya said...

macam2.

Ali Jasni said...

gile style

shahdiana said...

gambar tipu yang lelaki tu hidung besar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.