Monday, 18 February 2013

Bayi 4 bulan dilambung mcm anak patung...??

Masyaallah..mengigil satu badan saya saya tgk video ni...dilambung lambung baby tu mcm anak patung jer..nsib baik la dorang pasang cctv ye..kalau tak mmg tak tau la apa jadi dgn baby tu...kes2 mcm ni la yg buat mak ayah lain tak sng hati gi keje bila anak kena tinggal dgn pembantu rumah...saya rasa pembantu rumah yg berkelakuan begini sebenarnya dorang ni ada masalah mental...sia2 jer bayar gaji mahal2 kat dorang..


Kat berita bgtau pembantu ni dh kena tahan reman...moga kawan2 di luar sana berhati hati ye ambik pembantu rumah...tapi tu la susah nak nilai dari luaran..nmpk ok tp sebenarnya giler..kesian la yg jadi mangsa anak2 kecil yg tak tau apa2...kalau setiap rumah dapat pasang cctv mcm ni ok kan..

36 org bagi komen best..:

Falsya said...

falsya xsanggup kak nak tgk video nie...ramai je yg share kat fb tp xsanggup nak click...

Deqla manjew said...

huh..siyes deqla x leh tgk..geram sgt kak!!.. kalo la ank deqla dibuat gini, kalo la negara ni xde undang2 kan, deqla dah lambong2kan dia dulu..eceh..mcm kuat lak..takpe, hubby yg akn lambung2kan dia, siap lenyek2kan dia.. lps tu campak ke lombong trs! eeeiiii mmg geramlah!!

Irfa said...

x sggup nak tgk.huhu
kawan saya pun psg cctv kat rumah
monitor dlm lappy kat opis..dn salah satu maidnya penah kantoi ;)

Nur Fahz said...

Assalamualaikum..sedih jugak bila baca berita2 mcm nie.Baby sekecil tu diperlakukan mcm binatang..

Lynn said...

Assalam fieda..sukanya lyn tengok blog fieda ni cantik..lyn pun nak tempah jugakla..hehe..

Lyn memang pantang betol dengan bangsa I tu..maaf cakapla..kalau kat ofis ni memang selalu jugak berdepan dengan dorang nie..Sebab tu lyn tak ambik babysitter bangsa tu lebih baik urus sendiri..diorang tu memang mental..ops..emosi lak fieda..sory ek..hahaha

syawalsimpsons said...

dah macam tebar roti canai sudah

Bui Junaidi said...

MMG MENTAL LA PEMBANTU RUMAH TU..BUI TENGOK SAMPAI MENJERIT2 SBB GERAM SGT..

SBB TU LA,BUI NI TAK NAK AMBIL ORG GAJI SAMPAI SEKARANG..MMG TRAUMA BILA TENGOK KEJADIAN MCM NI..GRRRR

IntaNBerliaN said...

geram sy tgk viodeo ni... geram kat bibik tu haa.... mau kne pelempang berpuluh2 bijik ni... hahah..

orang nak beranak sikit punya susah, senang2 hati wat anak org camgitu...

Kniedaz said...

waktu tengok dalam berita malam tu rasa macam nak bagi penendang je kat pembantu rumah tu...tu yg takut nak amik pembantu rumah

IntaNBerliaN said...

done digi...

kak fieda, digi n sanofi saya kali ni, alhamdulillah.. masyuk gak la... setakat ni 2 2 be tu dah cecah 30+...

yang iklan premium beautiful tu, dia bg saya 50, suruh sticky 24 jam.. tapi saya bag lama sikit la.. lbh dr 24 jam.. bkn pe, dahla entry tu pun dia yg buat... risau takut x melepasi piawaian apa yg dia harapkan...

Ratu Hatiku said...

Takut betul bila nk bg anak jaga pada org luar..Alhamdulillah nsb baik mak mertua yg jaga ank2..

Tina Othman said...

aduh ngeri gila kan, tina tak berani tgk pun, cuma tgk sikit kat tv aritu

mama aryan said...

memang geram menengoknya..
sanggup dia buat kat bayi mcm tu,mmg takde perasaan langsung,takut rasanya nak amik pembantu kan kalu mcm nih

Nens Collection said...

tula naseb ade cctv die sambung kt henset terus..kdg2 kecanggihan teknologi ni membawa kebaikan..

Che Rosliza Che Mat said...

tak sanggup nak tgk video....Nak jadi maid biarlah ikhlas...

sal ya said...

tu la. geram je tgk. kalau saya mahu saya belasah dulu sblm hantar kat polis.

Masz Sidek said...

salam fieda.... tak sanggup nak tengok video ni... memang mental maid tu...

ieda immi said...

sebab tuu
akak dari awal prefer hantar nursery !
kalau di nursery mereka semua nie terlatih , kalau emo ada kawan2 yg tolong cool kan ..

kalau dah pembantu dan org jaga nie , inilah dia .. tensi punya pasal lah nie huhuh

Fiza Rahman said...

Nak nangis tgk video tu. Memang gila ah pembantu rumah tu. Mcm anak patung dibuatnya.

Nisa Greennnpanda said...

Ya Allah..
siannye baby tue..
sy kecut prut tgk video nie..
sdih btul..
rs nye ye kot maid tue skt mental..

Kesuma Angsana said...

sah2 sakit jiwa maid tu ! sian kat baby tu ye

ANIM said...

kak tengok dalam berita semalam..
geram sungguh..
macam anak patung dibuatnya bayi tu

Qhaifa Nur said...

sempat tengok kat tv tengahari semalam, geramnya rasa nak dilambung pula pengasuh tu...

izan mama mia said...

ciannyer sadis tengok er izan tak sanggup nk tengok

Mimi Azirah said...

sakit jiwa tgk video nih

umi alya said...

mmg sah bibik tu giler

Chic Na said...

takut nak tgk. kejammmmm..

Aju Mohit said...

aju tak tgk video tu fieda, tak sanggup, moga si pelaku akan terima balasan setimpal, ya allah moga dia rasa apa yg anak tu rasa geramnya

Cik Nur said...

ee..mmg geram..! sebelum tu mcm manalah dia mandikan budak tu kan...

eita said...

memang sakit hati sangat tengok video ni...

jaakechik said...

mcm2 hal zaman sekarang ni... hntar ke nurseri nanti bby tercekik, terjatuh. kalo amik amah, gini lak ceritanya. payah nk cari yg jujur org indon ni.


Mrs Velentine said...

gream kat amah ni....sedih sgt tgk video

Shida Radzuan said...

giler lah!!

Che Rosliza Che Mat said...

maid tue sakit jiwa kot..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xtengok video ni sbb xsanggup nk nengok

9n0L4 said...

gilo dan psiko org ni. rase nak lempang je. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.