Friday, 29 March 2013

Gambar putera sulong Ayu Raudhah dan Zakuan Adha

Tahniah kepada Ayu Raudhah & Zaquan Adha atas kelahiran putera sulung mereka kira-kira jam 2.17 petang tadi di Hospital Columbia Asia di Johor.





zaq

Nampaknya anak mereka berkongsi tarikh lahir dengan anak Irma Hasmie...



Gambar anak lelaki Irma Hasmie

Irma Hasmie dah pun selamat melahirkan bayi lelaki hari ni jam 8.51 pagi....Moga bayi ni dan ibunya sihat...






Oh ikan sardin

Sape suke makan sardin..saya dulu kan masa kecik mak oii...berhantu mkn nasi dgn sardin ni..takyah lauk lain dah..dan sampai la ke besor ni...cuma baru2 ni saya jumpe satu artikel tentang bahayanya pengambilan sardin tin terus saya pencen mkn sardin untuk selama lamanya...

kalau dulu setiap kali beli barang dapur sardin tin mestinya kena ada dalam senarai...tapi sekarang tidak lagi...selamat tinggal ikan sardin...suami saya pun tak galakkan sgt makan makanan2 dlm tin ni..


Ni info tentang keburukan sardin tu



Terdapat bahan kimia khas yang dimasukkan ke dalam tin ikan sardin ini yang telah bertindak balas dengan tulang ikan ini sehingga menjadikan tulang ini lembut.

Jikalau kerap seseorang terutama sekali orang perempuan gemar makan sardin, jawapannya, pelbagai tumor seperti fibroid akan tumbuh di dalam rahim.


*Apa2 pun makanan dalam tin mmg tak bagus kan..


Landing tepi tingkap

Jom layan gambar2 si Ebab yg nakal ni..geram sgt kat dia ni..



Ni gambar 3 minggu lepas..masa ni Ebab kecik sikit kan...uii..lasak betul suke panjat tingkap..masa ni kat bilik Maira...masa saya masuk tgk2 dia panjat sampai dh tgh2 grill..nasib baik tingkap tertutup time tu..
-------------------------------------------------------------------------------------------------



Yg ni gambar terbaru..chewah..muka macho jer..dia suke landing kat tingkap bilik saya..yg bagusnya sbb dia mmg takkan terjun cuma saya la yg risau takut dia jatuh...tp kat bawah tu ada atap org bawah..kalau Ebab jatuh pun takder la terus ke tanah..boleh la budak2 ni keluar ikut tingkap tolong ambikkan.


Dulu saya risau kalau Ebab duk mcm ni...tapi dah hari2 dia naik tak risau dah...cuma tak berani la saya nk bukak tingkap tu luas2..


Ebab suke tgk pemandangan luar..ye la duk umah apartmen gini susah dia nk tgk luar..tu yg dia suke benor duk kt tingkap tu..nak cari aweks sekali agaknya.


Amboi..tau saya ambik gambar dia berpusing pusing nk tgk kamera jgk tu..


Thursday, 28 March 2013

1ST GIVE AWAY LOVE LIMITED EDITION BY CCI


Klik banner untuk join
Tarikh tutup 29 Mac 2013 jam 11 malam

Hadiah-Hadiah:-

1x Note Pad Book
2x Set Button Badges
10x Bookmark
5x Greeting Card
2x Watermark
2x Header

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara


Klik banner untuk join
Tarikh tutup 31 Mac 2013

Penaja


Tag

Jaa Jahat
Intan Berlian
Azatie

GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI


Klik banner untuk join
Tarikh tutup 3 April 2013

Hadiahnya




5th Anniversary Mini GA


Klik banner untuk join
Tarikh tutup 31 Mac 2013

Hadiah yang bakal dimenangi :

Tempat pertama : Cardigan labuh + Sehelai Tudung 
Tempat kedua : Sehelai tudung + Kerongsang
Tempat ketiga : Inner neck + Kerongsang


3 pemenang saguhati
Kerongsang x 3 orang pemenang

Pusara Allahyarham P.Ramlee musnah?

Saya jumpe gambar ni tadi kat google...tetiba rasa sedih pulak...Jom sama2 kita sedekahkan Al Fatihah buat Allahyarham Tan Sri P.Ramlee, Allahyarham A R Tompel dan Allahyarmah Puan Sri Saloma

Pusara Allahyarham Tan Sri P Ramlee, A.R Tompel Dan Saloma Musnah - Terbakor

Menerusi beberapa keping gambar yang muncul dalam Internet, menunjukkan pusara Allahyarham Tan Sri P Ramle, seniman agung negara musnah. Biarpun begitu, punca kejadian masih belum dikenal pasti. Turut musnah adalah pusara Allahyarham A R Tompel dan Allahyarmah Puan Sri Saloma. Kejadian berlaku di Tanah Perkuburan Jalan Ampang.


Gambar anak lelaki Fasha Sandha

Oppsss...belum lahir lagi..baru gambar scan..tgk tu comel jer  kan..Dijangka bersalin hujung bulan Mac atau awal bulan April..Semoga Fasha selamat melahirkan..

Ayat kelucahan

Oh tidakkkk.....anak sape  la ni....mesti terkejut cikgunya baca kan...hihihi
Agaknya budak tu nak tulis ini telur ayam...



Wednesday, 27 March 2013

Ini bukan lakonan

Tengoklah anak dara saya dgn Si Ebab ni...bermanja manja sungguh la...ni bukan lakonan ye..mmg betul2...hihi..masa ni petang..Maira tertido tetiba jer saya tgk Si Ebab pun dah tido gak sebelah dia..mana boleh lepaskan moment2 tercomel mcm ni kan..haruslah saya kena share kat sini



Olololo..so sweet...Oh ye..Ebab ni makin besar dh jadi makin panjang pulak..dh takder dah debabnya mcm masa kecik dulu tu...makan byk tp mmg badan jenis panjang kot..Bagi yg tak tau nama Ebab tu saya bagi sbb masa kecik Ebab ni montel..jadi takkan skrang sbb dia dh panjang nk tukar nama panjang pulak kan....lagpun dia dh kenal dgn nama Ebab tu..kalau panggil laju jer datang..


Geram tgk Ebab masa umur dia seminggu lebih ni..bulat gete..


CPUV ketujuh dari Olay

Laaaa...tak sangka pulak saya dapat iklan CPUV..dah menyepi saya punya earning sbb dah lama iklan CPUV tak muncul...iklan Kotex tu walaupun  belum credited tapi dah lama dah iklan tu stop...dapat jugak kumpul RM43.24 walaupun kebelakangan ni blog dh suam2 kuku...


Kali ni saya dapat iklan dari Olay...Sape yg pakai Olay tu bolehlah klik2 FB Olay ye untuk selanjutnya..


Sekarang ni nampak macam ada iklan tu menari nari kat bawah entry ni..harap duk la lama sikit...
kalau sudi kawan2 klik la ye..

*CPUV ketujuh untuk tahun 2013


Lunch today

Burrppp...alhamdulillah kenyang 4 beranak arini...terima kasih Allah atas rezeki utk kami arini..


Kari ikan yg hadooo..


Ayam goreng


Ulam kacang botol


Telor masin


Sambal tempoyak

Entry ni publish dari phone jer ni..tak tau la camne rupa..gambar pun ambik dari instagram je...

Korang dah lunch ke...?

Monday, 25 March 2013

Maira vs Ebab

Maira sejak adanya Ebab kat umah ni nmpk dia happy sungguh..maklumlah org takde adik kan...seronok la skrg dh ada kawan..Ebab ni plk suka menyelit kat org..kucing manja katakan...Maira pun kalau dukung Ebab mcm dukung baby...Tengok saje lah gambar2 kemesraan dorang berdua..hihii..






Amboi2..Si Ebab pun dh pandai posing sekarang..pantang nmpk kamera mesti pandang punya..



Cupcake dari saputangan

Morning...selamat hari Isnin...buat semua yg bekerja takmo monday blues ye...tp biasalah hari Isnin monday blues tetap dtg jgk kn.. 

Nak tau tak cupcake saputangan yg saya kta nk buat tu dh siap 100 bijik...saya buat dlm masa 2 ari jer..wow..tak sangka plk dapat buat..dari mna sya dpt skill jgn ditanya sbb saya hentam saje..puas search kt google dn youtube tp tak jumpe pun cara nk buat..pahtu saya try and error jer la buat lipatan tu..nasib baik ada gak rupa cupcake.. pasni kena buat lagi 100 pcs...Jom tgk cupcake comel tu




Nak tau tak tasbih mini saya tu ada org email dan berkenan nak beli...hihihi..


Friday, 22 March 2013

Sila wish good luck kat saya....kikiki


Salam Jumaat....Arini terkejut saya tgk komen yg belum publish ada 310 semuanya...adoii...apalah nak jadi dgn saya ni..mmg pecah rekod...Arini saya akan bw habis habisan untuk membalas jejak korang balik...Sila wish good luck kat saya ye....


Terima kasih la pada kawan2 semua yg selalu dtg sini wlpun blog ni dh tak semeriah dulu..
Sayang semua...muaahhh...


Comel tak baby ni wat muncung duckface..hihii..tak tau la gambar anak sape...jumpe kat fb....kalau baby wat gini mmg comel jer tapi kalau org dewasa buat kat fb tu...huhuhuhuhu....huduh.....


Wednesday, 20 March 2013

Gemuk oh gemuk

Ikut kajian gemuk ni ada 3 jenis : 

Gemuk air
•Badan mengelambir dan lembik disebabkan kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan dalam badan
•Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.


Gemuk angin
•Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin
•Mudah mendapat sakit kepala
GEMUK AIR DAN GEMUK ANGIN: Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelebir dan lembik


Gemuk daging
•Badan terasa berat dan pejal
•Mudah penat apabila melakukan tugas harian
•Proses penurunan agak lambat berbanding gemuk air atau angin, ini kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging
•Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan
GEMUK DAGING: Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa pejal dan padat.

Gemuk air dan dan gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi gemuk daging mengambil sedikit masa untuk turun.Gemuk daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal menjadi daging.


*agak2 korang gemuk yg mana...hahahaha....tak sikit banyak kita ni sebagai pompuan pasti ada terselit gak gemuk atau lemak walaupun sikit2...nak2 pas beranak ni...tapi ada gak yg maintain selim...jeles i...



Tuesday, 19 March 2013

Hantaran kawin

Sape yg nak kawin tu...ni saya ada idea utk korang wat hantaran untuk buah buahan...ada berani......??hihihihi
apapun mata petai tu cantik betul la..geram pulak tgk..



*ada 200++ komen yg saya belum publish lagi...adoi..ngape la mood nk ngadap blog ni dh ke laut...huwaaaaaaaaa......


Monday, 18 March 2013

Jom Manfaatkan Penggunaan Internet Dengan Sebaik Mungkin

*Entry berbayar*

Salah satu tips berguna jutawan internet, Irfan Khairi adalah perniagaan yang terbaik adalah perniagaan berdasarkan minat. Jika ada di antara pembaca entry ini berminat dengan internet dan ingin mengambil peluang yang ada yang berplatformkan internet, boleh hubungi saya, pemilik belog Anissensuous di email anissensuous@hotmail.com. Tapi sebelum tu korang dialu-alukan untuk baca semua link di bawah supaya korang dapat idea tentang program yang saya maksudkan :)










Kepada sesiapa yang berminat menjadi free member, korang boleh klik banner di bawah untuk mendaftar sebagai free member. Tiada sebarang caj yang akan dikenakan dan tiada langsung caj tersembunyi. Dijamin 100% :)


Link banner untuk free member :)


Kepada sesiapa yang ingin menjadi paid member seperti saya, korang boleh hubungi saya di alamat emel anissensuous@hotmail.com untuk maklumat lanjut. Kalau tak nak emel, nak terus daftar dan beli pakej pun tak apa.janji korang faham :)


Link banner untuk mendaftar sebagai paid member :)


Selamat Pengantin Baru Syahril dan Hanim

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat kawan baik suami saya Syahril dan pasangannnya Hanim yg telah selamat dijabkabulkan pada 16 Mac 2013 baru2 ni...Majlis telah diadakan di dewan International Youth Centre..Moga korang berdua akan bahagia dan setia hingga hujung nyawa...



Saya ada pergi jugak kat majlis ni tapi tak sempat nak bergambar pun...bergambar dgn pengantin pun guna cameraman dorang jer...cantik kan warna pelamin tu..warna feveret saya tu...



Mohamed Darwisz, Anak Sulung Memey Suhaiza

Geram pulak saya tgk wajah baby pagi2 ni...terbau bau wangi baby kat idung ni haaa....

memey suhaiza dan darwisz

memey suhaiza dan darwisz

memey suhaiza dan darwisz

memey suhaiza dan darwisz

Apapun alhamdulillah mereka nampak sgt bahagia kan..takder gaduh2 dah...Abby pun dah terima Memey seadanya..Cuma kalau Abby rujuk balik dgn Norman lagi ok kot....hihihi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.