Thursday, 12 April 2012

Hasil mengapam apam polkadot

 

Selamat pagi..Jemput sarapan semua dgn apam dot2 ni..Ni projek petang semalam la...Saya buat 2 kaler jer kali ni..malas plk nak berkalerful bagai...Dah la letih wat apam comey2 ni..Tapi frust sikit sbb ada lekuk2 atas apam comey ni macam parut jerawat batu plk..Masa mula2 kukus lupa nak lap penutup kukus tu..Jadi  air yg menitik atas apam ni terbentuk la lubang2...Tak licin molek..


Yang hijau tu inti coklat nutella dan pink tu filling blueberry..tapi budak2 ni lebih suka yg kaler hijau tu..


Ni hasil mengapam dah last2...mmg dah malas giler dah time ni..tgk la dah tak rupa apam dot2..ada yg kosong terus takder corak..tapi geramnya cantik plk permukaan apam ni...licin gitu...kurang la sikit lekuk2 nya...sepatutnya dari awal kena bungkus dengan kain penutup kukus tu barulah air tak menitik langsung..ni saya setakat lap jer..


Dah siap untuk ditapau kat jiran depan umah..oh ye..kat mak mertua tak dapek nak kasi sbb mak mertua takder kat umah..takder rezeki la mak ye..Mesti ada yg kata amboi bekas tapau tu macam nak buat jual plk..bekas lebihan tu sbb masa raya taun lepas mak saya suruh buatkan kek coklat lembab 20 biji..dia nak bagi2 kat sedara mara..saya beli jer bekas plastik ni senang nak bungkus 20 biji kek tu..


Untuk Puan Kutu,eita,sis Norzie Hany dan Cik Rose kalau la korang duk dekat area Cheras confirm2 dah dapat sebekas sorang ni...hihihi




-pagi ni nak pegi Pejabat Pendaftaran gi buat ic Asyraf..pastu nak tukar ic baru utk kitaorang sekali...ptg karang ye baru jenguk korang-

Nak resepi klik sini
Hasil sebelum ni cubaan pertama , cubaan kedua , cubaan ketiga

50 org bagi komen best..:

Masya said...

oklah tu.. banyak hasil jadinya..... mesti sedappkan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya..meh kasi yui skit..

Kakzakie said...

Huhu... kakak punya mana Fieda? Kakak nak juga. Kalau post ke JB sempat ke hihi...

Anum said...

wah bestnya

Aju Mohit said...

alahai comelnya fieda, nak sikit hehehhe, kalau buat GA ni bagi hadiah dot2 ni ok gak fieda hehehehe

syawalsimpsons said...

mak aiii menariknyer...nak buat...tak da keyakinan la kakak...takut tak jadi je...nak sikit..kakakkak

Saya Disini said...

wah..sedpnye..

Tina Othman said...

rajinnya kak fieda buat, siap bagi jiran lg, tina apam ni mmg tak penah buat, sebab penah rasa dulu & tak berapa suka rasa dia

Zue AnnaLeeya said...

rajinnya mempolka dot yer....
skrg nih mmg dah xde mood nak wat kuih atau kek bagai....

tp mmg tingin nak try wat nnti...
bdk2 mesti suker sgt.. hehehe,,

Cik Rose Cute said...

telan air liur jerlah fieda hihihi bila nak pi cheras...serang umah fieda...fieda umah dekat gan ikea ke?

anitadiana said...

sedapnya..tak reti nak buat...ajar lah..

IntaNBerliaN said...

ololooo comel2nya apam ni.. rajin kak fieda...

done

Cik FaRiZaM said...

ada amik temphn ker?duk area mnaek?

MamaEma said...

cheras dgn sg besi dekat jer..boleh ke?..hehehe....comel

...sWeeT uMi... said...

comel2 pokodot tu...umi dah lama nak try wat tp tak terbuat pun lagi huhuhu...bila la dpt wat ni kan (",)

munna said...

dah lama tak buat apam ni..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wahh.. bestnyer!
lg best kl dpt jd jiran.. heheheh

Izan Ishak said...

alahai... comel2nya apam polkadot kak fieda tu. izan kan pernah buat sekali je. tu pun cam tak jadi, izan ni kurang sabarlah kak... hmmm... takleh nak niaga kan camni...

Cik Yatt said...

wah...cik yatt tak brape minat ngan apam2 dot2 ni..hehe

Tihara said...

wahh fieda ni memang pakar buat kek la yer..comel apam ni..saya tk penah try lg buat ni..tah jadi gone le kalo buat ni.hihi :)

cIk JanNah said...

salam kak,
lama betol jannah tak kesini kan? im backk :)

apam polkadot tu nampak sedap. tengok resepi mcm senang. tapi sampai la ni jannah tak terbuat2 lagi..huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa buat apam poka dot...


moon je tak terbuat nie.. hehe

mamaNoriz said...

alamak jelesnye, diorang dpt apam tu!!!!

PinkUmmi said...

sedapnye kak fieda.....nak sket...

suhaina laui. said...

rajin nyer kak...sy selalu beli yg xde inti sb akif mkn yg tu...kalo ade inti mkn separuh je yg lbh dlm sinki la jawabnyer ;)_

zera eira said...

sedapnye. teringin na belajar tapi ta berkesempatan pulak. selalu nya beli je. sedap lah tgk pon da terliur!

kayyana said...

wah.. rajinnye kak fieda... nnt pos utk saya sikit.. hihih.. gurau je

eita said...

pandainye akak buat....

pos tak boleh ke?
:)

Ummi Iman said...

tak kisahlah tu.. janji boleh makan. rajin buat pun dah kira bagus dari saya yg belum pernah mencuba ;) ala.. yg jauh pun boleh pos kan? gurau je..

sue zainun said...

erkkkk ngidam terus nak makan..

Rose Khadijah said...

hurmm jeles betol tgk orang mengapam nih..sy tak sempat nak mengapam la kak, asyik ostesen jer..

fieda said...

@nuyui a.k.a miss YUI

yui...dah tinggal 2,3 bijik jer ni..

fieda said...

@Kakzakie

alamak kak..jauh tu...takut nanti hancuss plk apam ni nak sampai ke sana..hihi

fieda said...

@Aju Mohit

tu la aju..buat hadiah ga comel kan..tp kita kan prblm nak pejabat pos..kalau main pos gitu jer guna peti surat sng sikit..

fieda said...

@syawalsimpsons

usaha pasti berjaya...hihihi..

fieda said...

@Tina Othman

kak fieda tak brp suka gak..tp suka tgk sbb comey2 kan..maira suka sgt apam ni.

fieda said...

@Cik Rose Cute

cik rose umah kita kan kat jusco cheras selatan..

fieda said...

@anitadiana

kak ita...resepi ada kt bwh tu...akak ikut jer step by step mesti boleh..

fieda said...

@Cik FaRiZaM

tak ambik tempahan..buat utk anak2 nk mkn jer..saya duduk kat area jusco cheras selatan..

fieda said...

@MamaEma

hehehe...mamaema duk sg besi ye..kalau mai cheras confirm dapat ..

fieda said...

@Tihara

eh..dok pakar sgt la tihara...sikit2 jer..

fieda said...

@eita

kalau pos pakai pos box senang..ni nak kena gi pejabat pos tu yg susah tu..takder org nak bwk..huhuhu

Zie said...

Wah dah banyak kali cubaan zie plak tak pernah try buat pun... huk huk mungkin tak teringin nak makan ni kot...

fieda said...

@Ummi Iman

alamak..rose,ramai yg request ni..hihihi..

nanakimie said...

s0dapnya:)

nana ske apm dot2 nh,comel pn comel:)

Jobless Girl said...

Cantiknya apam2dot ni.

wan nurul hezrina said...

shedapnya kak fieda..bak mailah cket bg merah n sofia.hikhik..

nurul ingatpun nak g tukar ic.kalau sempat bolehlah tukar

Nazayiena said...

Rajinnya fieda buat,mesti sedapkan inti coklat nutella tu yg budak2 suka...

Puan Kutu said...

hehe klu dekatlah kan?aiman tgok pic apam nie dia kata ohh sedapnya!hehe..

Si Matatajam said...

Comelnya Apam polkadot..M tak pernah buat lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.