Saturday, 15 June 2013

Tonton online Sebenarnya saya isteri dia

Baru berkesempatan layan drama ni 3 episod...rugi betul la tak layan dari awal...rupanya drama yg diadaptasi dri novel semuanya best2 belaka ye...malam tadi tgk ramai betul kawan2 update status kat fb psl drama ni.....



Sinopsis:

Kisah percintaan selepas perkahwinan antara Syafa Aqira dan Firash Arshad. Selepas menghadiri jamuan harijadi di rumah Raimy, Syafa dipaksa bernikah dengan Firash Arshad tanpa persetujuannya. Firash Arshad yang muda 4 tahun darinya pasrah. Raimy cuba memerangkap Syafa Aqira dengan meletakkan serbuk dadah kedalam minuman Syafa, sementara itu Raina (adik Raimy) berbuat yang sama pada Firash Arshad.

Syafa lena di bilik tamu, dan tiba-tiba Firash pula masuk dan khayal disitu. Firash tanpa pertimbangan telah menodai Syafa tanpa pengetahuannya. Semasa berlaku kejadian di rumah Raimy, teman lelaki Syafa datang lewat ke majlis (Farish). Farish terjumpa mereka berdua dalam keadaan mengaibkan di bilik tamu sewaktu rakan-rakan lain sibuk menyanyikan lagu selamat harijadi Raimy. Farish terkejut dan memaksa mereka berdua bernikah. Setelah peristiwa tersebut diceritakan dengan panjang lebar kepada Datin Farizah (Ibu Farish dan Firash), Datin bersetuju menikahkan terus Firash dan Syafa. Syafa pula memang kebetulan anak angkat Datin Farizah, pasrah.

Farish pula meninggal dunia saat hari pernikahan Firash dan Syafa. Datin Farizah pula ditinggalkan suaminya, Datuk Fakhrul setelah Datuk mengahwini Puan Aida (isteri kedua, dan merangkap ibu kepada Raimy dan Raina). Masing-masing tidak mengetahui yang Firash adalah anak Datuk Fakhrul.

Perkahwinan Firash dan Syafa sengaja dirahsiakan Firash dan Syafa dari pengetahuan rakan-rakan kolej dan pejabat. Tetapi takdir menemukan mereka berdua bekerjasama dalam satu pejabat di Kerteh. Di situ bermulalah episod saling jatuh cinta, emosi dan cemburu antara Firash dan Syafa. Sampai ke kemuncaknya, Raina cuba mendapatkan Firash dengan cara yang kotor, dengan mengupah PI untuk melakukan tugas memerangkap Firash dan mengambil gambar yang mengaibkan antara Firash dan Raina.

Gambar yang di'super imposed' kan tersebut dihantar ke meja Syafa, menyebabkan cinta yang baru berputik antara Syafa- Firash, terus terpadam. Pada malam annual dinner, Firash yang tertekan dengan gambar2 tersebut telah memaksa Syafa menunaikan hak seorang suami. Setelah itu, Syafa melarikan diri ke Shah Alam, dan Firash terkapai-kapai merindui isterinya.

EPISOD 1 : CLICK HERE
EPISOD 2 : CLICK HERE
EPISOD 3 : CLICK HERE
EPISOD 4 : CLICK HERE
EPISOD 5 : CLICK HERE
EPISOD 6 : CLICK HERE
EPISOD 7 : CLICK HERE
EPISOD 8 : CLICK HERE
EPISOD 9 : CLICK HERE
EPISOD 10 : CLICK HERE
EPISOD 11 : CLICK HERE
EPISOD 12 : CLICK HERE
EPISOD 13 : CLICK HERE

12 org bagi komen best..:

Nys Anis said...

maceh kongsi link .. sayang fiedaa . :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Sa;am fieda.Apa kabar?Lama k.atie tak singgah kat sini.Emm..k.atie pon tgk citer ni online gak..:D

Cik Nur™ said...

Mmg best tau cerita ni walaupun ada lari byk jugaklah dari novel...

nur tak pernah mis lagi, plakon dua2 best.. :)

Chic Na said...

citer ni sweet2.. suka tengok. huhu..

Aju Mohit said...

fieda, episod yg baru ni best kan, gelak sensorang menengoknya hihi

Deq's Qienz said...

tq kak..nt sy boleh tgk dr blog akk..baru TGK 2eps..kena tgk dr mula la..hehee

Deqla Manjew said...

suka drama ni.. tp kdg2 lupa nk tgk.. huhu...

noorzie said...

mmg rugi xlayan dr awal kak, sweet giler citer ni n klakar pn ada...hehe

Sheqynne Hotloverzs said...

drama ni best.. novel dyer pom..

Sayangku Zie said...

dok layan jugak... oklah..

QasehnyaRania said...

kadang2 tgk.kadang tak.
novel pon tak baca

Myra Jay said...

My peberet drama..
Bila tak dapat nonton, sure akan layan online :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.