Tuesday, 30 October 2012

Sweet & Sad

Isteri merajuk manja sebab suami tak minum kopi yang dibuatnya pagi tadi..

Suami cuba memujuk, tetapi isteri tetap berdiam diri. Berjam2 lamanya, sehingga suami membongkar satu rumah mencari sesuatu. Tak sabar dengan karenah suami yang menyelerakkan barang2, isteri pun bertanya

Isteri : Abang cari apa nie?
Suami : Suaramu Sayang.. :)

:: ololololo... comel jer...^_^ ::

tapi yg bawah ni situasinya berlainan..sedih sangat...

******************************************************************

Girl : Awak... Saya nak cincin hubungan kita...
Boy : Untuk ape? Malas la... Awak... Petang ni kita jumpa tempat biasa ok..
Girl : Hurm... Yelah...
Boy : Awak... Cuba tutup mata awak... Saya nak bagi hadiah...
Girl : Hadiah? OK...
Boy : OK... Cuba tengok ni... Saya belikan patung beruang untuk awak...
Girl : Awak !Saya tak nak patung beruang... Saya nak cincin hubungan kita! ( Sambil membaling pat
ung beruang itu di jalan raya )

Lelaki itu pun terus berlari untuk mendapatkan patung itu balik dan berada dalam gengamannya... Tiba-tiba sebuah kereta meluru ke arah lelaki tersebut dan badannya di gilis sehingga lelaki tersebut tidak berdaya untuk bergerak... Lalu perempuan tersebut menjerit
dalam keadaan yang bergegas... Perempuan mengambil patung di tangan lelaki tersebut dan patung itu berbunyi...

'You... See in my pocket...'

Dan terlihatnya satu cincin yang sangat cantik...
Dan patung itu terus berkata...
Will you marry me? Di saat itu...
Mengalirnya air mata perempuan tersebut...
Tetapi sudah terlambat untuk menyesal...
Kerana lelaki tersebut sudah pun pergi untuk selama-lamanya...

44 org bagi komen best..:

::EIDA:: said...

Ala.. pagi pagi ida dah sedih... sweetnye bf dia tuh! sobssss...

izan mama mia said...

cerita yg pertama tu sweet,..
yang kedua,....tu laa..napa nak suprise sangat,..terus jer bagi,..sbb ada gak yg suke direct jer..kan dh kena gilis,..ish...tu laa pasal,..kalau nak melintas jalan,..tengok kiri kanan dulu,..bukan pakai melulu jer,..bahaya jalan raya tu....dan...kesian.pompuan tu,..dah meninggal pakwe dia....salah dia juga,..napa tak belek dulu patung tuu...tu laaa pasal,...bertindak sebelum berfikir....laaa panjang pulak komennya...sorry...

Anum said...

penyesalan tiada gunanya

Kakcik Nur said...

Jadi, janganlah kita bertindak melulu kerana dipengaruhi nafsu...

dhiashahida said...

sesal kemudiah xberguna da..huk3
singgah follow awak..

umialya said...

penuh drama.. huhuhu

kinara kinatara said...

perasaan bahagia bercampur sedih..apa nak dikata...manusia selalu x bersyukur kan kak..:)

Deqla manjew said...

tacing deqla baca...huhuhu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..sonok dan sedih sgt ni..

Mrs Velentine said...

sedihnya yg cerita ke dua ni

Sue-Rya Qistina said...

sedihnyaaaaa...
pengajaran: hargailah seseorang itu ketika mereka masih bersama dgn kita supaya kita x menyesal apabila dia telah tiada...

wan nurul hezrina said...

adeh nie cerita benarker kak..gtak bgus majuk2kn dlm phubungan kna ada kesabaran..n tolak ansur juga..

kak iklan2 nnt nurul topup rm10..nnt dah topup nurul msg yea..nk ltk smpi ujung bln 12 nnt akk remind smula bla dah tmt tempoh k

mama aryan said...

alahai..sedihnyer citer yg kedua tu..
yg 1st tu mmg suwit sgt..hehe

ANIM said...

so sweet and so sad!!!

Qhaifa Nur said...

hargai dalam setiap perhubungan...
sedihnya...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Yang atas tu sweet♥♥

Falsya said...

mmg sweet n sad..;(

Deq's Qienz said...

moral of story : sayangi mereka slgi mereka masih bernyawa..hihii

Kesuma Angsana said...

suka3

Ujie said...

hehe..yelah. satu sweet je, kalau saya yg terkena mesti terus ketawa. satu tu soooo sad!

Zie said...

waduh cerita pendek,yang sadis, emm itulah sebagai manuasia jangan cepat melatah.... menerima pemberian pertama dengan redho apalah salahnya... kemudian baru akan menerima hadiah yg lebih bernilai..

fiza said...

Touching lah plak...sob..sob..sob..

Aju Mohit said...

alahai touchingnya fieda, ni yang tak jadi nak merajuk lelama ni hihihi

Che Rosliza Che mat said...

sedih pulak baca kisah yg kedua...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

yg atas tu hehehe romantik sgt!

yg bawah sedih la pulak

PinkUmmi said...

yg kat ats tuh sy dh share jugak kat blog...
yg kat bwh tuh memg sedih la kak...

Eca Dwinky Asha said...

romantik yg atas tu.hehehe..ntah bila dpt ;D

Tihara said...

as salam

sedihnya kisah last tu..penyesalan tu satu penyeksaan

maszull said...

assalamualaikum fieda..sedihnya.:( sesal dulu pendapatan sesal kemudian x ada gunanya...:)

Cik Nur said...

Sedihnya yg lest tu...huhuhuhu

ciksengeh :D said...

yg cerita ats tu , sweet sgt tapi yg bwh tu .. sadis je .. ya Allah .

ieda said...

mak aihhhhhhhhhhhhhhhhh
sentap tulll ngan cerita kedua huhuhuh

shidaR said...

huhuuu..sedihnyeee...~

sal ya said...

baca jugak kat fb.

QasehnyaRania said...

org bg amik je.mngada kan..
xlist ada juga brg yg d brri dari tak dpt lngsung..

bersyukur

dya bunga said...

bertindak sebelum berfikir..jgn menyesal dikemudian hari..huhu

Myra Jay said...

Kita hargailah orang yang tersayang selagi mereka masih berada dengan kita

Si Matatajam said...

Huwaaaa sedihnya situasi kedua tu... Kalau buat ending drama ni mesti best..

shahdiana said...

ermmmdua situasi berbeza...

IntaNBerliaN said...

yg ke 2 tu touching la plak...

wan nurul hezrina said...

hargailah org2 yang dekat dengan kita sebelum dia pergi..teringat kat abah..

syiela said...

sedihnya kak.. terharu sangat....

C'Jai said...

sweet sangat...

yang ke dua tu...hehe..tu kena bercinta selepas NIKAH..heeee..

9n0L4 said...

tu lahhhh. garang tak bertempat. tak pasal pasal dpt cincin dlm keadaan cmtu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.