Tuesday, 26 February 2013

Parut

Tak tau nak up entry ape apa pagi ni..takdok idea..sambil taip ni sambil dengar JOHARA PAGI ERA..dorang sembang topik pasal parut..mcm best jugak topik tu...Nak up kat sini gak la..tak pasal2 dapat gak wat entry kan.

Cakap pasal parut rasanya semua orang mesti ada parut samada yg nmpk atau pun yg tak nampk..parut di hati siapalah yg tahu kan..

Macam saya ni ada la sikit parut kekal kat betis yg tinggal dari zaman budak2...huhuhu..dulu masa kecik suka sgt main pasir..mak dh pesan byk kali jgn main pasir nanti berkudis berparut dh besar kang mula la malu..masa tu wak derk jer..yg penting main pasir mmg seronok.

Pastu parut chicken pox pun ada sikit kat muka..kena masa tu 5 bulan lagi nk kawin..nasib mak andam pandai tutup lubang parut tu..

Dan satu lagi parut masa saya jatuh motor..terkoyak lutut masa tu...adusss...start dari tu setahun rasanya tak naik motor..

Parut dihati tak siapa yg tahu saya takder rasanya..

Maira pulak kat kaki ada parut kena gigit nyamuk..macamna tak lekat parut kena sikit digarunya sampai jadi kudis..tapi sejak saya sapu minyak BIO OIL dan pudar sikit parutnya...

Yang anak2 lelaki biasalah parut budak2 jantan kn...Asyraf berparut di hujung kening sebab jatuh masa main kat taman...terhantuk gelongsor masa umur 4 tahun..Syahmi pulak berparut di lutut jatuh main basikal masa umur 5 tahun..tapi nasib baiklah semuanya x kena jahit..

Korang pun mesti ada parut yg kekal sampai la ni kan..jom lah kongsi2..takyah la malu..

*lupe ada satu lagi parut kekal...strech mark...argghhh..ni mmg masalah buat kaum ibu2 kan..tak suke..tak suke...


34 org bagi komen best..:

Myra Jay said...

Myra pun parut chicken pox masih ada hingga kini dengan parut jatuh motor :)

Myra Jay said...

Klik klik Lactacyd dan DiGi :D

Masya said...

anak sy pun pantang kalau nyamuk gigit mudah berparut kalau digaru²...

permatabiru said...

rasanya parut luka sy takder kot..tp parut jerawat..mmg banyak arrr...hihihi ssh nak hilang..

Sue-Rya Qistina said...

betul tu kak. stretch mark paling sukar nak hilangkan. kena rajin letak losyen, saya selalu buat gitu

:: Mrs.Eady :: said...

oooo sterch mark tu la digunakan sebagai bahan nantiii...biar kan je :)

Falsya said...

parut kekal falsya adalah parut chicken pop...ada 3 kat muke, pastu kat peha..muke tang kening..dua2 belah plak tuh smpkan org semua ingat dua2 tuh bekas falsya pierce kening...hahahaha..

MaMa3HerOO said...

he3..ade parut kt lengan,tersimbah minyak panas masa masak sambal..ngee..
ce tgk entri ni
http://mama3heroo.blogspot.com/2012/11/sambal-lengan.html

Nurzakiah Hanum said...

hehehe
x suka kan

IntaNBerliaN said...

saya ada parut kat lutut.. zaman sekolah suka sgt main time rrehat.. lari2, last2 terjatuh.. hihii

IntaNBerliaN said...

done digi..

digi sy dah credited.. hihii

nini said...

try guna bio oil....mungkin parut tu boleh hilang...

syawalsimpsons said...

saya pon ada dengar pagi tadi...si hanif sama ngan saya ada parut di kening sebelah kanan...en asbeen suruh call...kata mak jemah.."tak kose la nak call"..kakkakakka

Kniedaz said...

parut chicken pox saya pun ada hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

parut kekal kesan jahitan pd ukulali kaki kanan..

Ema Blog said...

saya pun ada kesan parut kena ekzos motor...hehehe

QasehnyaRania said...

saya pon ada parut.jatuh katil dua tingkat masa zaman sekolah rendah dulu..dekat beting kering pulak tu.. huhu

tak tahu kata jatuh katil.sbb teruih sambung tido kat katil bawah.kebetulan masa nak mandi rasa pedih..skali tgk mak aii ;)

izan mama mia said...

parut kan kenangan...

shahdiana said...

parut dihati tak siapa yang tahu tu yana ada banyak...huhuhuh...tapi tak siapa yang tahu kan...parut terbesar dalam hidup..parut operation melahirkan baby...dapat rezeki anak tapi dapat parut ceasar....

Kesuma Angsana said...

KA ada satu parut kena toreh pisau dek kawan waktu di lab sekolah dulu hehehe

Deqla manjew said...

deqla ada parut besar punye..akibat kemalangan jln raya masa zaman budak2...huhu.. kat peha belah kanan... rupa sebijik macam karipap.. hahahaha.. tp karipap yg besar la.. harga singgit satu kot.. hahahahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani ada parut kt bahun kesan jatuh motor dulu kala

sHaRiNa eLyaNa said...

parut? sha hlgkan guna losyen kena sllu sapu la hehe

Cinta Misteri said...

CiM pown dengar era pg td dan ada drop satu komen kat fb era.

anak CiM yg kini berusia 6 thn ada 2 parut seakan sesungut di bhgn lehernya. parut pertama adalah swaktu dia berusia 10 bln. Doktor terpaksa belah bahagian lehernya untuk mengeluarkan satu saluran yg tdk jadi. kemudian, ketika berusia 1 1/2 thn terpaksa dibedah sekaali lagi disebelah bekas yg lama. salah satu saluran lain telah rosak dan perlu dibuang agar tdk menjangkiti saluran2 lain. di bhgn leher kita mi ada byk saluran, pernafasan, makan dll. tp, so far sekarang alhamdulillah, dia membesar dgn sihat. cuma dia tak suuka makan benda2 keras, kalau makan nasi memang dia akn kunyah sangat lama.

Fiza Rahman said...

Parut kekal saya adalah strech mark ☺☺

ainulaqma said...

saya pon ade parut.. sebab gatal2 alahan.. sampai mengadu dekat mak habeslah turun hantaran 5 ribu.. hahaha.. tapi lepas pakai Vco-treenea alhamdulillah dah beransur hilang parut tu.. gatal2 pon xde lagi.. jom la singgah blog saya untuk dapatkan info pasal Vco-treenea ni:)

Chic Na said...

haha.. menarik betul topik. ada je parut masa buas kecik2 dulu. huhu..

eita said...

ita plok ada parut kesan dak ciken pop...
betol kat tengah2 antara kening...
dah banyak kali orang tegur...diorang ingat ita ni keling letak tanda kat tengah kening...
adeehhhh...

Cik Nur said...

Nur bnyak scar cinta...huhuhuh

Nora Karim said...

biasalah tu... parut tu tanda pengalaman 'indah' tu... hehe saya pun ada kat kaki jatuh basikal... selain tu... hai... parut jerawat... adeh...

Nastyna said...

saya ada parut ekzos motor bertepek kat betis. baru la hero hahaha.

Si Matatajam said...

M ada parut kena ekzos motor...kiri kanan plak tu..hu hu..

Mrs Velentine said...

MV pun ada strech mark..

9n0L4 said...

byk parut tu tande nye? hehe. subjektif. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.