Wednesday, 23 January 2013

Sinopsis Sehangat Asmara

Dah abis fenomena Adam & Hawa pastu berganti pulak satu lagi drama adaptasi dari novel jugak iaitu Sehangat Asmara..peminat novel mesti dah tau kot jalan citenya...pelakon nya macam best jugak nampaknya..kali ni gandingan dari Rita Rudaini dan Ady Putra...hanya disiarkan di saluran ASTRO Mustika HD...saya tak langgan channel tu jadi tonton on9 jer la kalau line tenet mengizinkan..


 

Sinopsis Drama Sehangat Asmara

Cinta pandang pertama Kamalia Nalwa dan Zainal Arief memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga.

Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti. Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji bahawa dia akan kembali lagi. Selama sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.

Tanpa diduga, Zainal muncul kembali. Datangnya untuk menuntut Misya, anak comel yang selama ini ‘disembunyikan’ oleh Kamilia. Dendam kesumat Kamilia terhadap Zainal tidak pernah padam. Anehnya, ‘dendam rindunya’ terhadap lelaki itu lebih kuat dan mengusik perasaannya.

Benarkah dia membenci lelaki itu? Hipokritkah Zainal ketika mengatakan bahawa hanya Kamilia yang bertakhta di hatinya..

*dari sinopsis nya mcm best jugak ni..mcm cite hindustan pun ada...hihihi

Untuk menonton secara online korang boleh tonton di

-----------------------------------------------------------------------------------

*setakat ni drama Setia Hujung Nyawa tetap mejadi pujaan hatiku...rasa mcm nk beli lah novel dia..
Sape yg dh khatam novel Setia Hujung Nyawa cer share gak nak tau last2 EL kawin dgn Iqram atau Zain...


22 org bagi komen best..:

Sheqynne Hotloverzs said...

sama la akak . setia hujung nyawa tetap number 1 .

Cik Aini said...

ai ada novel dia k.fida..
mmg best sgt cite nih :)
ada sedih ada rs hepi jugak :)

Cik Nur said...

baca sinopsis, rasanya seronok cerita ni..

tapi bila masalah nak tgknya...huhuh

Cik Nur said...

baca sinopsis, rasanya seronok cerita ni..

tapi bila masalah nak tgknya...huhuh

mama tisya said...

sehangat asmara best sbb my fav actor ada blakon...nk2 ada scene kt london lg mengimbau kenangan time holiday sana....

setia hujung nyawa tu kwn cite if ikut novel ... el akan tetap ngan zain tk silap tp tktau la drama ikut novel ke tk endingnye

sHaRiNa eLyaNa said...

hampir smua novel d adaptasi kan hehe

Shida Radzuan said...

lepas ni cite ni plak meletop kan kak fieda :)

QasehnyaRania said...

tak dapat la nak nengok.tak ada astro :D

intanfirdaus247 said...

intan pon suka setia hujung nyawa tu..

izan mama mia said...

suka tgk rita berlakon...tapi...



izan lebih suka tgk cerita kelakar dari cerita sedih...

Che Rosliza Che Mat said...

tak sempat nak tgk drama nie...

eita said...

rasa nya dulu ada baca buku ni..
tapi dah lama sangat..tak ingat dah macamana citer dia..

Mimi Azirah said...

sehangat asmara memg best sebab kamilia yg nk pisahkn zainal dgn die

p/s El dgn Zain la kak...happy ending

dya bunga said...

kt umh dya xde mustika hd lh.. huhu..nk tgk on9 pun internet tersgtlah slow

Mrs Velentine said...

lupa2 ingat..mcm dh baca novel ni...hehe

Mrs Velentine said...

done hotlink

Deqla manjew said...

aduii byk pulok drama adaptasi novel..agaknya sbb laku kot..untung la penulis novel.. hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

citer ni pulak la yg dok ngadap selain setia hujung nyawa hihihihi

IntaNBerliaN said...

sy minat rita ni.. tp xda astro la plak.. hihii

Jikan Rajikan said...

SHN~zain lah suaminya smpi hujung nyawa..

Nyue said...

setia hujung nyawa drama xsama dgn novell....huhuhu....mdukacita je akk bc novel..

9n0L4 said...

huhu. terbantut nak beli novel bile nyue ckp cmtu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.