Sunday, 8 April 2012

Bunga ros tu namanya Pak Choi

 
 

Ni ler jawapan untuk entry CER TEKA MENDE APE NI...
Terima kasih sbb sudi main teka2...

-SAYUR PAK CHOI-



Sebenarnya saya nak tgk ada tak kawan2 yg kasi jawapan PAK CHOI sebab sebenarnya kan selama ni saya mmg panggil ni sayur sawi...rupanya ada nama khusus...sawi cina/jepun pun ye jugak...Saya pun baru tau yg namanya PAK CHOI masa saya buat entry teka2 tu...Kebetulan masa tu tgh masak..tgk keratan batang tu cantik jugak dan saya rasa ada jugak kot kawan2 yg tak tau pasal ni..tu yg datang idea wat teka teki tu...


Saya mmg suka sayur ni..bagi saya lebih sedap dari sawi biasa tu...Biasanya orang Cina suka masak sayur ni guna sos tiram kan..mmg feveret dorang la..tadi ada yg teka gubahan timun,batang saderi,pangkal daun sup,baby kailan dan kobis..hihihi...macam2 sayur sekali keluar...kalau saya pun belum tentu tau gak...tau pun sbb selalu beli sayur ni...Wah..sape agaknya yg teka dengan tepat sekali...
Next entry.!!


Sambut besday abang Asyraf kali ni tak beli pun kek..dia request nak makan pizza tp bukan mama made la..made in PIZZA HUT..hehehe..tapi takder gambar pun sebab papanya bukan suka kalau saya ambik2 gambor kat kedai makan ni...dia segan org tgk..

14 org bagi komen best..:

AMNA said...

HAHA , selalu tengok gmbr 1st tu..

nama + gambar 2nd tu tak pernah tau XD

MaryaYusof said...

As salam Fieda,

Ni baru boleh lurus kaki sambil blogwalking... Tgk entry ni ttg sayur pak choy! One of my fav sayur ni... Hubby pun sejak kawin da suka mkn sayur ni... mmg sedap masak dgn sos tiram... ranggup...nyum nyum nyum...

Birthday Asyraf ye... Happy belated birthday dear :)

*zafirah elfishy* said...

oh,baru tahu ada sayur nama mcm ni:)
nk kena cuba ni.hehe

ieda said...

akak selalu gune sayur nie buat grg2 mee dan sebagainya .. dah lama x gune sawi biasa tuu dah rasa x sedap ..
seyess sayur nie lebih sedap dan manis .. tapi mahal sikit dari sawi biasalah kan ;)

Tihara said...

sah2 saya jawab mentimun..kui3, tak teringat lansung ke batang sawi nih.. :)

jemarisuri said...

ye lah sy pun slalu panggil sawi cina tak tau plak nama dia cam tu...hehe.

tahniah awak surprise for you..:
http://jemarisuri1001.blogspot.com/2012/04/surprise-buat-pengomen-di-blog.html

Cik Rose Cute said...

hahaha...cik rose salah jawab...makan pizza best jugak...

Solehah Shamsuddin said...

hehe..lawakla.solehah teka salah.hehe

ShimaSalleh said...

igt pak choi jenis lain sikit.. hermmm

9n0L4 said...

hehe. tahu name sawi cine je. tak tahu pulak ade name khusus.

anitadiana said...

ya ke..sayur ne pak choi..sedap..rebus sekejap aje bubuh miyak sikit bagi berkilat...lepas tu cincang daging..goreng bersama bawang putih serta sos tiram..lepas tu tabur kan..baru masak masa balik kg ari tu rumah mak ita..mak suka makan sayur ne..bukan sawi ...

IntaNBerliaN said...

cantik pulak btg sayur tu bila dh potong.. :-)

anisalya said...

pak choi mmg sedap kak. saya suka.

Puan Kutu said...

wo pakchoy ya..sy panggil sawi jer.hehe..

FIL suka sgt sawi nie.sy tak berapa suka.lg minat sawi biasa wpun pahit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.