Thursday, 31 January 2013

Ngaku datang lagi

 Nak tau tak..disebabkan berblog ni la saya kenal buah ngaku atau nama omputihnyer arrow head..Ok kawan2 semua...saya rasa ramai yg dh kenal dgn buah ngaku kan..saya ni tahun lepas la baru kenal masa  baca entry Nana..dan buah ni hanya muncul bila tiba musim perayaan tahun baru cina aje...tapi baru tahun ni saya tergerak hati nak mencari...kalau ada yg tak kenal buah ngaku ni sila tgk gambar di bawah...hihihi...mcm rupa bawang pun ada...


Nak buat kerepek kena buang kulit dan jambulnya..pastu sagat dan goreng..siap...tak yah letak garam pun dh sodap...puas hati saya dapat makan tau...nak tau tak rasa kerepek ngaku ni lagi sedap dari kerepek2 lain....sebotol tu sekali harung jer saya dgn suami ngap sambil tgk tv..



Weekend ni nak cari lagi la buah ngaku ni...tak puas mkn...sekali dah masuk mulut susah nak berhenti mengunyah tau...cuba la....ada jual kat CR4,Tesco dan Giant...kat pasaraya lain mgkin ada jugak kot...yg dah siap goreng pun ada....


46 org bagi komen best..:

Suliana said...

thanx for the info.. sedap ke kak? slu kt tesco time raya cina ni..

umi alya said...

akak pergi cari kat sini belum ketemu lagi

Masya said...

sekarang dah mula harga rendah.. dah blh beli.. nak cari jugaklah hujung minggu ni...

Anum said...

wow baru tau

:: Mrs.Eady :: said...

sedap!!

Saya Disini said...

saya xpernh mkn ...nnti nk try beli la..

Sue-Rya Qistina said...

nak sikit kak. nampak sedap je tu. meh bagi mak buyung sikit meh. hahaha

permatabiru said...

first time tengok n' gengar..nk try cari la nanti..

Kakzakie said...

Penuh balang tu Fieda. Kakak suka kerepek arrow-head ini. Kalau goreng kakak campur sikit dgn bawang putih sedap tau..

Nens Collection said...

byk geng2 blogger letak sengkuang cina ni..tp nens blom try lg..nmpk best!

Tihara said...

yey ye fieda beli ngaku..kat tempat saya sekilo rm5 dulu2 sekilo rm1 je, dia tau kut org melayu dah pandai makan ni :)

kayyana said...

mcm kerepek ubi plak bile tgk sekali imbas... owh.. saya bru first time dgr buah ngaku nih..

mama maman aka yana said...

kiranya sekali mkn dah takleh berhenti la nih kannn.. :)

syawalsimpsons said...

lama tak berngaku kat umah ni

lelamaisara said...

kalu makan kerepek memang tak boleh nak benti..huu sedap..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada nmpk tp tak pernh try..

Qhaifa Nur said...

memang tak puas makan fieda....sedap

Nida Mohd said...

tak pernah makan..mmg slalu ada jual kalo CNY..nnt blh try la

Mrs Velentine said...

ngaku??/first time dengar tp nampak sedap..nak sikit.

IntaNBerliaN said...

a'aa mmg sedap.... harga dia pun murah.. hihii

IntaNBerliaN said...

iklan xdalah kak fieda..

Eh, kak fieda tukar background ke ek??

Ratu Hatiku said...

nak beli dan buatlah :D

Zie said...

tak pernah try.. tapi dok promot kat kawan.2 sapa rajin leh buat kerepet ...

Zie said...

tak pernah try.. tapi dok promot kat kawan.2 sapa rajin leh buat kerepet ...

lynndamya said...

haha apekah, sy mengaku sy xpenah tau kewujudan buah ngaku ini, hihi siap ade yg jd kerepek lak tu, nak try gak lah ! :D

Cik Nur said...

ehh..nanti nur nak beli lah..teringin pula nak buat kerepek...

selain buat kerepek, boleh mkn mcm tu je kan..??

✿ pink velvet ✿ said...

sy baru tau skrg *sobs sobs*

Irfa said...

saya 'ngaku' x penah makan ni

QasehnyaRania said...

siap letak dalam balang lagi ye kak"',
kalau saya dah habis dah..hihi

Chic Na said...

selalu tgk buah ni kat tesco tp xtau cemana cara nak mkn. mmg selalu pun org cina je yg suka beli. boleh try la lepas ni. ;)

mrs kayrul said...

suka makan kerepek nie...yg malasnya nak sagat dan goreng..makannya kejap jer licin

eita said...

Selalu tenhok dlm bloh kak tiha..kepek tu sedap sungguh klu mkn sambil tengok tv

~didiey~ said...

ngaku???1st time dengar...

psst~salam kenal :)

jaakechik said...

jaa x pernah makan benda ni kak fieda, jaa betul2 xtahu apa rasa dan apa kegunaan dia... ~so jakun!

izan mama mia said...

nnt nak try belilah...

ros_reeza said...

tak pernah rasa lagi.. teringin jugak nak rasa. kak Fieda, nak sikitt... hihihi

ros_reeza said...

tak pernah rasa lagi.. teringin jugak nak rasa. kak Fieda, nak sikitt... hihihi

Deqla manjew said...

nyum2.. nih kalo deqla mkn cpt je habis..hihi

sHaRiNa eLyaNa said...

wah sdp oohh

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nk try juga tp xbeli2 lagi hihi

Yana Libra said...

first time dengar ngaku..huhu~

N.Aima K said...

mcm sengkuang pun ada jugak!

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh selepas durian crepe kembali dah semula ngaku.hikhikhik

Mimi Azirah said...

sy tak pernha mkn buah nih

mama tisya said...

tk start lg thn ni..bila ntah nk bli..hehe

9n0L4 said...

nakkkkkkkkkkkk. kalau nak tanye promoter tu, ckp kepek ngaku ehhh? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.