Monday, 29 October 2012

Sedap rupanya bayam goreng ni....

Dengan muka tak malu saya bgtau sebelum ni saya tak pernah tau kewujudan bayam goreng ni..sehinggalah saya tgk ada kawan post gambar kat fb..tp masa tu tak terdetik pun rasa nk terai...sbb rasa mcm pelik jer...hihihi..Bile tengok entry kwan kita ni tempohari terus la rasa nak mencuba jugak..


Saya pun try la tp saya guna tepung magik...ala tepung yg femes kat fb tu....wahhhh....sedap jugak ye...dh macam kerepek plk rasanya...kebetulan bayam yg saya beli tu daunnya kecik2..kalau dapat yg besar2 baru puas hati..apalagi jom lah try...


Anak2 duk tanya kalau buat dgn sayur sawi boleh ke mama....hihihi..boleh jer...tp tak tau la camne plk rasa nya kan...

42 org bagi komen best..:

Aju Mohit said...

emmm sedap ye fieda, bolehla try nanti nyum2

izan mama mia said...

mmg fikir nk try gak tapi x try try..hiih

Dira said...

Klu nk goreng tanpa tepung pun blh. Gaulkn dgn olive oil n masuk dlm oven. Lebih sihat.

Mira Adzlia said...

mmg sedap kn....nk ckit bule?hihi

ieda said...

uishh kecur pulak bila tgk bayam tuu yumx3 ;)

Mrs Lurve said...

selalu beli yg dh siap jer..sedap jgk..xpernah wat sendiri..

syiela said...

tak pernah buat tapi pernah makan yang org msk je :)

mama tisya said...

1st time tgk..kalo petola goreng celup tepung pernah mkn sedap

Deqla manjew said...

yeke ke sdp..wahh.. kena try nih!! (kalo bab mkn laju je try.. haha)

kinara kinatara said...

wah nampak menyelerakan..:)

syawalsimpsons said...

mmg sedap ni kakak..dah lama x makan...kat umah ni x da yg nak maka sgt..tu yg x mo..bak kata mak...bayam, tempat simpan minyak..ayoooo

dya bunga said...

dya xpernah rasa..haha,,

fiza said...

Tak try buat lagi.

Nora Karim said...

sedapnya nampak... ish nak cuba jugaklah nanti..

Qhaifa Nur said...

mmg sedap bayam goreng ni...
first rasa masa tu cleaner opis (org indon) jual...
utk anak2 yg makan sayur bagus ni...

Mrs Velentine said...

mmg sedap kak

Cik Siti said...

hehhee..best3..bayam goreng...mcm2 erk...

♥cikmOt♥ said...

kalu p CH...SURE TAK lupa cari kimcan goreng...sedap kak...nyum nyum

cutesweetbaby said...

selalu gak sy mkn bayam grg ni....

PinkUmmi said...

xpernah try lg kak buat bayam goreng nih...

Falsya said...

sedap kan kak bayam goreng nie..hehe

Cik Nur said...

bayam goreng mmg sedap.. :)
brokoli di goreng pun sedap..

nur de buat, entry pun ade kat blog.. godek2 la..

mmg sedap..cicah lak sos.. perghh... mlm ni nak buatlah..hihihi

Deq's Qienz said...

mmg sedap kak..masa kecik² dulu slalu je mkn skg dah kurang dahh..hehee

Chic Na said...

nampak sedap & rangup. :)

aNiM said...

sedap ye kak?
nak try juga la. selalu saya pun dok tengok je org post kt fb. hehe

Karukord Jagau's said...

saya selalu beli nih....mmg sedap..

shahdiana said...

best ek...banyak benda yang yana nak try dengan resepi kat fieda ni...tapi tak berkesempatan lagi...

ieedaz @ mama_isha said...

Sedap yer kak.. sy pun tak pernah try lg tp tgk cam menarik je tu..:-)

izzah said...

Memang sedap....kalau sy mkn mmg ssh nk berenti...hehe....

Masya said...

memang sedap bayam goreng ni.. cuma rajin x rajin jer nak goreng hihihihi...... ha'ah kak lagi besar daunnya lagi sedap hihihihihi

::EIDA:: said...

Akak jgn sedih.. kita kawan.. sbb ida pun tak tahu wujudnya bayam goreng ni! HAHAHHAHAHHA

wan nurul hezrina said...

nurul suka wat bym gorengnie..mmg sedap..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dulu2 mak wani selalu buat gak bayam goreng ni time tu pokok bayam kt umah banyak hehe...skang ni dh lama xmakan

sal ya said...

nak try jugaklah nanti.

QasehnyaRania said...

cer try pucuk kaduk pula.daunnya lebor sikit.
baik tok krsihatan juga.. ;)

ct cheery said...

dah pernah rasa dah ni,ok lah jugak..tp paling menarik hati bunga kertas goreng..hehe

IntaNBerliaN said...

a'aa mmg sedap kan :-)

IntaNBerliaN said...

done nokia

suhaila omar said...

nmpak sedap gak...

9n0L4 said...

suke bayam goreng ni. kat kelantan byk kan. ke kat mane? huhu. teringin pulak rsnye.

Saya Disini said...

sedpnye....rangup je kan..sy suka

QasehnyaRania said...

jemput baca sini

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/perhatian-kepada-ibubapa-atau-sesiapa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.