Monday, 28 January 2013

Jom timbang berat blog

Tadi gi blog Shida..terbaca pasal berat blog..dulu dah pernah sekali timbang blog ni...dah lama tak timbang jadi teringin la nk menimbang..berat sendiri pun tak timbang2 lagi ni...huhu...


"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

Tu dia..adakah blog ni berat...?kalau ikutkan pada load time tu mcm tak la lama sgt kan loadingnya
0.15 seconds....risau gak kalau blog berat dan loadingnya lambat nanti org pangkah jer...huhuu
Saya ada try gak blog kawan2 lain..kesimpulan yg saya dapat ada jugak yg blognya berat tapi load time nya sikit jer..ada juga yg blognya sangat2 ringan tapi load time nya sampai 2 second..nape erkk...

Jom la try cek korang punya berat blog kat sini

*kalau nak tau blog berat atau tak..yg penting kita tgk load time nya..sbb load time la yg tentukan lama mana blog korang di loading..kalau lebih dari 1 second maknanya korang kena kurangkanlah apa yg patut di sidebar tu..contoh buang bloglist yg mana tak perlu atau widget2 yg tak penting...

30 org bagi komen best..:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani dh check gak semalam kak..0.63second...nak kena tgk blk ni nk bg ringan

Cik Nur said...

semalam dah cuba, hari ni nak cuba lagi.. :)

Cik Aini said...

thanks sharing
Ai baru try..berat 128 tp dia pnya load time 0.57 second..
asal k.Fieda pnya berat 162 tp load time 0.15 second?
haish musykil nih :)

intanfirdaus247 said...

nak timbang juga..:) tq kak fieda

Mrs Velentine said...

dah check 148.99 KB 0.46 seconds 0 seconds

Mrs Velentine said...

done hi shop

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda...best juga ni nak cuba la...;)

izan mama mia said...

jgn riso..blog kak fieda slim jer..sekali buka..jer semua keluar..tak payah tgg lama...

Nens Collection said...

wahh..tq2 kak nk cuba la..hehe

deno said...

nak timbang jugak la

Che Rosliza Che Mat said...

blog fieda talah berat sangat hihihi

Tihara said...

alhamdulillah, blog fida laju sgt walopon line saya tengah k.o ni GPRS.. :)

Yumida Huda said...

LAJUNYA BLOG AKAK..SY NYER 1.17 SAAT...

eita said...

ita pun dah timbang...

0.15 saatje..

Shida Radzuan said...

shida rasa blog shida masih berat ^_^ huhuhu...

Chic Na said...

ringannya blog akak. huhu..

Aju Mohit said...

mmg patut kene check berat blog kan fieda, tq for sharing

Ummi Iman said...

Thx info. Nak timbang jugalah

Masya said...

nak cuba jugaklah.. blog saya berat tak huhuhuhuhu

kayyana said...

wah.. main timbang timbang lak... bleh la nak try jap... nak buang widget yg mana pun tak taula ni kak

Masya said...

kenapa sy buat x boleh dapat berat blog tu yer??

Mayang ABDUL RAZAK said...

nak try timbang gak le...

Deqla manjew said...

baru nk timbang..tp bila bukak web tu blocked la pulok..huhh

Masya said...

terima kasih akak print screenkan... seyes mmg x blh bkk ntah kenapa.. berat jugak yer.. 0.42 second

sunz sulaiman said...

thanks for sharing.. Baru timbang.. 0.16.. ok la jugak kan..

sHaRiNa eLyaNa said...

nnt nak try..tgu line ok..hehe

IntaNBerliaN said...

a'aa tu la, blog ringan bkn penentu loading time dia tu cpt kn..

Mimi Azirah said...

jap gi sy nak check la

Puan Kutu said...

blog ringan mesra reader..jom sama2 bg blog kita kurus.hehe

dh lama tak timbang2 sebenarnya..:)

9n0L4 said...

dah try. berat sikit je dari akak. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.