Monday, 18 February 2013

TERKINI GAMBAR BAYI YG DIDERA OLEH AMAH DI KUANTAN.

Berikutan dari entry ini

Ni la wajah baby suci yg tak berdosa tu...sedih saya tgk..bayangkan kalau kejadian tu kena kat kita sendiri...tak sanggup saya nak berdepan dgn keadaan mcm ni....kes ni nasib baiklah hari pertama maid tu bekerja DAN BUAT KEJE GILER ni terus kantoi...


PILU… Nina Suraya, 24, mengenangkan nasib anaknya Mohamed Hareez empat bulan yang didera pembantu rumah ketika tinjauan foto Bernama di Kuantan, hari ini. Menurut Nina anaknya Hareez yang dahulu aktif sekarang hanya banyak tidur selepas dilambung di ruang tamu sehingga terjatuh oleh pembantu rumah yang baru bekerja satu hari di rumahnya di Bukit Setongkol semalam. Pembantu rumah berusia 24 tahun itu disiasat mengikut seksyen 31(1) Akta Kanak-kanak 2010.

Seorang pembantu warga Indonesia ditahan reman sehingga esok bagi membantu siasatan berhubung kes seorang bayi berusia empat bulan yang cedera akibat dilambung.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan, Supt Aziz Ahmad berkata pembantu rumah berusia 24 tahun itu disiasat mengikut Seksyen 31(1) Akta Kanak-kanak 2010.

"Suspek ditahan sejak 15 Februari lepas. Pihak polis masih menunggu laporan lengkap daripada pihak Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan berhubung keadaan bayi lelaki berkenaan," katanya kepada Bernama hari ini.

Pada 15 Februari lepas, bapa bayi itu yang berusia 42 tahun membuat laporan polis berhubung kejadian pembantu rumahnya yang bertindak melambung bayinya di ruang tamu sehingga terjatuh dan mengalami lebam-lebam di tangan dan cedera di kaki kiri.

Lelaki berkenaan melihat kejadian itu menerusi rakaman kamera litar tertutup melalui komputer riba semasa minum pagi di sebuah restoran pada 7.45 pagi.

Lelaki berkenaan bergegas pulang ke rumahnya di Bukit Setongkol dan membawa bayinya ke hospital untuk pemeriksaan lanjut.Bayi itu kini dirawat di hospital berkenaan dan dilapor dalam keadaan stabil. - BERNAMA

Sumber

*mmg giler la...anak kucing pun saya tak sanggup lambung...dipeluk2 lagi ada la...ni pulak anak orang...

45 org bagi komen best..:

Falsya said...

ya ALLAH kak..sedihnye lahai..sayu jer..kalau jd kat anak falsya xtau la ape jd kak maid tuh..lunyai gamaknye..nasib baik la ayah die letak cctv dn tgk live kan kak..ishhh, seramnyeee..

ANIM said...

dilema ibu bekerja...

syawalsimpsons said...

masalah betoi amah ni

Joanna Yunus said...

akak tengok video tu pun suspen....

izan mama mia said...

jahatnya,,, geram jer baca,,,

syiela said...

gila betulkan amah tu.. kesian baby

Bui Junaidi said...

JGNLA JD APA2 KAT BABY TU..KESIAN DIA..

Ibu Lala said...

Memang kurang ajar la bibik tu fieda. Org macam ni patutnye kena hukuman yang setimpal. Tak sanggup nak baca kisah ni. Sebab teringat anak kat rumah. Zaman skrg ni mak mak keje pun susah, tak keje pun susah. Anak anak la jadi mangsa. Harapnye bb tu tak apa apa la kan. Kesian. Moga moga allah pelihara la anak anak kita walau kat mana mereka berada kan, amin...

Nurzakiah Hanum said...

kejam kan

trah zain said...

dulu, mak ayah saya pun pernah upah orang indon kat rumah,, akak sy num 3 jatuh kat tangga sebab dia, xtau apa punya careless, nasib baik akak saya selamat,,huhu...

Mayang ABDUL RAZAK said...

mmg giler meroyan maid tu, x sanggup nak tengok even kengkawan dok link kat fb pun x sanggup nak bukak.. sedih sangat..

Fiza Rahman said...

Sedihlah. Berita terkini...Baby tu admitted sbb sesak nafas.

Kniedaz said...

memang gila...cuba tolak maid tu dari tempat tinggi..agak2 dia rasa sakit tak..

Mimi Azirah said...

kesian baby nih bru 4 bulan...bongok punye org gaji

lelamaisara said...

tu la kan...sampai ati buat budak macam tu..geram tau sya tgok....tak de perasaan betui....budak comei macam tu diperlakukan macam tu..haissssss

•♥ Myra ♥• said...

huhuhu...sakit ati tgk vid tu... :(

Sue-Rya Qistina said...

mental giler amah tu!
zaman skang ni susah betul nak cari amah yg baik dan ikhlas.
arini pun ade dpt berita amah officemate lari

Rawlins byRawlins said...

Ngeri bila menonton video tu
Terus X sebab tak sanggup tengok habis
Apa jenis manusia begitu kan
Moga Baby itu sihat
Singgah baca entry saya gak. TQ

umi alya said...

kesian anak kecil tu, penat..

Nour Adieb said...

ya Allah, kesiannya :'(

Intan Akma said...

kiutnye baby tu..tak leh nak habeskan tengok video tu la kak sebab tetiba teringatkan anak sendiri...

ct cheery said...

maid tu giler la saya rasa..huhu..xberperikemanusiaan toi

Qhaifa Nur said...

macam uli roti canai dibuatnya ...
geram sangat...gila agaknya

Chic Na said...

kesiannya. comel baby tu.

Syafik Coklat said...

alhamdulillah semuanya selamat jerk..

Yumida Huda said...

sian kat budak tu...

Sue Blossom said...

geramnyer....sakit sgt hati.apela salah bby 2..Subhanallah..

Ummi Iman said...

Comelnya. Kesian. Mujur ada cctv. Kalau tak tak tahu apa lagi dibuatnya. Susah nak percaya pada pembantu rumah. Takut mendengarnya.

senseiisya11 said...

sedih kan..tak baikla wat macam tu...tu kn baby..cute je dia..

sHaRiNa eLyaNa said...

ish..seram gila tgk video tu..napa la dia wat cmtu..cian kat baby

Nad MamaZN said...

Baru sehari keje dh buat onar!!
Giler la!!
Moga hareez cepat sembuh

Cik Nur said...

kesiannyaa..!
susah hati mak diakan...baby tu pun mesti trauma..!

eita said...

cube kalau kite buat kat dia plok macam tu...
biar dia rasa macamana budak tu rasa

CeqGu said...

sakit ati mengenangkan maid yg tak pakai akai dan tak der perasaan tu.eeee rasa nak terajang jer...sabo cikgu anis,sabooo

jaakechik said...

kesian baby ni. kalau lah jaa ni mak budak ni, xtau la apa nk jadi. rasanya mungkin jaa dah bertukar jadi resaksa bila tgk amah tu... konfem bertumbuk sakan!

Mrs Velentine said...

semoga bayi comel ni cepat sembuh

mama aryan said...

kalu saya..saya lambung balik amah tu,sesuka hati buat kat anak org mcm tu,xde perasaan langsung,ke dia sakit jiwa

QasehnyaRania said...

rasanya pembantu tu mental kot
sian bb tu kan.geram je nengok video tu.ingt anak patung ke

Shida Radzuan said...

kak fieda ..amah tu mental..

IntaNBerliaN said...

sian betoi kat baby ni.. camne bibik tu leh wat camtu ek

IntaNBerliaN said...

done digi

Izan Ishak said...

izan tgk smlm kak. AllahuAkbar... tak sanggup tgk bila dibaling2 cam patung tu...

Che Rosliza Che Mat said...

bayangkan kita di tempat Nina Suraya...mesti sedih...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kesian nengok muka baby ni

9n0L4 said...

nude lagi ibu baby ni. dugaan besar utk ni. mesti trauma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.