Tuesday, 19 February 2013

Wajah amah yg melambung bayi > dihukum penjara 20 tahun

Ni la wajah amah yg amat fofuler dua tiga menjak ni..pendapat korang berbaloi ke hukuman 20 tahun penjara...?

Yuliana

Amah Indonesia dipenjara 20 tahun bersalah lambung bayi

KUANTAN: Seorang pembantu rumah warga Indonesia dipenjara 20 tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini selepas mengaku bersalah terhadap dua pertuduhan menghempas dan menganiaya bayi berusia empat bulan, Jumaat lalu.

Untuk tuduhan pertama, dia dipenjara dijatuhkan hukuman penjara 15 tahun manakala tuduhan kedua selama 5 tahun. Bagaimanapun, hukuman berkenaan berjalan serentak.

40 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

bagusnya tindakan ini

Sue-Rya Qistina said...

x berbaloi rasanya. kalau la terjadi apa2 kat hareez, beratkan dan tambahkan lagi hukuman. saya pun baru je update psl ni

Fifi Nadhrah said...

rase nak sepak je tengok muke die.. geram..

Fiza Rahman said...

Geram jer tgk muka amah ni. Padan muka.

MaMa3HerOO said...

Akhirnyer tertangkap jua..salam perkenalan dr mama3heroo..saya da follow blog awak..

•♥ Myra ♥• said...

20 tahun?
tambah lagi 20 jadik 40 tahun dengan 20 sebatan.
tu pun saya rasa tak memadai lagi.
geramnya ya Allah bila tgk dia buat baby camtu.

(nasib baik saya tak jadik hakim..heh)

Nour Adieb said...

doa jak la dia taubat. cian dgn baby tu :'(

Rawlins byRawlins said...

Tak cukup 20 tahun
Meh ramai-ramai hempas2 dan lambung2 dia sepertimana dia buat kat baby tu
Meh singgah entry saya gak! TQ

Bui Junaidi said...

PADAN MUKA DIA..

psttt:ganas la wajah polis tu..seram..^_^

❤Kamsiah❤ said...

muda remaja lagi..agaknya ada masalah mental ke apa..

ISs said...

hahaaa...padan muka...
sapa suh main lambung2 kat baby tu...
baby tu dah la comel,,,suka2 je lambung...
kesian baby comel tu..

jom singgah :

Menarik : Muzium Sains Miami Lengkap Dengan Tangki Jerung
Gempak : Gua Ais Terbesar Dunia
Seram : Kuasa Air Sungai Membelah Jalan Raya
Pelik : Kenapa Tasik Garam ni Warna-warni.?
Gempar : Ombak Keluarkan Cahaya Biru
Serius : Jambatan Nabi Musa Di Belanda

Dan Banyak lagi di Green Life..

Shida Radzuan said...

kejam dia kan huhuhu..ksian bayi tu..

Chic Na said...

tak berbaloi la hukuman.

sal ya said...

sebat baru best.

Cik Aini said...

haish..
rs cam nk lambung dia plak biar dia rs sakit cemana bila dilambung..geram betoi tgk dia..

Aju Mohit said...

sakit mental agaknya dia ni, eii geram tgk dia

umi alya said...

tak pasal2 rugi diri sendiri

Sue Blossom said...

geram btul tengok muke die..mcm nk sepak jer...sebatan xde ker?

Nad MamaZN said...

Geram tgk muka dia!

Ps: kak, surat tak smpi lg, sobs sobs...

eita said...

memang patut pun kena hukum...

Cik Nur said...

penjara je tak cukup..kasi sebatan sekali...

Deqla manjew said...

huhh muka mcm tak bersalah je tu!! kalo deqla masa hukuman penjara tu, biar kasi sebatan gak..lg bgs lambung2 gak si amah celaka nih!! biar patah riuk tulangnya!!

mama ila said...

mmg xberbaloi 20 thn penjara tu...nak dibandingkan ngan kesan yg baby tu akan dapat..semoga baby yg jadi mangsa ni kembali sihat n aktif semula seperti sebelum kejadian nie..

Eca Dwinky Asha said...

tuduhan pertama & kedua lain2 ke?apa2 pertuduhan dia ne.....mental betul a pompuan ne...ne kalau baby tu ada apa2x..patut kena hukuman mandatori je

Anonymous said...

ish ish ish....takut lak nak ambil bibik lepas ni...

IntaNBerliaN said...

eh, dia bkn baru umo 20 lbh ke.. tp nmpak mcm berusia ckit..

:: Cik Viva :: said...

jahat giler kan...sian baby tu :(

Mrs Velentine said...

semoga dia insaf

*azni* said...

padan muka dia..kemain lg lambung baby tu mcm lambung kain..kenapa la wujud manusia sekejam ni ye?

Suliana said...

padan mukanya. tak berbaloi 20 tahun tu kak..

Izan Ishak said...

sakit hati pun ada bila tgk amah tu kak fieda. agaknya dari awal mmg dah mental kot. kesian sgt2 kat bby tu kan... lagi kecik dari zayyan usianya.

misz sheyla said...

muka cam baik2...tapi kuang ajo...geram lak tengok pompuan ni....

Ibu Lala said...

padan muka. tapi balasan penjara 20 tahun tu tak setimpal dgn apa yang dia buat...

shazila mohd gazali said...

Tengok muka polis tu pon dh gerun....hihihihi....bodoh nyer amah...

Puan Kutu said...

suka hati dia je buat anak org cmtu.mmg padan la hukuman yg dia dpt

Che Rosliza Che Mat said...

memang elok kena hukuman...

Nazuha Abu Bakar said...

xbebaloi klu penjara jer... kene tambah sebat sekali.... minima 1x sehari....

kesian bby tue... klu jadi aper2 kat otak dia, cam ner lah masa depan bby tue... bby tue baru nk mulakan hidup....

Deqla manjew said...

alhamdulillah.....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

meluat nengok muk amah ni

9n0L4 said...

br 4 bulan tuuuuu. mcm mane amah lambung ni buat mcm tu. huh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.