Monday, 19 November 2012

Majlis khatam Al Quran Asyraf

Hari Ahad sebelum saya balik kg bersamaan dgn 11 Nov 2012 Asyraf terlibat dgn majlis khatam Quran kat sekolah agamanya..Alhamdulillah akhirnya anak mama dah khatam Quran..Macam biasa budak tecik yg tak nak adik ni sibuk nak bergambar bila dia dah pakai cun2 gini..



Sampai sana dewan dah penuh..kitaorang duk la belakang sekali..budak dua orang ni macam bosan la bila pas sorang2 cikgu duk bagi ucapan..saya nak ambik gambar pentas pun susah sbb jauh duk belakang..


Kat belakang takder orang sangat jadi sempat gak la bergambar gambar....hihihi..tgk Maira tu excited sungguh nak bergambor sampai kembang2 idung..



Turn Asyraf nak mengaji saya terus la gi depan nak ambik gambar..kang rugi plk takder gambar langsung kan...Asyraf tak nampk sangat dalam gambar ni sbb dia duk belah belakang sekali..yg bertanda anak panah tu dia lah..


Dorang khatam 3 pelajar sekaligus baca kat depan...Kalau nak baca sorang2 mesti ambik masa lama kan sbb pelajar yg khatam seramai  61 orang...Alhamdulillah...


Pas dah selesai dia sibuk dengan show drum circle nya plk..mmg best budak2 ni main alat muzik...terhibur la mak bapak dan cikgu dibuatnya..


Cenderamata dari sekolah untuk pelajar khatam...dapat jugak bunga telur dan pulut kuning...tak sempat nak ambik gambar semua dah masuk perut...hihihi..



46 org bagi komen best..:

kinara kinatara said...

wah seronok nya...:)


tahniah adik asraf

ANIM said...

comel anak dara tu...
alhamdulillah, dh khatam pun..
tapi asyraf, itu bukan tiket untuk tutup Quran, terus baca..
satu lagi, result UOSR kuar hari ni, berdebarlah mak ayahnya...

Cik Aini said...

alhamdulillah..dah khatam pun Ashraf..untung kecik2 dah khatam :)

amboi si adik ngan mama pun interframe gak no.hehe

Kakzakie said...

Alhamdulillah moga Asyraf terus mengamalkan bacaan al-quran dgn lebih baik.

Seronok bila khatam ramai-ramai macam ini.

Kakcik Nur said...

Tahniah Asyraf.

Comel je gaya Maira tu.

:)

Anum said...

cutenya dia

Sue-Rya Qistina said...

syukur alhamdulillah. teringin jugak tgk anak sulung saya khatam quran satu hari nnt. insyaAllah :)

Deqla manjew said...

meriah majlisnya... comelnye ank akk bertdg kan...muka mmg copy muka akak la...

are_lin@yu said...

alhamdulillah kecik2 dh khatam kan ;-)

Mrs Velentine said...

comelnya maira

izan mama mia said...

amboi..boi..boi...anak dara dia...hihii comel jer maira pakai tudung ngan kerongsang hello kitty tuu..hhhihi....Alhamdulillah dah selamat khatam Quran,..tahniah Asyraf....

Fieza79 said...

tahniah...alhamdulillah kecik2 dh khatam quran...

shahdiana said...

alhamdulilah kecik lagi dah khatam Quran....comell je si maira tu...sebijik muka kak fieda...

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah...

seronok bila tgk ank2 kecik2 dh khatam.. :-)

opsttt bkn khatam je dah ni tp siap dgn khatan. hihii

IntaNBerliaN said...

iklan x kuar la kak fieda...

maszull said...

assalamualaikum fieda...seronoknya dpt buat majlis khatam beramai2 mcm ni...:)

Qhaifa Nur said...

comeynya anak dara sorang ni bergaya...
alhamdulillah buat Asyraf....

ieda said...

alhamdulillah asyraf dah pun khatam .. lega rasa nya kan fieda .. ;)

comel ape maira betudung .. comel ..;))

ieda said...

ps : fieda jgn lupe bg alamat ye ;)

Nurmujahidah Ismail said...

cutenye!!! rasa tak sabar nak ada anak and nak gi majls khatam dorang,,, kih3,, kawin pun blum,, gatai tol i ni hahaha

Cik Nur said...

seronokkan khatam ramai2.. :)
alolo..si tecik kemain bergaya ni..hihih.. :)

syiela said...

tahniah Asyraf... moga jadi anak yg soleh

Mira Adzlia said...

hihi..cumil jer maira tu

Che Rosliza Che mat said...

ramainya khatam gaji 61 orang...mesti seronok tengokkan..

eita said...

Ahamdulillah..kecik2 lg dah khatam al quran

Izan Ishak said...

tahniah abg asyraf dah khatam quran.

teringat juga masa darjah 6 dulu.. khatam quran ramai2 atas pentas. seronok pun ada...

LYAfrina said...

tahniah buat asyraf...

comelnyer beg maira

Solehah Shamsuddin said...

Maira suka bergambar ye.hehe Alhamdulillah anak akak,si Asyraf dah khatam

Si Matatajam said...

Seronoknya bleh khatam Quran ramai2 ni..cantiknya Maira bertudung pink..comel sgt,.

intanfirdaus247 said...

Salamm kunjung kak fieda..alololo..tomeinya dak tecik tu pakai tudung..siap pose lagi..hehhe

QasehnyaRania said...

alhamdulillah..
berjaya sudah..teringat zaman su dulu khatam al-quran ats pentas ramai2..
pastu buat persembahan nasyid nyanyi lagu `dipondok kecil`..huhu

alolo maira... ;D

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnye maira ye, pink sungguh,heheh

boleh bayangkan cmne bestnye dieorg men alat muzik ni =)

dya bunga said...

tahniah asyraf

fiza said...

Tahniah asyraf. Comelnya maira pakai tudung ☺☺

Kesuma Angsana said...

meriahnyer

lelamaisara said...

alhamdulillah dah khatam dah anak akak...

anak akak yg pompuan tu comil la..:)

anitadiana said...

comelnya maira..tak dicabutnya ke tudung tu fieda..lama tak komen..biasa kak ita singgah aje...he.he...

jaakechik said...

manisnya maira bertudung. ikut gaya maknya...hihi...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah asyraf...maira pun comel sgt :-)

Eca Dwinky Asha said...

comel maira tu....sejuk mata tgk.hehehe.


alhamdulillah,da khatam asyraf ye...semoga akan terus2x mendalami alquran

wan nurul hezrina said...

wahh alhamdulillah dah khatam..tahniah yeer asyraf

shidaR said...

comel jer dia btudung hehee :)

sal ya said...

berposing si maira ni.

Mimie said...

meriah majlis nih

9n0L4 said...

tahniah asyraf. lps ni jgn tak bace quran pulak ye. :)

Masya said...

ALHAMDULILLAH.. DAH KHATAMM...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.