Friday, 15 June 2012

10 nasihat tentang kehidupan

Sekadar perkongsian di hari Jumaat yg barakah...untuk peringatan diri sendiri juga..


No 10 paling nak kena beringat sebab kalau terlebih bercakap mmg boleh mengundang pembohongan,fitnah dan pergaduhan..paling takut yg ni la...lidah nk kena jaga..terlajak kata buruk padahnya...

31 org bagi komen best..:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Fieda.Pengkongsian yg bermakna di hari jumaat yg mulia ini.

Tihara said...

sharing is caring tanda kasih sayang..thanks fida..memang kena beringat selalu tang no 10 kadang2 jadi mengumpat...kalau ada yg terlupa kita ingatkanlah, sbg manusia biasa mmg tak terlepas dari semua tu..cuma berdoa agar Allah pelihara diri kita semua dari perbuatan tercela..

eB said...

slm jumaat. tq yer :)

Hanif Idrus said...

Bagus!! Hari Jumaat macam ni bagus juga dapat entri macam ni

jemarisuri said...

slalu hati2 kot tersilap..huhu

ayut said...

perkongsian dan peringatan yg best..betul tu kak.no 10.takut jgk kdg2 ayut ni tlbih je ckp ye..mudah-mudahan dpt jg dan berubah kpda yg lbh baik..mekaseh kak fieda :)

sHaR!Na eLyaNa said...

salam..kak..nice sharing :D

ieda said...

TQ ... TQ ... dik
perkongsian yg menarik
akk nie ... buat kerja x sedar dah kul 12 koo .. huhuhu ;)

Cik Jannah said...

salam kak fieda,
im back. rindu tak?? ehehhee

terima kasih ats perkongsian yang no 10 tu mmg paling takut. sbb skunk zaman teknologi. FB , blog twitter hari2 macam2 cerita yg keluar.

izan mama mia said...

hr jumaat mmg menarik, sbb ramai post entry menjurus keagamaan...

tq share....

MamaEma said...

betul tu fieda...

ANIM said...

betul tu fieda,
bukan bercakap dengan mulut saja..
tangan kita yg "bercerita" ni pun kena jaga...
kalau boleh jgn link entry2 yg tak sahih..yg boleh aibkan oranglain..
tq share ilmu pagi ni..

ieedaz @ mama_isha said...

thanks for sharing..
nasihat yg terbaek!

Aju Mohit said...

perkongsian yang baik fieda, harap2 jiran yng buang taik kucing tu dapat baca ni, biar berubahlah hndknya

Wanieys said...

perkongsian yg sangat baik..thanks kak fieda kerana sharing dpt juga jd peringatan utk wani :))

Rosalia said...

bagus2 :D

Sally Yatiey said...

Nice sharing :D

ct rahani said...

nice sharing.. tq kak... :)

wahida said...

bagus n3 kali ni...

tengs!!

izamin said...

org kedekut selalu terkena.. hahaha tq for sharing kak fida

9n0L4 said...

suke yg nombor 3 tu. ;)

eita said...

lama2 bercakap memang melalut ke lain...

teratak hati said...

Perkongsian berguna..thanks sharing

Ummi Iman said...

Peringatan yg menarik.

anisalya said...

betul tu. kalau bercakap lama2 ckp yg bkn2 je kan?

ainnoraini said...

Terima kasih fida...saling ingat mengingati...

Che Rosliza Che mat said...

Suka jugak yg no 10 tue...nasib baik cik rose taklah ramah sangat...

Bui Junaidi said...

HA,AH KAN..BUI SETUJU DGN NO.10 TU..SLL CUBA NAK KONTROL SUPAYA TAK BYK CAKAP,TAPI TAK BOLEHLAH..MMG DASAR POT-PET BUI NI..HIHIHI

9n0L4 said...

ya betul. lbh baik diam kalau nak maki org kan.

IntaNBerliaN said...

betoi tu.. terlajak kata memang buruk padahnya... tu mulut kita kne sentiasa berjaga2..

Si Matatajam said...

Harap2 dijauhkan sifat mazmumah tapi didekatkan dengan sifat mahmudah.l

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.