Wednesday, 9 January 2013

Qunut pendek dan panjang

Ada satu lawak pagi...

Seorang bapak mertua hendak menguji bakal menantunya baca qunut.

Bakal Ayah Mertua (BAM): boleh kamu cuba baca qunut dok Awang, Pak cik nok dengar.

Bakal Menantu (BM): Pak Cik nok suruh baca qunut panjang atau yang pendek ya..

BAM: yang pendek dulu lah..

BM: Qunut (sebut pendek dalam 1 saat sahaja).

BAM: kalau qunut yang panjang pulok..

BM: quuuuuuuuuunnnnnnuuuuuuuuuttttttttttttttttt (sebut panjang dan lanjut selama 2 minit)

BM: oh gitu.. pandai mung Awang.

gane gitu....??

Kesimpulannya...

30 org bagi komen best..:

Anum said...

betul2

IntaNBerliaN said...

hahha.. pandai sunggoh mu ni awang...

intanfirdaus247 said...

Haha..sapa2 nak kawen pastikan anda tau baca doa qunut dulu ye..jgn jadi mcm n..haha..kak fieda apa kaba? Makan per pg n? hehe

are_lin@yu said...

hehehe pnjang gitu ya.hihi

Irfa said...

hahahha..lawak ni dh dengar masa saya kecik lagi.sampai bila2 pun akan ingat lawak ni ;)

Sue-Rya Qistina said...

hohohohohoho. dlm youtube pun ade video psl imam baca qunut pendek dan qunut panjang.

Nens Collection said...

betul tu..jgn takut untuk bertanya..;)

Kakzakie said...

kakak pernah dengar lawak ini masa kursus haji sebab di Mekah imam tak baca qunut itu yg timbul lawak ini hihi..

ANIM said...

sebab tu syaitan suka ibadat orang yang jahil..

lelamaisara said...

hehehehe...setuju dengan kata2 tu kak fieda...

eLLy said...

betulbetulbetul.. klu tak bertanya or malas nak cari ilmu maka kita akan jadi Bodoh selamanyaaaaaa

Cik Nur said...

hahaha..kompom kena reject..!

Deqla manjew said...

kesimpulannya xleh dibuat menantu..kena p menuntut ilmu byk2 dulu daaa.. hahaha

QasehnyaRania said...

hihi..sabaq je la :D

Tihara said...

banyak moral of the story nya..

Misz Mieza said...

Bhahahahhahahah! Bertuah punya bakal menantu.. Bakal bapak mertua plak layankan ajela.. Hahha!

DONE for today! ^_~

sHaRiNa eLyaNa said...

sha pena juga terdgr lawak ni kat utube hehe..mmg gilo

sHaRiNa eLyaNa said...

churp2

Mrs Velentine said...

pernah dengar cerita ni..hehe

Cik Aini said...

heheheheehe
bagus pnya menantu..fail terus mcm ni.hahaha

myfreeminded said...

Hahaha, reject terus

suri solehah said...

hehe..malu bertanya sesat jalan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

maka brtnyalah jika tidak tahu ..

Falsya said...

hahahhhahhaha...yg ini kalau dgr smp skang pun leh gelak tau kak fieda..hehehe

shidaR said...

heheeee ^_~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

a'a wani penah baca lawa doa qunut ni hehehehe...quotes tu betoi sgt

Mimie said...

hahahaha......lawak lawak....

Si Matatajam said...

Ha ha..Dah penah dengaq gak crita ni..mmg tak menahan la..

wan nurul hezrina abd halim said...

Ayat yg last btl sgt

9n0L4 said...

huhuhu. ni lawak org kawen dulu dulu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.