Friday, 6 September 2013

Teh bunga homemade

Anak2 saya mmg suke sgt minum teh bunga kotak...bru2 ni adik ipar saya kasi bunga teh sikit..katanya suaminya beli kat tempat keje..sekilo RM60...saya bru try rebus buat air teh..mmg sedap...rasa dia sebijik mcm teh kotak tu...cara nak buat cuma rebus bunga teh tu sampai menggelegak dan masukkan sedikit pewarna kuning dan gula...





25 org bagi komen best..:

Masya said...

anak sy pun suka kak, tp xtau nak beli kat mana.. selalu beli yg air kotak jer...

mama tisya said...

tk minum teh bunga

Farah Waheda Wahid said...

wah akak suka teh bunga yer? saya tak berapa nak suka...

Nurzakiah Hanum said...

dahaga terus

Cik Nur™ said...

Buat sendiri puas minum kan kak.. :)

Tihara said...

haah memnag sedap nih, sejuk tekak..
kalau yg kotak tu bila munm pening kepala...pelik

Masha Meisters said...

best la...tak pernah lak minum teh bunga yang home made ni...cam best je :-)

Puan Kutu said...

tu dia buat sendiri..terbaiklah..:)

Rosmiza Ali said...

Mieza pun suka air teh bunga ni.. pernah minum yang homemade punyer, tak silap MIL yang buat.. Hehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Rosmiza Ali said...

jentik ESCAPE + DOVE!

Solehah Shamsuddin said...

Sll solehah ske bli air kotak bunga chrysanthemum je.hehe xpnh wt air teh bunga lg.hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xpernah lg buat teh bunga sendiri selalu beli jer hihi

cheekychubbycutegirl said...

menariknya..ifnir suke..akak kena tag ngn giveaway.ehehe.jom join

http://cheekychubbycutegirl.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-sfaezah.html

Deqla Manjew said...

banyaknye akak buat.. hihi.. senang la kan.. buat kat umah je bagi yg suka.. mcm deqla ni x suka sgt...huhu..

lelamaisara said...

mana nak beli ek bunge teh tu...

izan mama mia said...

wah seperiuk tuu puas minum

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda...buat sendiri lg senang dpt banyak...;)

Si Matatajam said...

Mmg feberet M ni akak... Sedapnya....

permatabiru said...

anak sy si kecil kaisara tu pun suka minum air teh bunga..nak cr mn ekk bunga tu?

permatabiru said...

anak sy si kecil kaisara tu pun suka minum air teh bunga..nak cr mn ekk bunga tu?

Mimi Azirah said...

Sy xminum teh nih

Che Rosliza Che Mat said...

mahal jugak sekilo rm 60...tapi sedap teh bunga nie..

Ibu Lala said...

Selalu jugak beli bg ni buat teh sendiri. Anak anak suka.

::EIDA:: said...

ida suka teh bunga ni! tapi pelik, ida cari time bulan puasa je.. hihihi

umi alya said...

nak beli kt mana ye kelopak bunga tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.