Wednesday, 6 June 2012

Wajah Terbaru Waris Mahsuri..Wan Aishah


Dah lama tak tengok wajah Wan Aishah waris ketujuh Mahsuri yg sekaligus telah menghapuskan sumpah Mahsuri terhadap Pulau Langkawi satu ketika dulu...Masa mula2 dia keluar kat tv dulu dia budak2 lagi kan..sekarang tengok..dah kahwin pun..cantik betul dia ni..Agaknya mcm ni la kot wajah Mahsuri..


Ini adalah wajah terbaru keturunan ketujuh Mahsuri, Wan Aishah Nawawi Wan Aishah masih nampak cantik walaupun mengenakan solekan tipis dan dia kini jua bertudung.

Dia berkahwin dengan jejaka pilihannya, Alee Tongyon kira-kira dua tahun lepas.Alee adalah seorang usahawan muda industri pelancongan.Alee merupakan rakan sekampung Wan Aishah sejak kecil.

Pasangan ini bagaimanapun mula rapat sejak Wan Aishah memasuki universiti dan mengikat tali pertunangan.Wan Aishah, adalah anak sulung daripada dua beradik kepada pasangan Wan Nawawi Wan Hashim seorang pemandu tut-tut dan Sumaini Karim, pekerja hotel.

Wan Aishah menjadi idola rakyat Malaysia sekitar awal 90-an apabila kisahnya berjaya dijejak Persatuan Sejarah Malaysia cawangan Kedah yang kemudian disusuli Ekspedisi Melawat Phuket anjuran majalah Al-Islam pada 1998.

Ketika itu Wan Aishah baru berusia 12 tahun. Sejak itu berita mengenai penemuan waris generasi ketujuh Mahsuri itu tersebar luas terutama di Thailand dan Malaysia.

Penemuan Wan Aishah menamatkan sumpah Mahsuri ke atas Pulau Langkawi yang menjadi padang jarak padang tekukur sejak tujuh keturunan Mahsuri yang silam.Ekoran penemuan itu, Utusan Melayu (M) Berhad mengambil daya usaha menjadikan Wan Aishah sebagai anak angkat dan mengatur beberapa program berkaitan sejarah moyangnya Mahsuri di Malaysia.

Antara yang paling menarik ialah Minggu Pengisahan Mahsuri di Pulau Langkawi yang mendapat sambutan hangat pelancong dalam dan luar negara.Wan Aishah pernah melanjutkan pelajaran di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) tetapi cuma untuk tempoh setahun dan kembali menyambung pelajarannya di University of Bangkok dalam jurusan komunikasi.

42 org bagi komen best..:

zera eira said...

Cantik nya, subhanallah. :)

sHaR!Na eLyaNa said...

cantik lah dia kan..kak...

btw sha da klik ads..cm biasa heheh

ecadwinkyasha said...

agak2 mahsuri mcm ne la cantiknya

anisalya said...

memang cantik dia ni.

misshannajr said...

mmg cantik..tp tingginya husbnad dia hehe

izan mama mia said...

saya bab sejarah ni lemah sikit....kenapa agaknya waris mahsuri dijumpai di negara jiran????....

umialya/k.tini said...

mmg cntik

ainnoraini said...

Comey... Lama tak dgr citer dia nii

Ujie said...

Alhamdulillah..bertudung.

Tina Othman said...

cantiknya dia

ingat lg time dia dikenalkan as pewaris mahsuri, semua majalah jadi muka dpn

syawalsimpsons said...

rasanyer mungkin mahsuri pon gini gak kot...

Mummy GreenyHouse said...

ha'ah la..cantik dia...

Aju Mohit said...

memang cantik rupa parasnya kan fieda.

aju buat sendiri je blog tu fieda, header tu pon sama, header tu edit dari iphone je, blog tu pulak aju suke yg simple mimple je hehehehhe

Mrs Lurve said...

cantik..nmpk bersih je

Saya Disini said...

tq info akak..menarik la..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sgt cntik dia ni..

Zie said...

Memng cantiklh...

eita said...

laaa...dah kawen dah..
cepat nyer masa berlalu..
masa dia mula2 glamer dulu kecik je..
sekarang ni pun makin comel..

nur anis said...

cantiknya dia....

Gaung aka fahamimajid said...

salam.saya pertama kali sampai di sini..wan aishah. cantik sangat...

IntaNBerliaN said...

cantiknya dia kak fieda..!! a'aa kan.. mahsuri pun camnilah agaknya kecantikan dia kan..

eintan nurfuzie said...

DULU X CANTIK CMNI..MMG LAWA SGT...MSTI MAHSURI LAGI CANTIK

Ummi Iman said...

Cantik!

YNA HERMOSA said...

cantiknyer dia dah bertudung :)

anitadiana said...

cantiknya...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Fieda.Apa kabar?lama xsinggah kat sini..menjak cuti sekolah.Arini br dpt singgah jap..
cantik header baru..comel2 anak2 fieda!
Blog k.atie pon dah bersawangggg..xper la anak2 dah balik semula ke asrama..leh buat n3 byk2.hikhik(ya la tu :D)

Falsya said...

serious cantik betul wan aishah nie..cantik die lain mcm..;D

ieda said...

dia tetap cantik kan ..

Che Rosliza Che mat said...

Memang cantik....suka tengok wajah dia..

syiela said...

makin cantik ye kak bila dia bertudung

ummiarissa said...

ye lah..makin cantik...Mahsuri secantik dia lah kan..saya pun baru tengok gambar terbarunya ni..

ummiarissa said...

ye lah..makin cantik...Mahsuri secantik dia lah kan..saya pun baru tengok gambar terbarunya ni..

9n0L4 said...

memang cantik betullll. putih merah kulit die. :)

~ yus ~ said...

memang cantik dia...

p/s: header baru fieda pun cantik...:)

jemarisuri said...

terserlah keayuannya...

ct rahani said...

cantikkan kak.. suke jugak tgk muka dia..

MamaEma said...

sangat cantik keturunanya

kakyong said...

singgah blog fieda... nak tgk wan aishah yg sgt comel & cantik nih... dulu budak jer...

Ummi Hanie said...

secantik mahsuri le tu... skali tgk mcm wife eizlan yusof pun ade ;)

Hanif Idrus said...

Oh!!! cantik betul keturunan Mahsuri...sebab tu di akena fitnah...hemm

Puan Kutu said...

mmg cantik,sh daanak belum nie?hehe

Myra Jay said...

Memang cantik Wan Aishah ni..

Sama macam yang digemburkan kecantikan Mahsuri dulu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.