Monday, 9 April 2012

Dialog moden vs dialog berpahala

 

Ubahlah kepada ungkapan2 yg membuahkan pahala...Jom sama2 kita biasakan..
Ungkapan2 yg biasa tu saya pun tak terkecuali dari dok sebut2...alamak..kena ubah ni..

28 org bagi komen best..:

Cik Rose Cute said...

Thanks kerana mengingati sesama kita... nice info....

izan mama mia said...

tq..mudah-mudahan dpt ubah...malu gak anak2 dgr kita ckp gitu nnt anak ikut..kita pulak tak berkenan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol tu..kdg2 kt tak sedar apa kt ckp kan..

ieda said...

yelah dikkk
adakalanya x perasan kan
kata2 tuuu ada yg lebih baik ;)

insyaallah semoga dijadikan amalan .. aminnnnnnnnnnn
TQ sharing dik ;)

eB ezrin said...

tq :)

Masya said...

sokong 100%..... walaupun kadang² saya pun ade jugak terlepas ckp hihihihihi......

~ yus ~ said...

tq sharing fieda

Azhafizah[フィザ] said...

Thanks for share

MamaEma said...

nice post..

Tihara said...

haah, mmg betul kalo lupa kena bc selawat byk2..Insya Allah ingat..thanks 4 sharing fieda :)

IntaNBerliaN said...

beoi tu.. elok tukarkn.. thanks jugak sbb ingatkan.. :-)

btw, dh tukar pic dkt profile.. pakai shawl yer.. cantik :-)

IntaNBerliaN said...

done

mamaNoriz said...

sya pun terbaca ni kat FB...
mmg betul kan...

yg paling menyampah klu ckp "apa2 je" jadi "jewwww"...

eeee, 'Jew' tu kan yahudi in english so tak psl2 dpt dosa kering...huhu

anisalya said...

ada jugak baca ni kat FB.

mama tisya said...

pernh tgk ada org update kt fb psl ni

**chatime lg sedap dr coolblog..bkn coolblog lg sedap..hehehe

Citra NaniZam said...

perkongsian yg baik.. tq fieda

Bui Junaidi said...

INSYALLAH..*_*

Nazayiena said...

Memang betul semua perkataan tu sepatutnya kita ucap kpd ungkapan yg memberi pahala.

shiema sufian said...

wowww, nice nice. Shiema sukaaa (:
p/s : sorry lama tak bw, busy sikit (:

Acik Erna said...

salam fieda..terima kasih kongsikan ni

Aju Mohit said...

Tq atas perkongsian yg baik ini fieda

eita said...

betol tu...
pada duk kuar perkataan yang tak berfaedah...

Zie said...

Bagus untuk peringatan pada semua.. sekarang ni org suka cakap sedap mulut jer....

Hanif said...

Entri yang baik!!

IntaNBerliaN said...

a'aa perasan je kak fieda.. tu yg sy tegur tu..hehhe....
tayanglah gambar kat entry.. brlah lbh jelas sy tgk.. gambar kat profile tu kecik... xclear + xpuas tgk..hehheh

Izan Ishak said...

jom kita amalkan sama2... terima kasih mengingatkan ye kak fieda...

Rose Khadijah said...

bagus la info ni..tQ kak fieda..

opocot tu, si Rayyan tu da pandai cakap sbb dok slalu dengar sy cakap gituew...

Puan Kutu said...

Alahai termunasabah diri plak entri nie.hehe..

sy dlm tulisan suka tulis yg moden.tp dlm lisan lebih berdialog pahala kot (cover line)

nice entry btw kak fieda..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.