Tuesday, 14 August 2012

CARA2 NAK ANYAM KETUPAT PALAS.

Sape pandai buat ketupat palas ni..saya makn jerr pandai..hihi..kalau balik beraya ke kuantan mmg tak sah kalau tak tapau ketupat ni..kat KL ni mana nak jumpe...


27 org bagi komen best..:

Anum said...

dh leh buat nie

Falsya said...

feveret falsya tuh kak..mmg suke sgt ketupat daun palas nie..;D

Che Rosliza Che mat said...

cr tak pandai hihihi

ros_reeza said...

Ros pun nak blaja la buat ni.. mak Ros pandai buat :)

kak tini (umialya) said...

boleh le tapi tidak sekemas arwah mak

ieda said...

uishh x pernah akk cuba buat punn
senang je bila tgk step2 nie
ketupat biasa punn x pernah cuba
malasss lah dik huuh
skrg nie tunjuk2 aje huhu

izan mama mia said...

ketupat palas ni wajib bg keluarga izan...ayahda izan akan pantau kami buat....tapi...ketupat palas kami tak sama ngan gambar last tu..sbb itu ketupat betina...ayahda akan suruh buka kalau jg gitu....ketupan palas ayahda izan lain sikit bentuknya...hihi...
lain tempat lain bentuknya kot...

Masya said...

sy pun same.. pandai makan jer.. buat x reti hihihihihi

IntaNBerliaN said...

tahun lps pandai sbb MIL buat thn ni xpandai dah kot sbb dah lupa.. hihii

Nida Mohd said...

nice shraing kak..boleh simpan step by step ni kot2 nanti dah lupa ingatan cara nak balut-balut tu..

kalo beraya kat kelate mesti tolong mak anyam bungkus ketupat ni..tahun ni tak dapek nak tolong sebab raya dgn mertua..rindunya momen-momen itu..

Nida Mohd said...

nice shraing kak..boleh simpan step by step ni kot2 nanti dah lupa ingatan cara nak balut-balut tu..

kalo beraya kat kelate mesti tolong mak anyam bungkus ketupat ni..tahun ni tak dapek nak tolong sebab raya dgn mertua..rindunya momen-momen itu..

C'Jai said...

ketupat pulut...hehe

eita said...

sampai sekarang masih tak reti jugak..
belajar secara live pun tetap failed...
tak tahu lah nape keras sangat tangan ita ni..

shidaR said...

wahhh shida xpndai la kak fieda hehe kna belajar ni...heheeee ;)

amranaiman said...

keputat.. ketupat? hehe ketupat segitiga.. :D ia sng ia mudah ia ringkas..

jemarisuri said...

alamak js tak pandai la...hihi
generasi dulu2 pun dh takde yg nk buat...yg tinggal kini hanya beli yg dh siap...huhu...

**suka mkn cicah ngan gula melaka...mmg sedap...^^

Ujie said...

Tak penah brpeluang bljr sbb ketupat jenis ni bkn budaya org johor.
Tapi tiap raya dpt mkn, biras org perlis yg bawak.

*kalau org jawa, kami ada lepat..isinya pulut gak.

Wanieys said...

wani pandai mkn jer...mak yg buat hihihi...try dh tp xpenah jadi balut ketupat ni hihi

Myra Jay said...

Wahhh nice sharing..
TQ Kak :)

Yang tak reti boleh belajar sambil tengok gambaq :)

QasehnyaRania said...

haha su belajaq buat tapi tak penah menepati citarasa mak n arwahb tok..
mereka2 kata ketupat saya ketupat jantan..huhu tak kemas,takut nanti pulut masuk air masa rebus tuh..

Cik Nur said...

kalau raya haji, mak selalulah buat ketupat palas ni, kalau raya puasa ni, selalu masak lemang.. :)

syiela said...

walaupun saya org utara tapi saya tau makan je kak huhuhu

permata biru said...

5 step terakhir nie yang selalu sgt xjd..asyik nak jadi ketupat betina ja..org tua2 kata...hehe

shahdiana said...

feveret ni kan...sedap nya...tak sabar nak tunggu raya....

anisalya said...

kat fb ada ni kan kak?!

9n0L4 said...

dari dulu mmg tak reti nak buat ketupat palas ni. hee.

Si Matatajam said...

Banyak Kali buat pun tak jadi ngan elok gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.