Friday, 14 December 2012

Beres semuanya

Salam semua....Minggu yg sibuk lepas pulang dari bercuti....nak bw pun tak sempat2 padahal rindu yg amat dgn kawan2 semua...selesai semua urusan persekolahan anak2...buku,baju dan alatan persekolahan semuanya sudah di beli..kali ni belanja besar sikit la 3 orang yg dah sekolah..kalau tahun lepas dua orang jer...

Resit2 semua ni mmg mintak sbb suami nak guna untuk urusan income tax...biasanya kedai buku sekolah tak kasi pun resit kecuali kalau diminta..Bawah ni resit untuk bayaran buku sekolah Syahmi dan Asyraf..Amount RM141.65 untuk pembelian buku rampaian sekolah menengah Asyraf dan RM 134.40 untuk buku2 Syahmi tahun 4..Resit berjumlah RM107.60 tu beli alatan sekolah dorang kat kedai alat tulis..


Yang ni pulak bayaran untuk sekolah agama Syahmi..tahun ni jimat sikit dah sbb Asyraf dah tamat sekolah KAFA..


Ni budak kecik punya tapi belanja dia paling besar..hihihi...tengok tu sekolah tadika sekarang kan...besor belanjanya...Dia dah excited nak sekolah tapi dah dipesannya awal2 kat saya..Mama kena ikut adik gi sekolah tau...tunggu kat sebelah adik nanti....hihihi..camno tu...biasa 24 jam duk berkepit dengan mama jer...


36 org bagi komen best..:

Anum said...

alhamdullilah

izan mama mia said...

hiihihhi..maira dah pesan gitu ??..adeh..jenuh kat fieda buka blog kat tadika laa thn depan ...hihihi sementara dia dapat kawan serasi yer..saya debar gak..nak daftar mia tahun depan...

umialya said...

akak sering terlupa bab resit ni..

dya bunga said...

mesti lega kn semua dh beres

Mimie said...

alhamdulillah beres sudah...

Mimie said...

done digi....

Sue-Rya Qistina said...

bagus la akak ni. dah beres semuanya. saya tunggu minggu depan nak settelkan semua, time dpt gaji nnt. baju sekolah, kasut utk kakak dh beli. tinggal buku sekolah je

CeqGu said...

bila firas dah besar, mesti mama n ayah firas pun duk himpun resit macam ni hehe

Mrs Velentine said...

wah mmg masyuk semuanya hehe..MV pun tak lama lagi ni..bulan 1 kang mula lah memasyukkan diri..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yuran dlu dan skg jauh bezanya..hihi.

syawalsimpsons said...

alhamdulillah selesai sudah

Myra Jay said...

Done klik Genting :D

Myra Jay said...

Kena simpan elok2 resit ni kan kak :D

are_lin@yu said...

zaman duit ja skrg ni kan sis..hihi

Ibu Lala said...

Saya pun belanja besar tahun ni sbb dh 2 orang masuk sklh. Tahun lps sorang je. Tp x de yg tadika lg. so selamat la bajet utk tadik for 1 yr.

Hanif Idrus said...

baguslah awak simpan semua resit..Cayok!!!

Nazayiena said...

Kat sini pun tadika mahal2 semua,apatah lg pendaftaran.Tadika PASTI xde plk kat area putrajaya nie.

intanfirdaus247 said...

salam jumaat...lega beres semuanya kan

sHaRiNa eLyaNa said...

haha..teringt kat dulu2 time tadik..kjp ja sha p tadika then xmo da sebb xda teman..

Si Matatajam said...

Banyak betoi keperluan anak2 ni yek kak fieda

Cik Nur said...

alhamdulillah..selesai dah..legakan bila dah selesai.. :)

bila tgk2 bil akak ni, teringat org2 susah yg punya ank ramai.. mcm mana ye...alaihai..terkenang tiba2..

moga ALLAH murahkan rezeki meraka dan kita juga hendaknYA..amenn..!

::EIDA:: said...

Anak anak tengah membesar.. duit keluar macam air... huhuhu

lelamaisara said...

alhamdulillah beres sudah...:)

Deqla manjew said...

wahh siap kira2 yer kak.. simpan invoice baik2, boleh claim blk. :)

Ummi Iman said...

Salam fieda.. anak2 nak sekolah, ibubapa sibuk lah dgn utusan mereka. Masa ni mesti terbayang apa yg ibubapa kita lalu dulu kan? Semoga anak2 cemerlang dalam pelajaran.

P.S mahal juga pendaftaran PASTI tu ya ;) mcmana Humaira mula2 g sekolah nanti.. Jgn nangis ya..

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda...sekejap jer dah nak naik sekolah semulakan...:)

IntaNBerliaN said...

wah mahal jugak tadika yer kak fieda...

IntaNBerliaN said...

done hotlink

Eca Dwinky Asha said...

alahai maira..nak mama dia jadi cikgu kt tadika tu.hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jenuh la nanti kak fieda pun kena belajar sekali hihi awal2 lg maira dh pesan hikss

Chic Na said...

awal persekolahan byk sikit belanja kan kak. :)

sal ya said...

tu la... husen pun tak declare lagi. jadinya bulan2 ttp kena potong banyak.

shahdiana said...

hihihi...yana pun hasya start tadika taun depan ni...skang ni dok sibuk dengan dua orang anak yang nak sekolah tu la...

wan nurul hezrina said...

alhamdulillah mmg lega semua dah berehh

9n0L4 said...

mahal la jugak ehhhh masuk pasti. tak tahu pun yuran die sbyk tu. :)

QasehnyaRania said...

amboi myra siap pesan lagi ye :D
hbis mamatak payah masak la jawabny a..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.