Monday, 24 June 2013

Jerebu...kawasan rumah dh mcm kat Genting

Pagi Ahad semalam saya agak terkejut sbb bukak jer tingkap bau asap kuat giler..kat luar jgn ckp la asap berkumpul mcm org bawah je yg tgh bakar sampah..tak sangka sungguh yg jerebu melanda area umah saya semalam agak teruk sekali....mmg seharian kena tutup tingkap sbb kalau tak dalam umah pun bau asap la jawabnya..

Pukul 11pagi gi sekolah Maira ambik kad laporan..fuhhh..takut saya tgk keadaan luar..mmg sebijik mcm kat Genting..kalau sejuk best jugak..ni dgn panasnyer dan pedih bijik mata..mmg sesak nafas dibuatnya..masa turun kete saya dan Maira tutup hidung guna tudung je...tak sempat pun nk beli mask..

Nak tgk kad laporan Maira...?? hihihi..nanti saya buat entry...aunty Izan Mama Mia dh rindu nk baca entry Maira..hihi..mamanyer ni dh tak serajin dlu dah nk buat entry..

Arini sekolah2 kat negeri Pahang,Melaka,Selangor dan Kuala Lumpur semuanya cuti..tp cuti berganti ni tau..Tak sangka plk saya yg Pahang pun teruk dilanda jerebu...

Apa pun sama2 lah kita doakan agar keadaan yg melanda ni akan kembali pulih seperti biasa..

*bacaan ipu di Muar sampai tahap 800..sampai diisytihar darurat.....uiii..mcmna la agaknyer keadaan tu..tak dpt saya bayangkan..sedangkan ipu 300 pun saya dh rasa teruk..kawan2 jgn lupe yg minum air masak byk2..

17 org bagi komen best..:

Aju Mohit said...

syukurlah skolah cuti hari ni kan fieda, rasanya semakin teruk ni, patutnya sambung cuti lagi besok kan

duniafana said...

Allah, mohon keringananMu...kak tinggal mana nih?

syawalsimpsons said...

moga di turunkan hujan kan...ammiinnnn

Falsya said...

sama la ngan falsya kak fieda..ari ahad bgn pagi bukak pintu sbb nak hirup udara pagi..sekali bau asap kuat sgt..terus tutup pintu..kain pun suami jemurkan sbb xleh lama2 berdiri kat luar..sosak napeh...

mama3heroo said...

harap cpt la berakhir kes jerebu ni..

Masya said...

samalah kak kat area rumah saya dr minggu lps lg.. dah mcm ke genting dan cameron sahaja huhuhuhuhu ...

itulah rindu nak baca kisah maira, sbb kka fieda kan jrg update psl dia .. mcm eksklusif gitu hahahha.. sy pun jrg update kisah amir ... tkt org salah paham banggakan anak sendiri...

Nurzakiah Hanum said...

sama la kawasan umah kita

Deq's Qienz said...

teruk kn..muga akk skluarga baik² saja :)

:: Mrs.Eady :: said...

semoga hujan minggu nie..

Nad MamaZN said...

Sama la kat sini pun
Moga semua kawan kawan jaga kesihatan!

Deqla Manjew said...

kat selayang & putrajaya pun dah terok niii... hukhuk...

mama ila said...

itu lah pasal..kat terengganu pun dah start jerebu semalam..pun dah lemas rasa...yg kat muar tu camner lah diaorg kat sana kann

Kniedaz said...

semoga hujan lebat turun membasahi bumi..baru jerebu kurang huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

ya ALLAH moga cpt pulih..

Ibu Lala said...

Smlm pg x kluar rumah. Bila kluar ptg tgk makk aiii. Terpk kena cari mask ni utk anak2 pg sklh. Tp kat sume kedai mask dah out of stok.

Cik Nur™ said...

Kat taiping ni ipu 100 pun rasa perit je tekak...yg 300 tu mcm manalah yea..

mohon Allah turunkan hujan...

QasehnyaRania said...

tmpat sy pon teruk akak.
pergi ampang pon lau tak dah boleh nampak klcc, tp 2,3 hari ni mmg tak nampak langsung la.

alhamdulillah.hujan dah turun.hari ni pon sejuk sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.