Wednesday, 23 October 2013

Explorekidz 2013 Pasti Nurul Iman

Baru berkesempatan nak share aktiviti tahunan dri sekolah Pasti beberapa minggu lepas..tahun ni takde sukan tahunan jadi digantikan dgn Explorekidz...bertempat di Perkarangan Masjid Bandar Tun Hussein Onn Cheras..aktivitinya lebih kurang jugak macam sukan cuma ada kelainan sikit la..jom tgk apa kelainanannya..


Pagi2 semua pelajar akan berkumpul dulu utk diasingkan mengikut rumah masing2...Maira rumah kaler pink yg diberi nama Siti Khadijah...




Seronok la Maira dapat plk kaler kegemarannya..


Mula2 sekali mereka semua bersenam aerobik dgn tema lagu Ingatlah Pada Allah..suke tgk gelagat kanak2 comel semua ni..



Aktiviti pertama bermula...Explorace ni lebih kepada uji minda dan kerjasama berkumpulan...mula2 mereka akan buat origami....setiap kumpulan akan berlumba lumba la buat sebanyak mana origami yg mereka mapu buat...



Contoh2 origami yg mereka kena buat seperti kipas,kapal,topi,burung,dan bekas 4 segi...tp yg tak bestnya sebelum ni cikgu takde plk suruh dorang berlatih buat kat umah...dorang mgkin diajar di sekolah je...kalau tau dh boleh la mak ayah ajar kat umah awal2 kan...saya tgk pun setiap pelajar hanya mampu buat kipas,kapal dan topi je...


Hasil dari kumpulan pink Siti Khadijah...


Checkpoint kedua kena settlekan puzzle..yg ni Maira laju lah sbb mmg keje dia kat umah dri umur dia 3 tahun..




Checkpoint ketiga kena tanam pokok di perkarangan masjid...



Checkpoint keempat dorang kena cri barang tersembunyi tp yg ni saya tak sempat nak ambik gambar...dan checkpoint kelima seperti dalam gambar tu..pelajar kena bina rumah dgn btg aiskrim...

Seronok jugak ada aktiviti macam ni...mereka sama2 dapat buat kerja berkumpulan..Gambar penyampaian hadiah tak sempat pun nak ambik...semua pelajar dapat hadiah walaupun kalah atau menang...

16 org bagi komen best..:

Kakcik said...

Seronoknya ada aktiviti begitu. :)

Ummi Iman said...

Menarik aktivitinya

TelingaBulat said...

seronoknye dorg ;)

:: Mrs.Eady :: said...

meriah!

Nurullai Abdullah said...

Anak saya pun sekolah Pasti juga.hehe sama lah dgn maira.

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya

syawalsimpsons said...

seronok nampak maira ngan XTVT gini yee

Cik Nur™ said...

best jugakkan aktiviti macam ni...

semua dapat hadiah yea..bestnya.. :)

Deqla Manjew said...

bagusnye aktiviti mcm ni kat skolah..comel la maira bertudung.. ;)

Ratu Hatiku said...

Seronoknya ada aktiviti mcmnie...

hazlina azmi said...

sejuk mata tgk anak2 PASTI..moga jd anak yg soleh dan solehah...blogwalking..jemput follow blog saya dan bertukar2 link ye..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

are_lin@yu said...

bestnya tgk anak2 kecik ni..

IntaNBerliaN said...

best plak nmpk game camni...

Aisy Nasiha said...

Seronoknya budak2 ni main dgn kawan2...

Sheqynne Hotloverzs said...

comel je

Mimi Azirah said...

Bagus jugak explorekid nih..menguji mnda kanak kanak lbih kreatif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.