Thursday, 12 July 2012

Milo sejuk

Milo sejuk ni saya beli bukan ape..anak bujang ni boleh lah buat sendiri pasni...sbb dorang ni suka benor minum milo sejuk....jangan kata budak2 mak budak ni pun suka milo sejuk.....yg buat saya tergoda dgn milo sejuk ni bkn nya ape..sbb sambil minum milo sejuk ni sambil mengimbas kembali nostalgia..nostalgia ape pulok tu...??ala..zaman sekolah rendah dulu la...


ada 25 peket dalam kotak tu..harga...??alamak..lupe la pulak..resit pun ntah ke mana..


Korang pun mesti ada nostalgia masing2 kan dgn van milo ni...tapi walau mcmna pun milo ni mmg tak boleh tanding gak dgn milo dari van..pelik la nape milo van sedap sgt..dorang guna milo mana...milo kotak pun tak sesedap tu jgk..


56 org bagi komen best..:

Saya Disini said...

sedpnye

kakcik said...

Milo van tu sedap sebab percuma kot! :)

Kiriman Fieda kakcik dah terima petang semalam dan akkcik masukkan dalam catatan pagi tadi. Terima kasih banyak2 ya. :)

izan mama mia said...

nak milo juga..izan mmg peminat milo...tak kira panas atau sejuk...

syawalsimpsons said...

kakak selalooo tgk kat supermarket..tp entah la tak da keinginan nak beli..padahal suke je minum milo..adoi...

syiela said...

saya pun kak setia dgn milo ni... dari dulu sampai sekarang.. sekarang anak2 la pulak ^_^

done kak :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh try lg ni..

Mira Adzlia said...

hehe...mmg teruja klu van milo dtg sek mse dulu...smpi beratur 2-3 kali..hihi :p

Ardini Humaira said...

lama betul dni tak pekena milo. asyik beli vico hehe

shahdiana said...

betul kak fieda...yana pun pelik tapi milo van tu memang double triple sedap kan...lain macam rasa dia...tak tau macam mana cara diorang bancuh pun....

Nazayiena said...

Belum beli lg milo sejuk nie,yg biasa tu selalulah,sedapkan.

PinkUmmi said...

erk...milo sejuk????
bancuh2 memg dh sejuk ke kak???

Kakzakie said...

Dulu kita minum dari van tak ada dengar yg kena keracunan kan fieda. sekarang banyak kes pulak..

ShimaSalleh said...

sedap ke? Hihihi.. nostalgia betul dgn van mil... berebut-rebut!

Tihara said...

saya rasa milo ais kat pizza ngan kfc hampir sama rasa dia dengan milo van kat sekol dedolu..dia macam buh creamer kan..dap nye tp tk dpat beli sokmo2..kopak seketui rm3.90..huii :)

Wanieys said...

senang nak bancuh sikit kan milo sejuk ni..hehe van milo ingat sekolah dulu2..mmg sedap pun

buatbest said...

Teringat plak kat Dumex dlu2..huhu

Lynn said...

Salam kak fieda..

betullah kak..nape ye milo van tu lagi sedap..?Pelik kan..Milo ais..kalau kaw2..memang terangkat..

ayut said...

btulla kak fieda..milo van rse ye len..mgkn sbb dy proses tu kot..dy kan buat yg kat dlm tong tu..pastu dy mcm automatik di kacau gitu..tu jd len rse tu..hihihi.agk jela..tp ayut xminat sgt milo.ckit2 je :)

Haryati Hamzah said...

kami pun suke milo,tp jarang beli yang instant, selalu yang biasa tu je.

Che Rosliza Che mat said...

bolehlah cr try beli nanti hihihi

Falsya said...

van milo tuh mmg xde tandingan la kak...mmg sedap sgt..xleh dpt kat mana2 kecuali van milo..hehe..

fiza said...

Teringat jaman skolah. Iyerlah...van milo lagi sedap.

Saya memang peminat tegar milo.

fieda said...

@PinkUmmi

cuma bancuh dgn air sejuk jer..

Myra Jay said...

Tak pernah try lagi MILO sejuk ni, tengok iklan dah tergoda ;)

ros_reeza said...

betul tu... air milo yang kat van tu memang sedap sangat.. memori zaman sekolah rendah tu.. beratur sampai 2,3 kali. hahaaha...

ieda said...

memang terbaik dikk
anak2 akk pun suke minum
tapi utk sarapan pagi jelah ;)

Yumida said...

aah kannn..nape la milo van tu sedap sgt..myb cawan dia kecik kot..so rs nak lagi nak lagi bila minum..menambah kesedapan..tapi kan sis..sy ni pelik..klo minum milo van tu, sure lepas tu akan cirit birit..kikiki

Norzie hany said...

Sedapnya milo sejuk.
Sis dah terima hadiah,cantik dan suka sgt.Thanks ye fieda cyg.

MamaEma said...

tak pernah beli lg milo sejuk..milo yg serbuk tu pun nak habis pun hingga dah keras-keras..huhuhu

IntaNBerliaN said...

sy pun sk.. alisha pun sk.. hihii

biasa kami 3 eranak ni kalu nak minum bancuh dgn air masak je la.. minum gitu.. xletak ais... tp ttp sedapkan :-)

IntaNBerliaN said...

sy pun sk.. alisha pun sk.. hihii

biasa kami 3 eranak ni kalu nak minum bancuh dgn air masak je la.. minum gitu.. xletak ais... tp ttp sedapkan :-)

kak tini (umialya) said...

van milo ader lg tak??

sue zainun said...

ada2..biasanya mst kecoh satu sekolah kalau van Milo datang..berebut2 nak amik..heheee biasanya minta lebih kat abg dreber van Milo..sib baik dpt...tp mmg sdp la Milo dr van tuh..ntah nape pon xtau..hihi

Citra NaniZam said...

suka minum milo.. tp lom pernah beli milo sejuk ni.. bancuh x yah pakai air panas ke kak fieda..?

lovelywa said...

meleleh nengok air milo nih..slurrpp!!

Zie said...

pantang lagi sejuk2, heheh la ni dok minum milo panas, emm tu pun sedap jugak..

shida'R said...

ha,a sis mila van sedap ya amat haishh camne dorg bancuhh xtau lah heheee ;)

Hanif Idrus said...

Belum pernah cuba makan

Aju Mohit said...

Aju mmg suke minum milo sejuk ni Fieda tp tak pernah try yg ni lagi

Blog Asyraf said...

Saya pun suka jugak jenis ni :D

teratak hati said...

tak prnah minum milo van..tapi milo mmg best..tak kesah milo ais atau hot milo..

Ummi Hanie said...

pehhh... tergoda aii...

aah kan kak fieda, nape tah milo van tu sedap sgtt... depa pakai milo lain kot

klu akk nak tau, milo kat spore pun rasenye lain ckit,lg sedap xsilap :p

Solehah Shamsuddin said...

haah la kak.solehah pn plik gak rasa milo dari van milo tu.sdap sgt.kot2 dy bancuh pekat2 kot.hehe akak,nt solehah nk try la milo sejuk ni.packingnya cantik sgt

Cik Rongoks said...

kalau milo van tu datang, selalu beratur banyak kali. hahhha

...sWeeT uMi... said...

seyes mmg sedap...nak nak time cuaca panas,bancuh je ni mmg bergelas2 la abis nye hehehehe

eita said...

zaman sekolah dulu suka sangat kalau van milo mari..
air milo dia memang sedap..

Irfa said...

tak penah cuba milo sejuk ni
mesti sedap sbb saya suka milo

Izan Ishak said...

yelah kak fieda... milo yg kat van tu lain rasanya kan. umppphhh semacam aje rasanya...

Mummy GreenyHouse said...

hari2 milo dah macam wajib. tak pernah try milo yg ni..yg ni boleh larut walau bancuh pakai air sejuk ke?

ct rahani said...

ooo ader jual peket2 camnih ek kak.. x penah nampak pulak.. nak carik jugak la camnih.. :)

Masya said...

suke milo sejuk.. milo tabur.. mmg sedapp....

ha'ahkan milo van tu mmg sedapp.. tp sekarang ssh nak dapat huhuhuhuhu

wan nurul hezrina said...

hausssnya rasa

sHaR!Na eLyaNa said...

alahai..sdpnya..minum panas, sjuk oun sdp kan kak..nak satu hee

anisalya said...

pernah beli milo sejuk ni. tapi kureng sikit dgn yg dlm pack ni.

9n0L4 said...

pernah beli tapi tak pernah minum. hee. sbbnye bagi kat adek. ;)

Si Matatajam said...

Khalish ni mmg suka sangat dengan Milo sejuk ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.