Friday, 22 February 2013

Sebaiknya ucapkan Innalillahiwainnailaihirojiun

Ada satu perkongsian yg bagi saya amat2 bermakna buat kita semua kerana saya tahu kawan2 pernah melaluinya kan... termasuk lah saya juga..
Moga bermanfaat...

36 org bagi komen best..:

MaMa3HerOO said...

Betul tu,saya sendiri pun begitu jugak..Harap lepas ni terus ucap perkataan innalillah...TQ share

Deqla manjew said...

yup... lafaz ni x semestinya utk kematian je kan...

~aYu~ said...

betul tu. ayu kadang2 terlupa. thanks share ni.

Nur Fahz said...

betul.Fahz sokong yang ini.Kan lebih baik kita ucapkan "innalillahiwainnailaihirojiun"..sebaik-baik ayat untuk arwah.. :)perkongsian yang bagus :)salam jumaat.

Che Rosliza Che Mat said...

betul tue...sepatutnya ucapkan

Dari Allah Kita Datang,kepada Allah kita kembali...

mama ila said...

good info.. =)

Nisa Greennnpanda said...

bgus nie kak fieda igtkn sy..
kdang2 kite bc je status org kate ade someone mninggal tp kite sndiri xucapkn ape yg ptt.. adeh..

reminder wat sy nie.. "-_-

Jemarisuri said...

thanks fieda foe sharing..untuk ingatan ini.^^

Qhaifa Nur said...

selalu sebut al-fatihah...
rupanya ada yang lagi bagus buat simati...tq

Mrs Velentine said...

nice share kak..ada betulnya

N.Aima K said...

saya bagi dua sekali..Innalillah dan alfatihah hik hik

syawalsimpsons said...

sokong sgt

are_lin@yu said...

seeloknya kita bca lah apa yg kita tulis kan

Nurzakiah Hanum said...

great share

nik ros said...

penah gak dgr kata2 ni. sebab tu bila nik tulis Al-fatihah tu cepat2 baca. sebab teringatkan kata2 ni yg ada org share kat fb..hehe

Chic Na said...

mcm tu lebih baik kan. tq share ilmu kak. :)

Nida Mohd said...

aah..saya pun pernah tapi sy baca al fatihah, kalo mls baca sy taip takziah je..ada jugak time malas bc..teruk tul kan..

tyra lee said...

haah la.. :D
tq :D

izan mama mia said...

tq mengingati...yg peliknya ada juga yg like status camtu...like sbb suka org tu meninggal ker apa ??...

Cik Nur said...

kadang2 kalau ditimpa musibah pun kita boleh ucap....

Deqla manjew said...

dtg sini lg bg komen.. sbb td x nmpk gmbr..hihi.. sejujurnya deqla baca surah tu dlm hati kak.. mgkn dah terbiasa..alhamdulillah...

QasehnyaRania said...

Selalunya ucap dulu.pastu tulis al- fatihah je.
Sambil tulis smbil bca..

ros_reeza said...

betul tu.. mari sama sama kita ubah :)

Nora Karim said...

betul tu... rasanya rata2 dr yg menulis perkataan Al-Fatihah tu tak baca pun fatihah tu...

BUNDA a.k.a KN said...

ye betul tu...memang tak salah just Al Fatihah..tapi tak salah juga sekiranyer kita berubah kpd ucapan yg lebih baikkan..

Bui Junaidi said...

OWW..MCM TU..OK2 INSHA ALLAH BUI AKAN AMALKAN LEPAS NI

Puan Kutu said...

take note..tq 4 the info..:)

sal ya said...

betul tu. bkn baca pun.

nuyui a.k.a miss YUI said...

selalu cmtu gak kan..

LiYa HaNiF :: said...

betul tu... ^_~

Myra Jay said...

Yup, setuju..
Thanks berkongsi :D

IntaNBerliaN said...

thanks kongsi kak fieda..

shahdiana said...

kalo komen dekat FB tu lebih kepada kita tiru je komen orang yang terdahulu..heheheh...tapi sharing is caring....TQ kak fieda....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

betul tu xsemestinya ucapan tu utk kematian jer

Si Matatajam said...

Biasanya macam tu la M taip..tapi mulut ni mmg ucap Innalillah dulu then baca Al Fatihah..sebab panjang sangat nak taip takut salah taip plak..

9n0L4 said...

betul betul betul. sedarkan diri kite dulu pastu baru sedekah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.