Friday, 11 May 2012

10 Surah dapat menghalang daripada 10 ujian Besar Allah.

Salam pagi Jumaat

Jom kita amalkan surah2 ni..Insyaallah dapat membantu kita nanti...


1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.


Bantu golongan miskin yang tidak mampu dapatkan perlindungan kewangan dengan hanya 1 klik!

20 org bagi komen best..:

pelengkap rusuk kiri said...

bagus entry ni. sangat bermanfaat.
salam jumaat :)

*zafirah elfishy* said...

kena amalkan setiap hari baca 10 surah ni :)
terima kasih atas perkongsian kak^^
jemput singgah di blog fira ya?

Ummi Iman said...

Salam pagi Jumaat Fieda,
Insyaallah. Semoga sama2 beroleh syafaat.

mimie.. said...

subhanallah...banyak betul manfaat ayat2 suci alQuran ni....
insyaAllah akan diamalkan..
tq kak sebab share ^_^

Kakzakie said...

Peringatan baik utk kita semua... dapat amalkan sebahagian pun sudah amat baik...

Izan Ishak said...

thaks for sharing kak... jom kita amalkan sama2...

IntaNBerliaN said...

sama2 kita amalkan... mmg sgt byk kebaiknnya kan

done

Che Rosliza Che mat said...

info yg menarik di pagi jumaat...

Citra NaniZam said...

perkongsian yg baik k.fieda thanks for sharing sama2 kita mengamalkannya :)

Nurmujahidah Ismail said...

insya ALLAH boleh dan akan diamalkan :D

anisalya said...

kalau rajin mencari mst kita tau kelebihan Al-Quran tu banyak kan.

anitadiana said...

tq fieda...bagusnya perkongsian ini...

Fieza79 said...

tq for sharing fieda...

ieda said...

Tq dikk sharing .. loike ! .. ;)

Aju Mohit said...

terima kasih atas perkongsian ini fieda, suke sgt entry ini ;)

Masya said...

alhamdulillah.. amir pun dah pandai baca al-fatihah.... cuma kene pastikan tajuid dgn sebutan sempurna sikit...

sHaR!Na eLyaNa said...

Insyallah..smga kita dapat syafaat Nya..

9n0L4 said...

nice sharing. mengingatkan bagi yg dah lupe. ;)

cha'e said...

this is sooo gud ;)

Si Matatajam said...

Insyaallah M akan amalkan surah2 ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.