Friday, 15 March 2013

Headband ketat memudaratkan baby

Memang trend zaman la ni baby girl mesti pakai headband comey2 gini..kalau comey tapi memudaratkan baby baik tak yah pakai kan..nasib baik masa zaman Maira dulu tak keluar lagi jenis besar2 gedabak gini..cuma yg simple2 ajer..kalau nak bagi pakai jugak mgkin boleh kot tp jangan la beli yg ketat2 sampai berbekas kepala baby...udah ler kepalanya lembut lagi kan..aritu adik ipar saya ada pakaikan kat baby dia..mengamuk baby tu tak nak pakai...rimas agaknya...


Untuk Info- 'Headband' yang ketat dikatakan boleh menghalang oksigen sampai ke otak.


32 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat yang indah
singgah pagi

nicosikura said...

info yang berguna walaupun saya belum berkahwin.. ^_^

Masya said...

iyerlah jgn yg ketat.. mmg memudaratkan..

:: Mrs.Eady :: said...

baru tau..

Cik Nur™ said...

bahaya jugakkan....
selama ni kita pandang ringan je..

Sue-Rya Qistina said...

mmg pun kak. x elok utk baby kalau jenis yg ketat2 tu. bila bukak, tgk2 berbekas kepala dia. cian kt baby...

Deqla manjew said...

hrpkan comel je..tp memudaratkan buat apa??? deqla tgk pun dah mcm sakit jek baby pakai..huhuhu

nini said...

kesian kat baby.....baik bagi dia pakai tudung je...lagi comel..=D

Mrs Lurve said...

baca jgk semalam sal nie, mcm takut pulak..mayb kalo yg ketat tue bahaya sikit kot, tp headband memg pakai ketat kan, barula tak terlucut..

Tina Othman said...

kekadang kita nak baby nampak cantik, tapi kesian lah pulak bila mcm tu

hehe tapi dulu mmg tak penah pakaikan pun ke damia benda alah ni

zulhilmi tempoyak said...

soo... semua amek perhatian na.. :D

Suliana said...

cute sgt tapi jgn lah sampai ketat kan kak.. aisyah tak suka pakai apa pun atas kepala.mesti tarik2. huhu. kempunan ibu nak tgk baby pakai comel2 :-)

nens cellection said...

hehe..nk pakai jugak pilih material yg soft & selesa..bb gerl kalo xde headband x nmpk la bb gerl kan..hehe

kayyana said...

klu ketat sgt ksian kt baby.. btul jugak kot.. nnt oksigen tak sampai ke otak. pengaliran darah pun terjejas kalau pakai ketat sgt kan

Bui Junaidi said...

BUDAK2 PUN RIMAS KALAU DIPAKAIKAN HEADBAND YG BESAR SGT..

mama aryan said...

salam jumaat kak fieda..
kalu nak pakai tu bg longgar sikit ok kot

Che Rosliza Che Mat said...

tuelah pasal...cr jarang pakaikan dekat kepala anak2 time baby....sebab ketat sangat...

Jemarisuri said...

nasib dulu2 takde...jadi ank2 js x smpt nk bergaya camtu...^^

hurmmm..rupanya tak bagus plak utk baby...

Solehah Shamsuddin said...

wah solehah baru tau hal ni. thanks for info kak

Mrs Velentine said...

MV ada update ni semalam

fizafantagirO said...

Bahaya la kalau sampai mcm tu . itu kalau yang jenis bergetah ketat2 tu kan , so kene pandai pilih.

najihahfara said...

x payah lah headband semua tu. bia je. hehe

Dianaa said...

memang bahaya kot. lagi2 yang ketat punya. kesian baby nanti
follow sini ^^
www.fatindiana.com

nuyui a.k.a miss YUI said...

jgn bg yg ketat..takde mslh =)

Chic Na said...

bahaya jugak ek. ;)

Ibu Lala said...

Masa anak kecik kecik suke sgt bg pakai bende ni kan.,tak tahu pun boleh memudaratkan.

izan mama mia said...

kesian,..baby pun boleh jadi mangsa fesyen..mak mak perlu ambil tahu ni..

IntaNBerliaN said...

a'aa kan, jgn beli yg x ketat.. bila kepala anak makin besar, beli yg lain pulak.. yg ketat tu simpan utk next baby pulak.. hihii

Shida Radzuan said...

ohh bahya juga yer..nice info kak fieda :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bahaya gak kan...nk selamat xpyh bg pakai lansung senang

9n0L4 said...

buat sendiri la kalau nak pakaikan sgt. hehe. buat longgar je.

Ct Edzreena said...

Baru nk pasang angan2....huhuu...anyway, thanks for the info yea....;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.