Friday, 9 November 2012

Sibuk mengapam kini saya berhutang 256.00

Salam semua...Minggu ni saya langsung tak dapat nk duduk depan laptop nak ngadap blog macam biasa....huwaaaaaaa.....rindu sangat tau..sekadar sempat buat entry jer laju2 dan terus laptop diambil alih oleh anak2..Dan kini hutang saya telah pun mencecah ke 256 komen....arini bermula lah marathon saya utk membalas hutang2 tersebut....nasib baik line broadband limit dan penuh...


Nak tau ape yg saya sibuk sgt minggu ni...??Sebabnya saya duk sibuk mengapam apam dot2..hahaha...tak terpikir pun nk ambik tempahan...tetiba jer minggu ni ramai plk kawan2 suruh buat utk anak2 dorang bawak  ke jamuan sekolah...sorang suruh buat 200 bijik..cer bayangkan bile 5-6 orang yg suruh buat...tp nasib baik hari lain2...harapkan Maira jer la yg tolong...tolong ape la Maira tu..tolong makan ada la...Dan semalam adalah hari terakhir buat apam dot2 sebanyak 300 bijik utk mak mertua..dia nak sedekah kat jiran dia utk majlis cukur jambul..

Gambar2 ni sekadar kenangan atas penat lelah mengapam dalam seminggu ni...











Pasni jgn pulak ada yg kata nak tempah...hihi..awal2 saya bgtau ni saya tak ambik tempahan ye sayang2 semua..boleh tahan letih jugak buat beratus ratus apam dot2 ni....

Resepi apam polkadot ada di sini

72 org bagi komen best..:

nor laila said...

Wah!!!! cantiknya apam dot2 awak, tak salah kat mana pun awak berhutang nak balas komen orang tu, sebab awak buat benda lain yang sangat memberi kepuasan kepada pelanggan2 apam dot2 awak.

Che Rosliza Che mat said...

banyaknya fieda...pasti penat mengulikan....

sal ya said...

rezeki tu kak.

*done nokia & activgold*

Aju Mohit said...

patutlah my friend ni senyap je ye, tgh mengapam rupanya ;)

Fieza79 said...

Alahai lawa nya apam....comey2..trgoda tgk warna warni...knp xnk mik tmphan..kn leh wt side income tu..



man said...

mcm sedap je

Deqla manjew said...

comelnye pam2 tu kak..ingatkan dok pam apa la...haha... lagi 1, hutang BW rupanya. haihh...

Myra Jay said...

Comelnyer apam2 ni semua.. :)

Mana tau kak Fieda nanti2 terbuka hati nak ambik tempahan ke ;D

umialya said...

penatkan..

~ yus ~ said...

kalau fieda dekat, mau yus tempah juga.....hehe.

Tapi dah siap warning pulak takde ambik tempahan lagi ya....:)

Ibu Lala said...

rajinnye fieda ni. ai dah lama x buat apam polkadot ni. kalau buat pun tak letak inti sebab takut anak anak tak suke..

Sue-Rya Qistina said...

pttlah dh lama akk x ke udara. sibuk mengapam rupanya. brp sen akak jual sebiji? aritu sue tercari2lah sape yg boleh buatkan apam cmni utk kenduri kesyukuran mak abah balik dari haji. tapi sampai ke sudah xdpt. last2, sue wat dadih sendiri je. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

mengapam..heheheh...

Kakzakie said...

Kalau macam ini berbaloi Fieda. Cantik sebab fieda pandai bermain warna. Kalau kakak pandai macam ini org tempah selalu kakak berhenti kerja terus. Buat apam lagi baik dapat duduk rumah sepenuh masa.

Mrs Lurve said...

comelnya seme nie

mama tisya said...

bole wt bisnes ni..tp ye la penat skit kalo tkde org menolong

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ala kak fieda bru nk tanya ambik tempahan xlg..klu ambik nk jg la tempah untuk befday party qalief bln 1 ni :-)....sbb tgk kak fieda punya apa dot2 menarik la..

selamat membalas komen tau hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

done celcom n dutch lady

shahdiana said...

rupanya kak fieda ni tokey apam dot-dot....bagi resepi sikit...nak buat jugak...sebab nak tempah kak fieda tak nak ambik...hehehe

::NureeN:: said...

mmg penat klau buat soang kan.. cuma beza x der la ssh klau x der anak kecik kan.. ehhehe
pernah try wat thn lps tp mcm x menjadi jek huhuu

izan mama mia said...

comel laaaa...izan bukan nak tempah tapi nak minta free...hahahahha..boleh ?..teringin laa..nnt kita jumpa eks...

are_lin@yu said...

wahh byknya mmg jnuh ni..hihi

permatabiru said...

alahai..comel2 dot2 tu..nak minta resepi boleh??hehe

Qhaifa Nur said...

ptut sibuk...alhamdulillah rezeki anak-anak juga....
geramnya tgk apam dot2...

Mrs Velentine said...

comel jer apam2 tue..hahaha

Aishah Jahirah said...

wah banyaknya komen...marathon habisan ni...hehee.xpe la apam pun dah siap semua tempahankan..:)

Azza Afdzal said...

azza baru je buat smlm..tapi xda la cantik mcm kak fieda buat...

Dunia Wilma said...

Mesti sedap kan...
Comel jak tengok apam2 tu :-)

ieda said...

alahhhhhh comel2 ...
rejeki nie dikk ;)

Cik Nur said...

cantiknya apam dot2 akak..
apam ni, kukus ke bakar kak..?

nak cuba buat, tapi takut tak jadi..hihi

ciksengeh :D said...

hihi . macam tau2 je org nak tanye , akk dh siap warn awl2 ..

Ujie said...

geram tengok! comel2..cantik2!

ni kalau bukak order kat sini, ramai yg tergoda ni fieda.

maszull said...

assalamualaikum fieda...seronoknya dapat tempahan tu....masyuk kan penat2 pun berbaloi sekali...:)

Izan Ishak said...

cantik sungguh tgk apam dot2 kak fieda tu. izan masih blm pas lagilah kak nak buat, sobsob...

Nora Karim said...

sedapnya nampak apam tu... terliur pulak... murah rezeki ye... (^_^)

Chic Na said...

comel2 apam sis. okla tu masyuk. :)

uNa said...

sodap tuh..yum3x

Masya said...

saya tak nak tempah.. saya nak makan free blh ?? hahahaha.. akak buatkan tau...

Kesuma Angsana said...

wah sedap tu, mmg rezeki !

ZalinZalina said...

tak lama nanti bileh la join kak ina jadi acik kuih..he he...

Arina Shamsul said...

Alahai kak fieda..saya nak itu apam..sebab sangat comel...huhu

Si Matatajam said...

Tu dia...lebam la BW lps ni..hi hi.. Comel apam dot2 kak Fieda..

Miss BaNu said...

wah cantik warnanya..warna warni gitu suke tgk

cheeze maz said...

salam ziarah,

sedapnya ... akak teringin nak order juga .

jemput ke blog akak yg x seberapa di cheezemaz.blogspot.com. Boleh rasai keenakan sos dari serbuk cheese yg bila dicmpur dgn air panas menghasilkan sos sesedap cheese wedge, KFC

Syuhada Salleh said...

wowww...byknye..

Jemari_Suri said...

alhamdulillah atas rezeki yang diberikan...tp kan fieda blh x kalau share resipi dia..js nk cuba wat utk ank2 boleh...^^

tp js ni takde la berbakat sgt...sbb kalau buat apa2 mesti x menjadi terutama berkaitan dgn baking ni...huhu

Nora Karim said...

tertekan nuffy:Dutch Lady ActivGold :p

Cik Aini said...

comei2 la apam tu sis..rs syg nk mkn..tahan lama ka kalo kita simpan?lorh baru nk tnya rega bapa dah xmo amik tempahan lak..hehhehe

tp seyes mmg comei2 ta :)

TiranaAduka said...

salam
Wah lama x dtg sini..ada apam la

Deq's Qienz said...

rajinnya kak fieda..wat tempahan ek??

p/s : akak kasi add gan sy..nk poskan keychain tuh.. dah lama minta kak xkasi pon..huhuu

Puan Siti said...

bestnya...nak try keep & try la resepi ni...

p/s: sowi tak BW coz computer ofis rosak...nanti ok sy terjah semua...

Tihara said...

as salam

alhamdulillah murah rezeki maira..comel2 apam ni..berapa seketui?
cute :)

Tihara said...

kk active gold ;)

Puan Kutu said...

wow teruja tgok nie..hanya org2 yg tekun je mampu buat.hehe

amik je tempahan kak fieda,ok la nie buat bisnes..:)

::EIDA:: said...

Gebuss nye apam polkadot akak... =)

shuhadaothman said...

banyaknye mengapam kak. hehe. shu x penah try bt lagi.. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah ahad

done milo, baskin robbins & microsoft windows

Hanif Idrus said...

Sibuk bisnis rupanya

eita said...

memang letih pun kalau buat sorang2....

kiut apam tu..
ita buat hari tu tapi tak menjadi..
tengah dia terbelah...huhuhuh
bagi resepi sikit kak..

IntaNBerliaN said...

ooo buat apam upenya.. rajin betoi kak fieda ek... mg penat nak buat sbbnya apam tu kan kecik molek je.. :-)

IntaNBerliaN said...

done colgate

fieda said...

@eita

biasanya org kata kalau terbeloh tgh tu sbb api kuat eita...

fieda said...

@Sue-Rya Qistina

kak fieda ikut harga kat tenet sue...rm30 100 bijik...

QasehnyaRania said...

wow..byknya nya kak..
cayalah..

amek tempahan pulak lps ni ;D

cuti sekolah kan ank2 leh tolong..hihi

kinara kinatara said...

cantik nya kak...sure sedap nyh..:)

PinkUmmi said...

memang penat buat apam polkadot nih...sy pun kdg2 de gak org tempah tp tgk pd keadaan...skang org sibuk suh buat choc moist cake.....alahai..

Zuraidah Butang said...

aapam2..akak jual ke..:P

ct rahani said...

wah cantiknya kak.. kagum sy tgk akak leh wat byk2 gitu.. klu sy pun x sanggup kot.. tau macam mana penatnya.. gud luck kak..

wan nurul hezrina said...

wahhh nak ckt kak apam tuh..hihihi

dya bunga said...

byknya..msti sedap ni..nmpak menarik..rasa nak ngap satu

shidaR said...

alahai comelnya kak fieda..shida suka la tgk kalo oder konfem xmkn asik sygg jerh heheee :D

9n0L4 said...

baru nak tny resepi. tibe dah ade link kat bwh tu. hehe. pandai akak buat ehhh. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.