Tuesday, 19 February 2013

Jalan2 di Mines

Ni ler sepupu saya  Ina,yg datang umah masa cuti CNY lepas dan bawakkan donut Big Apple sodap tu...takder ape nak buat,kitaorang gi jalan2 ke MINES kat Seri Kembangan...pergi berlima jer saya,Syahmi,Asyraf ,Maira dan sepupu saya ni..suami saya jadi driver aritu...dia htr pergi dan balik..mmg seronok ada driver personal ni..dia tak join la kasi can la kitaorang merewang...kikikiki..ala bukan sokmo2 pun...

.


Mula2 gi tgk wayang..cite Husin,Mon dan jin pakai toncit...ermm...rasanya cite Hantu Kak Limah lagi lawak kot..tp adalah jugak part yg buat wayang tu gamat org ketawa...tapi saya kasi 2 bintang jer la utk movie ni.


Dah habis wayang lepak2 tepi sungai..kepada yg tak tau dalam shopping kompleks besar gedabak ni ada sungai tau..siap ada kapal lagi boleh bawak kita round2 tp mahal la tambangnya...tak naik pun...tgk tu dah siap2 beli donut Big apple...12 bijik sekali borong....RM25....

.

Maira sekarang dah pandai kalau keluar mesti nak pakai tudung gak mcm mama katanya...sejak dh sekolah ni hari2 pakai tudung tu yg dia dh terbiasa gamaknya..pasni kena beli byk2 la koleksi tudung utk dia..


Nak share dgn korang...durian puff ni teramatlah sedapnyer..saya pun baru pertama kali cuba..mmg sedap...6 bijik tu harganya RM8..


Puas hati dapat lepak lama2 sambil makan2...hihihi..hajat hati teringin nak gi main bowling tak masing2 tak reti la pulok...kikikiki...

pesanan utk sepupu saya sorang lagi > SHAZ (kalau dia baca la) > 
jom la ajar kami main bowling...kikiki

35 org bagi komen best..:

careno said...

sy pun slalu g sini dgn family... dkat dgn umah dan x jem... lg pun tmpt die best skit sbb ade sungai tu.. kann...

syawalsimpsons said...

ala G mines tak cakap..leh terjah akak kat sana..tu mmg port saya tau...dari zaman bercita sampai la sekarang

Masya said...

lama x pg the mines, suami x tau jalan huhuhuhuhu.... dgn kabarnya kat sini ada sengkuang calit yg sedap huhuhuhuhuhu.... ssh nak jumpe dah... puff durian tu.. tgk pun dah menyelerakan.. apatah lg kalau dapat makan kan...

Joanna Yunus said...

dulu masa qayyum kecik selalu pergi the mines ni tapi sekarang dia lebih suka ke mid valley dan klcc sbb kat situ citarasa dia banyak hehehehe

Kakzakie said...

Kakak sukalah tengok Maira. Pergi menonoton ye:) mesti gelak-gelak semua dlm panggung.

Kniedaz said...

amboi dia...ada supir hantar dan ambil ya...sekali sekala berjalan kita-kita aja seronok juga ya

Nurzakiah Hanum said...

hapy time

Nad MamaZN said...

Akak.. Awet muda!
Anak besar2 dah... Tp masih nampak muda remaja :)

umi alya said...

lembut jer 'puff' tu

tyra lee said...

wah.. bestnya jalan2.. :D

are_lin@yu said...

akak g mines tak cakap..dkt ja ngn umah ayu..hehe

jaakechik said...

mines wonderland! jaa dah penah sampai sana. akak yg bawakkan.. tapi dah lama laa... skang ni lama dah x pergi sana....

Deqla manjew said...

wahh bestnye jenjalan..akk cntik..hihi..

Deqla manjew said...

kak.. xpela.. deqla terima akk jd sponsor..inshaAllah ada yg join nnti..hihi.. sponsor brooch yg akk sent kat fb tu kan? thank u tau kak.. ptg ni deqla up entri GA.. =)

lelamaisara said...

sya pon tak reti main boling..tapi main tibai aje..hehehe

myfreeminded said...

Ohhh rindu lah the Mines, dedulu masa kerja kat Balakong ni, almost every day pergi melepak kat sini, biar pun sekadar cuci mata untuk setengah jam..

Don't eat durian tapi suka nak belikan untuk En Suami dan ank2 sebab diaorang makan durian. :)

Qhaifa Nur said...

cuti CNY lama kan...seronok dapat jenjalan...amboi seronoknya anak-anak
..sempat masuk panggung lagi...
cantiklah tempat ni...

shazila mohd gazali said...

WWWWAAAAAAAAAAAA!!!!!!....MERIAH GILER KAN...PERGI TAK AJAK.......WAAAAAAA.....NAK IKUT...NAK ..IKUT.......HUHUHUHU....SABOR JER LAH......

aanie said...

macam best je durian puff tu...

Ratu Hatiku said...

cantiknya Maira pakai tudung :)

Mrs Velentine said...

comelnya maira....alhamdulillah dah bertudung

Mrs Velentine said...

done nokia

izan mama mia said...

saya belom pernah sampai laa,,,teringin gak nak lepak sana,,comel tuan blog cam jalan ngan adik adik jer,,,awet muda lew

mama aryan said...

bagus maira kecik2 dah nak pakai tudung..comel

QasehnyaRania said...

dah lama tak p mines.masa dok equine selalu p sana.

skrg terdekat klcc, wangsa walk n pavilion ;)

akak,siyes ciksu tgk tak mcm mama anak 3 tau ;)

Chic Na said...

sedapnya durian puff. ;)

Shida Radzuan said...

bestnya jalan2 ^_^ cantik kak fieda ^_^

Cik Aini said...

best la smbil shoping tenang je tgk sungai kat dlm tu..

comel lah Maira pakai tudung..dah start pakai tudung ye Maira :)

Cik Nur said...

Durian puff... mcm menariklah.. :)

IntaNBerliaN said...

lorrr ada sungai ke.. canggih betoi ni.. xpnh sampai lagi ni...

Izan Ishak said...

dah berzaman tak pegi the mines kak fieda. dulu2 masa duk bangi kerap jugalah ke sana naik komuter.

N.Aima K said...

kat sini x jumpa lg durian puff wuwuwuwuwu..

Che Rosliza Che Mat said...

cantik baju fieda hihihi...dah lama tak ke sana...time bercinta dulu selalu pergi..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xpnh smpai lg ni....nampak best la kak fieda

9n0L4 said...

lame dh tak gi mines. nmpk mude lak kak fieda mase ni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.