Friday, 28 September 2012

Mai cuba rempah masak hitam

Haritu saya ada dapat sepeket rempah daging masak hitam dari mama mia...dia suh try test... lepas raya baru2 ni baru la saya try masak rempah tu...wow...mmg sedap you...dh macam rendang pun ada..saya mkn dgn nasi impit...nasib baik teringat jugak nk ambik gambar aritu..kalau tak tak boleh nak tayang kat sini...hihi..saya buat edisi kering sikit...


Bila mende dah sedap haruslah kena oder  kan..time tu mama mia buat sale..3 peket rm5...jadi saya beli cukupkan rm10...rempah tu dh pun sampai minggu lepas...tgk tu siap ada surat lagi mama mia kirim...hihihi...
saya beli banyak ni bkn nk guna sorang nanti balik kg nak kasi la kat mak dan adik ipar suh dorang try test..dah la sepeket ni boleh buat utk sekilo daging...boleh dapat byk tau..


Nak masak pun simple jer..bahan2 yg diperlukan tak byk..mmg memudahkan kerja kita la..Apalagi kalau kawan2 berminat klik jer sini atau klik banner iklan bawah header saya tu..banner yg pertama dari kiri...tapi sekarang sale dah takder dah... harga sekarang ialah sepeket rm2.50 ye..masih murah lagi tu..




49 org bagi komen best..:

kak tini (umialya) said...

akak nak cuba jugak le..

inazamri said...

wah akak pun nak cuba la.tengok pic tu pun dah nampak menyelerakan.

MAY said...

mcm sedap je kak....jap g nk terjah,,

Falsya said...

Makan ngan nasi putih panas2 pun sedap kan kak fieda...lapaaaaaa..

Anum said...

sedapnya
simple n mudah

Nens Collection said...

senang masak skang kan..kalo malas lagi xth la..haha..( sy laa tuu)

QasehnyaRania said...

kene try ni

Mira Adzlia said...

skang byk da jual rempah cmni ek..mudah ckit nk memsk..hihi

Mira Adzlia said...

skang byk da jual rempah cmni ek..mudah ckit nk memsk..hihi

Ujie said...

Mmg tak penah mkn msk hitam ni.
Menarik!

BERT said...

siap bg kaedah msk lg tu :))

Aishah Jahirah said...

daging masak hitam mmg sedap kalau rempahnya sedap...kecur air liur tgk...

Nad @ MamaZN said...

Nmpk sedap tu..;)

Tihara said...

haah sedap kan, saya guna separuh ada lagi separuh..insha Allah nanti nak order :)

fiza said...

Wah, nampak sedap.

fiza said...

Wah, nampak sedap.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nampak sedap la kak fieda...nnti nk order juga hihi...

qalief xsedar diri tiba2 kak fieda...xtau knp dr masih kenal pasti punca...tunggu result blood test...

IntaNBerliaN said...

saya dah try.. mmg sedap :-)

SHAHZEE said...

rempah ni made in lenggong ke?
mk mertua zie org lenggong,kat sana mmg popular ngan masak hitam..mk pun wat bisnes jual perencah ni jgk:)

ct rahani said...

nampak sedap la kak.. mesti makan bertambah2 ni kan..

Hilmirda Daud said...

Nampak menyelerakan... terliur pulak dah hihihi :)

Cik Aien said...

yup..nmpk sdp..hehe..

Cik Nur said...

wahh..nanti boleh cuba ni.. :)

Kesuma Angsana said...

wah nampak cam best je ni

izan mama mia said...

Alhamdulillah dah sampai..tq Kak Fieda sudi cuba n rasa....tau..juga entry ini...

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

sedapnye...js puya peberet ni...^^

Joanna Yunus said...

betul saya memang dah cuba sedap dan mudah sangat nak buat

baca disini
http://inilahcoretankehidupankami.blogspot.com/2012/09/rempah-masak-hitam-izan-mama-mia.html

fizafantagirO said...

nampak sedap :)

mama aryan said...

macam best je nih..

shidaR said...

wahhh mcm best jer..rasa mcm penah nmpak..kak fieda..nnt tgk balik sama dak dgn kat kedai dekat tu..hehee

Aju Mohit said...

Emmm menarik tu Fieda, bolehla try nanti, sedapnya dapat cicah roti ;)

❤Kamsiah❤ said...

senang,kan...dan confirm sedap rasanya...

Everything's Everythings said...

wahhh nmpk sedap ;D

misshannajr said...

urmmm!! macam sedap sgt hasil kejadian ni kak...tu la ada juga trnmpk iklan kat blog kak ina intan berlian tu..nnt nk try juga la beli InsyaAllah :)

eita said...

memang sedap kan..
x rugi beli...

sal ya said...

ada jugak beli. raya haji nnt baru nak try masak.

Nida Mohd said...

A'ah nampak mcm rendang la kak fieda..

Hanif Idrus said...

Menang mengiurka.....nyam..

ieda said...

kat tmpt akk ada juga org jual nie .. tapi kering sikit dan lebih hitam ...

hurmm nanti nak try ;)

Si Matatajam said...

M pun nak try order nnt..nak buat untuk raya haji..

maszull said...

assalamualaikum fieda....best juga tu senang nak masak..:)

syiela said...

simple sangatkan nak cuba jugalah nanti

anitadiana said...

memang sedap..tapi izan bagi..ada sikit lagi tu...

ros_reeza said...

Sedapnya nampak.... nyum..nyum..

Izan Ishak said...

alahai kak fieda... nengok entri ni trus telan air liur... hehe...

sal ya said...

bz ek kak tgk adam hawa sampai tak update blog? hehehe...

Ema Blog said...

pedas ke tak?

wan nurul hezrina said...

alahai nurulkan dah pernah buat jugak mama mia gak nyer..tapikan boleh lupa buat entry sampai skang,...alahai tapi mmg sedpa

9n0L4 said...

mak oiii byknye rempah. stok smpai bile ni kak. hee. jaa pun ade jugak tapi satu je. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.