Monday, 26 March 2012

Maira bersama Ipadnya

 

Ipad for kid dah dapat hari Jumaat lepas...Jadi apalagi berkepit jer la Maira dgn mainan baru dia ni..Functionnya lebih kurang jer dgn laptop mainan yg biasa tu...Cuma bentuk la yg lainnya..Memang sangat sesuai la Ipad ni untuk anak sebaya Maira ni sbb Ipad ni lebih menekankan pembelajaran ABC dan 123..satu lagi yg berbeza Ipad ni  ada function tambah dan tolak ..tp tu belum sesuai lagi kot utk umur dia..Yang paling Maira suka dengar muzik lagu rhymes la.. favorite dia lagu Twinkle2 Little Star dan Humpty Dumpty...Rasanya tak byk sgt nak review pasal Ipad for kids ni sbb lebih kurang jer la dgn laptop mainan tu..sebenarnya rasa terkilan gak sbb saya tgk kat luar dah bersepah jual Ipad for kid ni...saya oder ni dari awal bulan 1 dan ni ler baru dapat...huhuhu...penat tunggu...:)





37 org bagi komen best..:

ummiarissa said...

anak-anak zaman sekarang bermain dengan It..Ipad...patung-patung tak minat lagi...tapi ada pelajaran dengan i pad ni kan..

ajumohit said...

wah pasni maira tak kacau mama dia lagilah ye, comel sangat rambut maira...belajar rajin2 tau

Kakzakie said...

Masa anak kakak kecik dulu tak ada ini so mereka guna pc. Sekarang anak-anak dah dapat gadget lebih mudah fieda...

Oklah juga at least mahirkan dia dgn pendedahan awal....

Eyla said...

hehehe...lawa sarung kusyen..baru beli ke???....bila nak pg ambik, nnti la xder masa lak....hakhakhak

Anum said...

comelnya

~ yus ~ said...

macam agak besar ipad ni dgn Maira. Tp nampak dia seronok tu.

IntaNBerliaN said...

kak fieda order dgn sape?.. lamanya baru dapat...baik beli dkt luar je kalu camtu kan..kikii

p/s : nape xleh klik ek?.. bila mouse g, tak kuar bltk tgn pun.. kuar gambo ank panah je..

izan mama mia said...

anak dara kak fieda ni,berapa umurnyer....come cam mama dia jer..
asyik main ipad eks....cam mia,teruja laa dalam seminggu lepas tu habis nak dipomennya...

syawalsimpsons said...

saya pon konon nak beli untuk syawal..tapi tak kesampaian jaa

Cik Rose Cute said...

lamanya fieda menunggu ipad tue...apa-apa pun dah dapat dah sekarang...suka maira...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bkn men suka la dia ea..

wan nurul hezrina said...

amboiii beshnyer dia ada ipad..untie pun tak der ipad=)pinjam leh??heheh

Saya Disini said...

amboi...suke dia ea bersama ipad..hehe

Cute Mum said...

ada gak baca orang cerita pasal ipad for kids nie.. kebanyakkan macam rasa tak best bila dah dapat.. lagi2 yang beli online. tunggu lama tapi bendanya biasa jer..

Citra NaniZam said...

dah sampai ye fieda.. citra ada gak order dr fb tuk putri kecil citra lom sampai lg.. lama kan tunggu huhu :(

Nazayiena said...

Sukanya Maira dpt ipad tu....

Jaa said...

wah, k.fieda pun beli ipad for kids jugak...baru jer baca kt 2 blog tadi diorang beli utk anak2.. erm, agak2 kalau besar2 idlan tu sesuai ker x? hehe..saya teringin nk beli tapi takut dia kecik lagi.. kang hancur dibalingnya...

adianiez AIDA said...

ok la tu. da ada ipad :) belajo rerajin ye...

aanie said...

lamanya order....order online ke kak?
bape ek rege dia? macam best je....

Mama Ema said...

samalah dengan anak ema..suka dgr muzik jer

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

comelnyerrr dia senyum....

Tihara said...

happynya Myra dengan ipad dia ya.. ni kalo dapat kat saya, mau saya tumpang sekaki :)

Anonymous said...

Alaaahaaaai, comelnyeee (:

Mia Liana said...

wahhh bestnya... auntie nak pinjam boleh?

Hanif said...

Suka hati dia dapat hadiah I-Pad dari mak dia..

ShimaSalleh said...

comel dh ank dara nih. Rambut pon pjg dah... Ke aku yg br perasan ;p hihihi
Happy learning Maira

Puan Kutu said...

lor baru sampai?kesian maira.yg aiman punya lain sikit, nanti nak review gak klu smpt.sbb ramai yg tnya..:)

kayyana said...

wah.. kecik kecik dah ade ipad.. kelasss maira.. hehehehe

nanakimie said...

panjang rambut maira...^-^

pandai mama dia jaga,hee:)

fieda said...

@Eyla

hehehe..pink gitu ye..dh lama la beli,jarang pakai..

fieda said...

@IntaNBerliaN

oder kat fb..ada aritu kak fieda wat entry..lama tu baru dapat..kt luar dh start jual pun..

fieda said...

@izan mama mia

izan,maira umo 4 taun..mmg pun mula2 mmg la dorang xcited..

fieda said...

@Jaa

beso idlan tak sesuai lagi kot..kang habis dipomennya..

fieda said...

@aanie

oder kat fb..tu ler lama nak dapat..regenya rm38 termasuk pos..

fieda said...

@Tihara

malam2 pas maira tido saya tumpang la main..ahaks...

Ummi Iman said...

@IntaNBerliaN dah kena blocklah tu.. diorg boleh trace tau

anisalya said...

nak beli utk alya. tapi yang ada screen sbb sekarang ni berenut je dgn adiknya tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.