Wednesday, 18 July 2012

wordless wednesday #28 (loghat negeri)

Kebelakangan ni duk seronok plk belajar loghat2 percakapan setiap negeri...
rugi kalau tak belajar..dulu masa keje kan gini la lebih kurang situasinya..macam2 ada...hihi



Nak belajar loghat Kedah klik sini dan loghat Terengganu klik sini


30 org bagi komen best..:

Tentang Kita said...

masa kt UUM dulu leh tgk situasi cengggini...berpuak2....saya bantai jer masuk mana2 puak ^__^

ros_reeza said...

betul tu, kita kat malaysia ni, ada macam2 bahasa dan loghat.. Rugi kalau tak blaja :)

Anum said...

terbaik

Wanieys said...

mau pening dengaq kalau dok berimpun cm tu ckp masing2 loghat hahaha

Natasha said...

ahaks.... dlu sy study kt kedah, dgn loghat utara nye, org kelantan terengganu nya.. seriously pening kpale sbb sy satu2nya manusia yg x paham ckp mereka smpai ade yg terasa.. huh =(

nur anis said...

waktu belajar, banyak jumpa kawan dari macam-macam negeri..boleh la belajar sikit-sikit..:)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

warna warni kehidupan (^___^)

Falsya said...

falsya suke loghat nogori..hehehe..

ieda said...

ekkeke lawak baca komik niee .. adehhhhhhhhhh ;)

Jaa said...

hehe.. betul2...

CINTA UNTUK KITA said...

heheheh bebal kepala otak singh kat tgh tu..:)

Nazayiena said...

Dialek kelantan kak Nurul byk x faham,apatah lg yg tulis dlm FB pki loghat negeri lagilah kak Nurul x faham.

::NureeN:: said...

mai blajaq loghat penang & kedah ngan nureen hehehe :)

Mrs Lurve said...

bila hang nak balik tanjung

hahahaha..nie tau bahasa ibunda nie, seronok bila kak fieda rajin post entry bahasa2 nie, boleh belajar smbil gelak2

~ yus ~ said...

loghat setiap negeri mmg berbeza tapi kita semua kan satu Malaysia...

seronok juga belajar loghat dari negeri lain ni kan

eB said...

i lioke...
eB cumer leh ckp bhs kedah, eprak & srwk... len2 tuh tau dgr jerk . hik3

izan mama mia said...

heheh..walau byk loghat..kita tetap 1 bangsa,..satu negara...er,..kak fieda nak tau loghat daerah izan??..nnt izan pos...hehehehe

Tihara said...

seronok dengar budak sabah cakap..sampai kesudah tak reti nak ikut :)

jemarisuri said...

mmg js jadi haru biru...sbb blur tak fhm...haahaa

LYAfrina said...

inilah..bestnyer MALAYSIA

Ardini Humaira said...

kawe oghe klatey.. begheh blakow nok duk manow... kawe buleh kecek kut ganu, utagho, hok kawe dok gheti kecek sghawok jah ni hehe. sikit2 jah gheti

Hanif said...

Pening kepala kau..hahaha

Yumida said...

aah...selagi ada peluang blaja..kita blaja bahasa..sronok tahu byk bahasa...
bahaya berpuak-puak kann..kucing pun tahu..hehe

anisalya said...

kalau time belajar dulu, semua loghat ni akan keluar daripada mulut masing2 kalau mak ayah called. blh dgr semuanya la. hahaha...

Che Rosliza Che mat said...

hahaha memang pening...ibarat itik + ayam+lembu+kambing...lebih kurang cam gitulah...

Mira Adzlia said...

Msia mmg kaya dgn bahasa

Sue-Rya Qistina said...

teringat time blaja kt UiTM dulu. mcm ni lah situasinya. saya dok tgh2 sbb x reti loghat apepun. hehehehehe

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/today-is-my-day-happy-birthday.html

Izan Ishak said...

haha... macam2 loghat keluar ... yg faham kira okay lagi. kalau jenis yg tak faham...menganga jelah...

Eca Dwinky Asha said...

kat staffroom eca ada dua 2 loghat..cina,rungus(kaum sabah) n kelantan.....cikgu2 ramai dri kelantan kt sini.

9n0L4 said...

kalau dgr org cine ckp loghat tranung, sgtlah kalakar. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.