Monday, 21 January 2013

Nak tips cara nak up uv..??

Selamat petang semua

Baru jer balik dari baca entry Ina....hehehehe..mmg tak sia2 saya borak dgn dia aritu dekat sejam lebih.mmg berdengung telinga dibuatnya...nak tau kami borak pasal ape...

Sebelum tu meh saya nak bgtau dulu..Ina ni kira idola dan inspirasi utntuk saya terus berblog tau..pernah satu ketika dulu blog ni mmg terabai..saya duk sibuk jer dgn blog ga...duk aktif kat sana jer..dalam masa yg sama Ina ni pun aktif ber ga jugak tapi blog personal dia tetap ber update...saya kenal dia pun dari join ga...ari2 saya duk baca entry Ina...tak jemu2 dia up entry walaupun masa tu tak ramai pengomen dan followers...pastu tetiba saya rasa bersemangat plk nak jadi mcm dia jugak..nak update balik blog personal yg macam rojak ni...

Anak2 dah besar kan jadi tak dpt lah nk up entry byk2 macam Ina...jadi cara saya nak tarik pembaca dtg sini maka jadi lah blog ni macam rojak..macam2 ada...petua,ilmu dan kisah baik2 artis(gossip tak baik dan tak tutup aurat no..no..no.. )...kisah anak2 dan kisah saya jugak...

Ina jenis yg sentiasa berpandangan ke hadapan..sentiasa cari cara dan tip2 untuk memajukan blog..that y la kalau korang perasan blog dia la ni dh femes tu...padahal dia tak yah masuk pun cite2 artis ni...entry dia semata mata pasal anak2 dan petua2... yg dia share pun semua dari pengalaman dia sendiri...dia mmg seorang penulis yg best..mmg terhibur kalau baca entry Ina...cara penulisan dia ibaratnya macam dia tgh duk bercakap depan2 kita tau...blogger inspirasi dia nak tau sape...hehehe...nama yg ada kena mengena dgn kaler tema blog Ina...mesti tau sape kan...

Minggu lepas dia duk sibuk nak cari rentak cara nak up kan uv dia jadi 2k tau...wah..dia berjaya korang tau tak...dia call saya bgtau tips2 tu..beruntung saya sbb org pertama yg tau sebelum dia up entry arini...hehehe..ari Jumaat baru ni tetiba blog ni pecah rekod dapat 2000++.....tu terkena plk entry SEO..entry yg mmg org duk cari2 waktu tu...kalau bab2 keyword ni plk kita kena pandai buat tajuk entry..kena buat tajuk yg mmg org duk sentiasa search kat google.....

Ina kata kalau boleh kena up byk entry dalam masa satu hari..dalam 5-6 entry...tapi saya buat apa yg termampu jer...huhuhu...dlm masa yg sama bila nk publish entry plk kena tgk timingnya...cek dulu kat statistik Nuffnang tgk biasanya blog korang ramai visitors masuk pukul brp...time tu la waktu terbaik untuk publish entry...kalau takder modal nk buat entry kasi hentam jer apa2 pun boleh..contoh entry ringkas camni..

'Selamat petang semua...haaa...petang ni korang wat ape untuk minum petang...??goreng cekodok pun sodap...'

kira boleh la tu kan...pastu kalau ada gambar cekodok tepek jer la..mana tau nanti sangkut plk kat google imej...org search gambar cekodok terkena plk gambar cekodok kita tu....hehehe...tak pasal2 dapat gak uv..

Saya tak reti sgt nak tulis2 ni sebenarnya...Jom la baca entry Ina kat sini..boleh jer tanya apa2 kat dia...Sebelum ni saya mmg tak reti nak bgtau camne cara nak dapatkan uv tinggi sbb saya main belasah jer..tapi lepas dh belajar dari Ina ni baru lah tau rentak dan strateginya...tabik springgg kat Ina sbb dah maintain uv 2000k sekarang..sabtu ahad pun dah dpt maintain dah 1000k..

*kalau tak berjaya cuba perlahan lahan ye..sbb saya pun usia blog ni dah 2 tahun baru dapat merasa uv 1k...nak merasa 2k kot nanti tggu 3 tahun la plk...tapi yg penting bw jgn lupe...

30 org bagi komen best..:

Anum said...

kalau buat pisang goreng pun sedap

Mira Adzlia said...

br pas bce entri k.ina...salute kt k.ina & k.fieda...mmg byk sy blaja psl blog dgn akak 2 org ni...& smuge sy pun boleh capai kjyaan dlm dunia blog & kn ptus asa..in shaa Allah :)

lelamaisara said...

sya nak up satu n3 pon susah..hehehhe..tpi macam bersemangat pulak bile baca kat sini..heheheh

Masya said...

korang memang hebatlah terbaikkk hihihihihihi .. saya risau sy bz tak lama lagi sy yg bungkus pulak.. sebab tak sempat nak menulis kat blog hihihihihihi.....

syiela said...

tak dapatlah saya kak.. kekekke time rajin je update.. tapi banyak penyakit M yang datang :)

Nurul Ain Zulkarnaind said...

menarik jgk..yong pun nak up kan UV jgk

Mrs Velentine said...

semoga UV akak terus naik

Mimi Azirah said...

tips drp kak ina nih memg berkesan kak

Mayang ABDUL RAZAK said...

tq for the tips fida, tapi camne lak nak tingkatkan pembaca..

Kniedaz said...

ooo...gitu ke..ke blog ina sekarang ^_^

Deqla manjew said...

haah.. baru je terjah blog ina pasal ni... thanks utk perkongsian kak..deqla ni bab2 ni mmg x mahir...huhu :)

sHaRiNa eLyaNa said...

caya la kak ina dah 2k puhhh..sha pun kadang 300 pun xlepas..kaka pun sama terer ngn kak ina hehe..maintain jeww

Puan Siti said...

wahh..bgus tips..terbukak mataku ini...

Cik Nur said...

dah baca dah blog kak ina tadi, nur pun tgh kaji2 ni..

LYAfrina said...

bgus tips ni.. mmg title sesebuah entri amat penting dalam memudahkan cariaan google.. mcm lya lak, mmg x smpt nk update byk entri dlm sehari..just ckp la 1 entri sehari.. tp.. tiap masa selalu update jam

Ummi Iman said...

Dlm bz2 dia pun sempat update byk entri ;) mmg hebat :) fieda pun sama. Blog kita lebih kurang je umur tp jauh beza perkembangannya ;) kalau ada matlamat mmg boleh capai. Keep it up.

IntaNBerliaN said...

adoila kak fieda ni... malu plak saya... (^_^)thanks tau kak fieda.. hehhe

pe2 pun, saya suka dgn contoh cekodok kak fieda t.. terbaik..!! hahhah... entah kenapa, saya baca entry ni, tiba2 saya rasa macam saya yang buat entry ni untuk kak fieda.. gaya penulisan kak fieda, lain dari biasa... ehhehh

IntaNBerliaN said...

done hotlink...


wah baguslah tu kak fieda, ptg dh blh dpt uv 800++ ada kemajuan... seronok saya dgr uv kak fieda.. bkn pe, rs seronok sbb rentak yg sy share dgn kak fieda tu, kak fieda berjaya dpt uv tinggi... tahniah!!

uv skrg dh brp??

be saya dh hbs,... hahaaa.. tp td bk nuff tiba2 dpt plak be digi.. hehee..

Eca Dwinky Asha said...

eca pattern malas..hahaha....jdi xsampai 500uv puwn.nak jdi cm kak ina,xreti weiii..xthu nak ceta apa.

izan mama mia said...

wah..panjang dan lebarnya penerangan..dulu ada gak ina col izan pasal nuffnang sebanarnya...sampai merebak rebak cerita lain..hihihi..

okey sedang berusaha juga nie...tp idea nak up entry mmg ketandusan laa..

Cik Aini said...

wahhh
kena rajin ni up byk entry dlm 1 hari tp kdg2 kebezian tu melanda la kan 2 ari skali pun ada br up entry..adoiii

kayyana said...

perghhh... bestnye klu dpt uv smpai ber k tuh,,, ermmm.. nk blaja jgk la... hihihi

QasehnyaRania said...

betul tu kak fieda..

ciksu masih lagi jauh ..hihi
bulanan baru merasa 1000++
harian baru nak merasa 200++
in shaa ALLAH pelan2 mendaki :D
akhirnya ke puncak kan, kak ;D

good luck :D

Nida Mohd said...

thanks sharing..boleh dipraktikkan nanti

lynndamya said...

haa, okay sy dh faham, cuma satu je entry sy yg selalu diview sbb entry tu tentang doodle kartun muslimah, so mmg byk gila org view, cmtu rupenya, thanx kak :D

Cik Kamoo said...

sy pun baru baca entry dia...dn tgh cuba nak prakttikan juga. mana tahu kot berjaya

Yana Libra said...

hehe..xpelah..kalau sy, sy xkejar sgt tu semua..blog hanya utk kepuasan diri sendiri~ :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kak ina terbaekkk la sama cam kak fieda gak :-)

9n0L4 said...

tabik ahhh kat akak dgn ina. series, jaa tak dpt ikut. tak dan mase. :)

sensasi2020 (kamil Salleh) said...

Kalau buat entri jom mari baca cara buat goreng pisang. He..he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.