Saturday, 17 November 2012

Dah selamat dipotong

Pagi semalam dah selamat pun acara potong memotong...kikikiki...takder la sebenarnya pagi semalam 2 anak lelaki saya dah pun selamat dikhatankan...Saya dan suami bawak pi kat klinik Syed Badaruddin kat Balok..Kami booking dari hari Isnin lagi masa saya baru sampai kat kg (Kuantan)...Saya pilih ari Jumaat utk acara potong memotong tu...Pagi2 sebelum klinik bukak pukul 8 pagi kami dah terpacak dah...ingatkan awal la tu..rupanya dan berbelas2 org dah tggu tau..kena ambik no giliran sbb sng ikut giliran masa nak potong...Saya dapat no 20 dan 21..Bayangkan pagi tu saje seramai 40 orang budak2 yg tggu giliran jugak....

Start dari kul 8 saya berkampung kat klinik tggu giliran hinggalah pukul 11.30 baru no tu dipanggil..boleh bayangkan tak punyalah lama kan..Kalau tau giliran kami pukul 11.30 dah tentu awal2 lepas dpt jer no kami cabut kejap balik umah...tak berani la nak balik sbb nurse ckp kejap jer doktor wat keje...x blh  pi mana2 kena tggu jer kat klinik..sekali 3 jam lebih tu baru kena panggil...

Sampai jer turn no 25 terus nurse kata tak boleh nak teruskan dah..kena stop dulu sbb doktor nak sembahyang Jumaat kan..Kesian kat yg no 26 ke atas sbb penat tggu dari pagi alih2 kena sambung plk turn petang...

Berbalik pada Asyraf dan Syahmi plk pas jer kena potong dorang keluar dari bilik tu senyum jer...tak sakit pun dorang kata...kikiki...sebelum tu seronok tgk budak2 yg dah lepas..semua keluar dalam keadaan ceria jer..takder yg menangis pun...

Sekarang ni saya dan anak2  masih lagi kat umah mak la kat kg..tggu dorang dah sihat nanti baru balik KL..Papa dorang balik dulu Ahad ni sbb Isnin dh kena keje...

Erm....sory,gambar takder ye sbb dorang malulah saya nk ambik gambar dorang yg tgh tergantung tu...korang boleh bayangkan apa yg saya ckp tergantung tu kan....hihihi

38 org bagi komen best..:

ANIM said...

jgn bagi banyak minum air...lambat kering nanti, heee

Kakzakie said...

Dalam lega dah kena potong tu fieda kena jaga mereka macam org bersalin. Tapi kalau masih kecik senang sebab mereka tak malu dan mudah berpantang.

Salam kakak buat anak-anak moga cepat sembuh. Tahniah dah lepas dan jadi bujang sayang berdua sekarang nie:)

baby comel said...

Alhamdulillah, selamat dah akhirnya..
semoga cepat2 baik la :)

QasehnyaRania said...

hihi..boleh..
saya ada 4 org adik lelaki kak..hihi

maknanya akak bersiaran dari kuantan la ni kan..
selamat bercuti ;D

lelamaisara said...

musim cuti sekolah ni memang ramai budak dikhatankan..hehehe..alhamdulillah dah selamat dah

izan mama mia said...

Alhamdulillah..dah selamat anak bujang kak fieda...mg cepat baik..

izan mama mia said...

err..lupa..sekarang mmg org dah tak gn khidmat tok mudim yaa....kesian tok mudim terpaksa letak jawatan...dengan doktor lebih selamat kan...mia dl pun bw g klinik.....lebih selamat

Cik Nur said...

hehehehe..boleh bygkan, sebab adik nur suma lelaki..hihihi..

alhamdulillah..dah selamat semuanya ya...!

Tihara said...

as salam

alhamdulillah selamat dah jadi anak teruna..:)

ct cheery said...

wah,bagus..anak-anak yg kuat..hahaha

Aju Mohit said...

alahai besar dah anak2 fieda ni ye, dah tau malu pulak ye, cuti2 skolah mmg byk acara memotong hihi

ieda said...

alhamdulillahhh
semua dah selamat
dah jadi anak teruna dah tuu ;)

maszull said...

assalamualaikum fieda...alhamdullilah selamat sudah...:)

lurun namzar said...

lama menunggu turn nk kena 'potong'.
anak sdara khatan beramai2, seronok tgk diorg.

IntaNBerliaN said...

dah besar dah anak kak fieda... dah bagi adik lg kat dorg, maira plak xnak.. hihi

IntaNBerliaN said...

done BR

PinkUmmi said...

dah jd bujang dh

nizamriadzi said...

musim cuti sekolah, budak2 mmg ramai yang mula potong memotong..hahaaa...jemput singgah pasal potong memotong jugak ...
http://www.nizamriadzi.com/2012/11/abang-sudahadik-bila-lagi.html

Si Matatajam said...

Alhamdulillah selamat sudah...

AkmaFaizal said...

Alhamdulillah..syoklah anak akak..xmgalami trauma potong memotong ni. kesian kat anak sy..dia bersunat tahun lepas tp sakit. suami sy pun heran camne doktor tu buat pasal time dia kecik2 xrasa apa pun...time anak kna jadi lain plak.seolah2 anak tu cam kna tipu je.

hmmm..bila dipikir2 balik, cam beranak jugalah..ade yg senang ade yg susah kan. masing2 ade kelebihan & kekurangan. tang masa klinik tu bagus..dh ade shedule masa bila pesakit patut dtg. so xdelah kna tunggu berjam2..tang bersunat tu je yg kantoi. time cuci pun sama.huhu

apa2 pun..semua tu pgalaman kan. dah settle pun. :)

Ujie said...

alhamdulillah..dah besar anak2 fieda. satu peralihan fasa idup utk anak2 sbnrnya ni.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah dh selamat semuanya...

shidaR said...

selamat semuanya hehee..dah bertambah matang dia..stelah dipotong hahaa :D

Zie said...

tahniah... dah sunat yer...

jaakechik said...

ala kesiannya kat customer kan. nape la dia x setting elok2... kesian yg no-26 dan selepasnya tuh...

Cik Aini said...

hehehhe
itulah ank buah pun cakap x sakit.zmn dh canggih.kalo dulu ketaq la time nk jumpa tok mudim tu.haha..x wat knduri ke sis...

kinara kinatara said...

huhu..dah boleh kawin lah lepas nyh anak teruna akak:)

Deqla manjew said...

cuti skolah ramai la berkhatan..ank2 buah deqla suma dah berkhatan tahun lps..bgsnye takde nangis...doc bg gula2 kot kak.. hihi

Mrs Velentine said...

anak sya nnt umur 8 tahun nak sunat...

shahdiana said...

yelah kak fieda malu tau..hehhe..semoga cepat sembuh dua beradik tu ye....

Che Rosliza Che mat said...

Dah selamat ya...nasib baik tak nangis..

Izan Ishak said...

dah selamat dua2 anak bujang kak fieda dikhatankan ye. dok lama ke kat kg kak?

izan ni masih berdebar sbb ada 4 budak kecik menunggu giliran....

Solehah Shamsuddin said...

cuti sekolah ni la yg elok buat majlis berkhatan.boleh rehat2 nt

fiza said...

Alhamdulillah...selamat dah kena potong...hehehe...

wan nurul hezrina said...

kena jaga luka tuhkan..mcm org berpantang jugaklahkan penjagaannya?ke mcm mana?nurulni family takdok laki tuh yang tak tahu..apapun tahniah dah besar abang=)

sal ya said...

anak buah saya pun berkhatan jugak.

9n0L4 said...

haha. jaa amik j gmbr sepupu aritu. hee.

done colgate.

Anonymous said...

Self checkout tills are in the ascendancy. [url=http://www.ukdresshop.co.uk]Formal Dresses uk[/url]
[url=http://www.canadagoosehommes.com]canada goose jackets[/url] His strong jaw can crack bamboo in half with little effort.
This is where people get a first hand information on your business. http://www.londongenuinepandora.com We would squeezethem with our fingers, so our sheets were always spotted with dried bugblood. A trip to Urban Outfitters can easily drive your credit card to its limit, but I was pleased to catch sight of this long lasting Mia style on their website. Have a headscarf to cover your hair.
Don't get too distracted by the style chase or you may quickly notice how much time it requires to follow all the latest general trends. [url=http://www.soldesgoosefr.com]Canada Goose Chateau Parka[/url] The age old candy stripe is an elegant favorite and has been remade in the rumors range.
Sewing - you need to show the school samples of completed work (clothes you made yourself). Men's fashion is incomplete without a belt. The Dansko Professional is a great work shoe in the collection, made for those who spend long hours on their feet. [url=http://www.promkleidde.com/]vergünstigte kleider[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.