Tuesday, 25 June 2013

Beza arini dan semalam

Alhamdulillah...nampaknya arini jerebu di kawasan rumah saya (Cheras) makin ok sikit berbanding dgn hari Ahad dan semalam..anak2 pun dh gi sekolah arini....cuma sekolah Maira je cuti sampai hari Rabu..rasa lega dh jenguk tingkap pagi2 tadi tgk kat luar dh kurang jerebunya...


Ni pemandangan luar rumah saya semalam...mendung jer kan...


Ni pulak pemandangan hari ni..nampk dh clear kan..sebenarnya kalau betul2 ni masih ada lagi nmpk asap tp sikit jer la...mesti bacaan IPU pun dh menurun..

*korang kenal dengan blogger MSEIDA...?? (ala tokey coklat fountain tu la...) kalau nak tau rumah dia tu haaa...blok belah kanan tgkt atas sekali..saya ni sebenarnya berjiran jer dgn dia..tp kelakar kan tak pernah jumpe pun lagi..ye la kan..time Eida keje saya ada kat umah...time Eida cuti saya plk takde kat umah..mmg tak berkesempatan pun jumpe lagi..kenal kat blog je..dan tak sangka plk yg kami duk satu taman...


28 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah bertambah baik

careno said...

umah saye lak blah kiri... hehehe...

NinaAz said...

sis kt cheras area mana. nina area alam damai. hehe. tp ipu hari ni 186. smlm 168. tu y pelik. nmpk cm ok

Deq's Qienz said...

nmpk cm bkurangan sikit yer kak..

Masni Syafie said...

mohon letak my blog dlm bloglist anda...tq =)
delete post yer...hehehe

Rosmiza Ali said...

Alhamdulillah, nampak dah berkurang jerebu kat sana.. Kat Ipoh ni pulak makin teruk.. Perubahan arah angin.. Huhu~~

Rosmiza Ali said...

LANEIGE! ;)

Masya said...

lah akak berjiran dgn eida ke hahaha.. dia skrg pg krabikan.. baca kat blog dia..

bgslah kurang kat klg, pelabuhan dan banting serta pulau indah tinggi sgt bacaan IPU

Qhaifa Nur said...

minta semuanya kembali ok fieda..

umi alya said...

ha'aaa nampak jelaskan..

mama3heroo said...

ALHAMDULILLAH..jerebu semakin pulih..

*azni* said...

alhamdulillah kalau makin ok..

nuyui a.k.a miss YUI said...

kat ipoh dan mnjdi ni..

Deqla Manjew said...

alhamdulillah... dah ada perubahan yg positif.. moga terus beransur baik..

Kakzakie said...

Kalau dah kurang sikit jerebu pun dah lega kan Fieda.

Berjiran satu block pun kadang susah nak jumpa apa lagi lain block Fieda.

IntaNBerliaN said...

oo dekat je la umah kak fieda dgn eida tu yer...

Solehah Shamsuddin said...

untungla akak dpt duk satu taman.geng la tu.hehe :)

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah cerah dah cuaca...
Oo dekat jerk ya dgn umah Eida... saya kenal pun masa pegi event ank yatim dulu..mmg sempoi orgnya.. :D

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda...minta2 berkuranganlah jerebu ni kan...;)

Jemarisuri said...

dh cerah cuacanya..hrp2 putrajaya pun makin baik sbb jap tadi hujan dh turun kt sini...^^

Cik Nur™ said...

haa..mmg nampak perbezaannya...
sini pun dah kurang sikit

Sayangku Zie said...

Alhamdulillah. .. dah beransur pulih

Tihara said...

alhamdulillah hari ni dah ok sikit kan :)

Che Rosliza Che Mat said...

gambar pertama...banyak betul jerebu...

QasehnyaRania said...

la .
tak sangka kan :)
berjiran ghopenya.
blog ni bagus kan. boleh rapatkan yg jauh dan dekat.hihi

wan nurul hezrina abd halim said...

kat putrajaya berjerebu lagi nie..huhuhu..lahh keciknya duniakan kak?

Deqla Manjew said...

alhamdulillah...inlah dia rahmat hujan.. kat selayang pun dah kurang jerebu.. tp kat putrajaya skng ni masih berkabus lagi...huhu...

ros_reeza said...

Alhamdulillah... semalam pun hujan kan. keadaan dah bertambah baik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.