Thursday, 10 January 2013

Kisah Malam Jumaat


Salah sebuah katil di bilik ICU sebuah hospital ternama kerap berlaku kejadian pelik. Setiap pesakit yang ditempatkan di situ pasti meninggal pada setiap hari Jumaat.


Perkara ini sangat membingungkan para doktor. Lalu mereka memutuskan untuk memantau katil tersebut.
Kesemua doktor memegang surah Yasin sebagai persiapan menghalau makhluk halus.


Masa berputar... pukul 8.00 pagi! 8.30..9.00 tiba-tiba..pintu bilik ICU terbuka. Doktor membongkokkan diri masing-masing di bawah katil. Tiba-tiba muncul Mak cik Bedah, pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari Jumaat.

Saspen......

Wanita tua itu mendekati katil keramat tersebut... dan terus mencabut soket elektrik yang membekalkan tenaga kepada alat pernafasan bantuan. Dia kemudian memasukkan soket baru untuk menghidupkan vacuum cleanernya.



Tamat..

sumber

*saje bagi senyum petang2 ni..dah 2 ari saya tak sempat lagi nak balas jejak..komen2 pun belum publish lagi...Maira tak sihat demam selsema...bagi budak tak sihat main game kt laptop ni....arini dah start tak gi sekolah...kalau ikutkan dia mmg nak gi sekolah jer..menangis pagi tadi tanya nape saya tak kejutkan dia gi sekolah.....tgh bersemangat sungguh tu...


20 org bagi komen best..:

Qye said...

ingatkan cerita seram betul tadi huhu...btw nice entry

sukagelak said...

hehe..senyum petang :)

jaakechik said...

laa patut ler ada jer pesakit yg mati...hahahha... jahat betul cik bedah tuu...

umialya said...

dasyat sguh

sHaRiNa eLyaNa said...

hahahahahahaha....ceta kat FB !!

Mimie said...

huhu...sbr jela

Deqla manjew said...

hikhik.. penah baca citer lawak ni....ish pembunuh la kan makcik tu.. :p

Tihara said...

ooo patut lah..sian maira..moga cepat sihat yea :)

Cik Nur said...

wahh...menangis nak ke sekolah ye..
bagus betul maira.. :)

IntaNBerliaN said...

laa ingat ke pa hal... cabut plug upenya.. hihii

IntaNBerliaN said...

laa ingat ke pa hal... cabut plug upenya.. hihii

IntaNBerliaN said...

laa ingat ke pa hal... cabut plug upenya.. hihii

IntaNBerliaN said...

laa ingat ke pa hal... cabut plug upenya.. hihii

Si Matatajam said...

Laaaa punca kematian Mak Cik Bedah la yek..ha ha.. Bagusnya Maira, semangat sungguh dia nak sekolah ye kak..

Ummi Iman said...

Pandai je diorang mereka cerita ya

sal ya said...

kalau dia rasa ok... tak ada salahnya kot bg pergi. sebab alya pun pernah jgk pergi time tak brp nak sht.

Mrs Velentine said...

hahhaa

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hahahaha cabut plug ker

wan nurul hezrina abd halim said...

Sukatidia jer.niaya kt pesakit2.

9n0L4 said...

huhuhuhu. oh makcik bedahhh yg sgt innocent. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.