Wednesday, 11 December 2013

Gambar pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin

Selepas empat tahun menyulam cinta, pasangan selebriti popular, Zain Saidin dan Rozita Che Wan telah sah menjadi suami isteri selepas selamat diijabkabulkan dalam satu majlis yang diadakan di Setia City Convention Centre, Shah Alam, sebentar tadi.

Zain dan Che Ta telah dinikahkan oleh Ketua Pendaftar Nikah Negeri Selangor, Ustaz Alwi Parman dan sah dengan sekali lafaz sahaja. Sementara itu, Che Ta diwalikan oleh adiknya, Roshidi Che Wan.

Dalam majlis ini, Rozita Che Wan menerima sebanyak sembilan peti hantaran termasuklah cek wang hantaran RM23,200, mas kahwin RM9,300 serta cincin nikah bernilai RM93,000.










Sumber gambar dari google

Sedih melihat rumah kawan2 mangsa banjir di KUANTAN

Saya dh 4 hari ada kat Kuantan..Alhamdulillah start dri hari Isnin cuaca dh semakin ok..takde dh hujan yg berlarutan dn mengakibatkan banjir...tp kini khabarnya banjir sdg melanda di Kemaman,Terenganu dan Kelantan pula...Moga mangsa2 banjir tabah ye menghdapi semua ujian ni...

Sya pulang ke kg pda ari yg dikabarkan gelombang kedua bakal muncul..nekad je sbb dh tak sabar sgt nak balik...Alhamdulillah sepanjang perjalanan kami semuanya dipermudahkan..cuma hujan agak lebat jugak la di Temerloh...sampai di Kuantan nasib baik semua air banjir dh surut dn jalan pun dh dibuka utk laluan...oleh kerana kami bertolak pada waktu mlm saya tak dpat nk lihat bagaimana keadaan yg dilnada banjir tu..cuma yg saya dapat lihat byk kereta2 yg diletakkan di bahu jalanraya...sebagai langkah keselamatan la kan...

Memang sgt2 bersyukur sbb kawasan tmpat keluarga saya tggal mmg tidak ada sejarah banjir mgkn disebabkan oleh tmpt yg tggi sikit dn jenis kawasan berpasir...sedih melihat kawan2 saya yg rumah mereka terlibat dgn banjir...habis brg2 rosak..kerugian yg amat2 besar..seperti kena mulakan kehidupan yg baru...mendengar pengalaman mereka menyelamatkan diri dri air banjir dgn mengharung air separas dada sambil mendukung anak2 kecil mmg betul2 menginsafkan..





Keadaan rumah kawan saya dan umah mertua kwan saya selepas banjir..kredit gambar untuk Latif Jamaluddin dan Kak Rabeena Pink...Takziah juga buat rakan blogger kite Lya Afrina kerana beliau pun mangsa banjir di Kemaman..Inshaa Allah ada rahmat disebaliknya..

Inilah kuasa Tuhan..tiada sape yg boleh tandingi..


Gambar majlis berinai Che Ta

Arini Che Ta nak kawin dah....pandai pilih tarikh yg ctk kan..sng nk ingat...11-12-13..ni gmbr2 Che Ta di majlis berinai semalam..tp biasanya majlis berinai ada penganti pompuan je kan..camno Zain pun ada ni...dh jadi mcm majlis persandingan la pulak....apa2 pun kite doakan moga semuanya berjalan dgn lancar arini...






Gambar sumber dari google


Thursday, 5 December 2013

OST Playboy itu suami aku-Rindukanlah by Encik Mimpi

Lagu ni OST drama Palyboy itu suami aku..drama tu sya tak tengok tapi lagunya saya suke dengar..




Ku Benar-benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku...

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah... Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Ku Adalah Milikmu Yang Kau Rindu..
Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu 
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku,,,

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu.. woooo

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Jangan-Janganlah Kau..
Bersedihkan Hatimu... Kekasih..

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku...

Johan As'ari bakal khawini Lana Nordin

Inilah dinamakan jodoh kan...Inshaa Allah mudah mudahan Johan akan dapat membimbing Lana..

#04 Johan As’ari, Lana Nordin Akui Sedang Bercinta - ROTIKAYA

Wednesday, 4 December 2013

Banjir terburuk di Kuantan 2013

Sedih sya lihat Kuantan dilanda banjir besar..banjir yg terburuk sekali rasanya setakat ni...Alhamdulillah kt tempat family saya tak terjejas dek air banjir mgkin disebabkan kedudukan yg agak tinggi sikit dan juga jenis tanah berpasir..sebenarnya perancangan saya nak balik Kuantan mggu ni..harap2 keadaan akan pulih esok luse..sbb byk jalan dh kena tutup disebabkan air dah naik paras bahaya..nak balik kg camne....huwaaaaaa

Jom tengok gambar2 keadaan banjir di Kuantan yg saya share dari FB KUANTAN..biasanya saya akan bca info2 dri situ..




kete sape ni...tggal nmpk bumbung je sikit


mmg sedih lihat umah jadi camni












Ada banyak lagi gambar di FB Kuantan


Sama2 kite doakan agar semuanya kembali pulih seperti sediakala..


Sunday, 10 November 2013

Gambar nikah Fizo Omar dan Mawar

Sama cantik sama padan..Selamat pengantin baru...








Gambar kredit Beautifulnara

Thursday, 7 November 2013

Jom tonton episod terakhir Love You Mr arrogant

Haaaaa...amacam ending cite Love You Mr Arrogant tadi..best tak...bagi saya best sgt..semuanya memuaskan hati..ending yg buatkan saya tersenyum jer sendirian...paling best Shery gedik kena tangkap dah...Mak Yam kemain menangis mintak mahap kt Zara ye...

Time ni best gak Irham dh start bahasakan dirinya abang hokeeeyyy...


Seronok ayah Zara dapat hadiah motor dari menantunya Irham


Last sekali tgk tu perut Zara dah besar...sempat jugak Irham nyakat Zara lagi sampai nk terberanak dah si Zara tu...

Gambar semua kredit dari FB Love You Mr Arrogant



Mesti pasni peminat drama ni merindui mereka berdua sbb gandingan mereka berdua mmg mampu buat kite tersenyum jer sepanjang menonton drama ni...



Full Episod

Saturday, 2 November 2013

Jep juara Super Spontan 2013

Seperti dijangka mmg rezeki Jep la tahun ni...Berikut keputusan pemenang Super Spontan 2013..


1) Jep 


2) Johan 


3) Nabil 


4) Pak Yus 


5) Rahim R2 


6) Tauke 

Tahniah buat mereka semua...Jumaat depan kita layan Maharaja Lawak Mega  la pulak ye...dengarnya kumpulan Sepahtu akan bergabung dengan Rahim R2..best jugak kan..


Tahniah Jep..ramai betul peminat dia ni..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.