Monday, 6 January 2014

Hari ni hari pertama Maira ke sekolah

Selamat pagi semua....moga semuanya sihat2 belaka ye..hari Isnin maka semua ibu2 mmg bz la arini menguruskan persekolahan anak2 kan...

Maira bru start sekolah arini..Pasti Nurul Iman Bandar Tun Husein Onn baru memulakan persekolahan ....Maira nmpk seronok pagi2 seawal 6.30 pagi dia dh bangun sendiri...Saya kejutkan abgnya dia plk yg bangun...risau gak saya kot2 dia susah nak bangun sbb dah terbiasa  cuti2 ni bangun lewat sikit...

Dah bangun mandi dan pakai baju..macam biasa la amik remote tgk katun dlu....dah takde dah pepagi nak kena isi minyak dlu sebotol...hihihi..susu la...dia dh tak isap dah susu...dah stop sejak cuti sekolah aritu..katanya adik dah besar dh tak nak hisap botol..baby je yg hisap susu botol ni..

Walaupun  hari pertama saya terus kasi dia naik van...dah 6 tahun pun..tak takut dah..dia pun dah biasa kan dengan sekolah tu dan yg paling utama dia dh biasa dgn keadaan dalam van tu...tak la saya risau sangat lagipun pemandu van tu jiran kt umah ni jugak...

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar arini...saya pun takder la rse risau sgt mcm tahun lepas masa mula2 nk htr dia pi sekolah 5 tahun tu...maklumlah tak biasa berenggang masa tu...tp mamanyer je yg lebih..anak tak apa2 pun...seronok dapat kawan ramai...

Pagi ni saya duk srg2 la kat umah..Syahmi sekolah pagi..Asyraf ada aktiviti luar..bertemankan dgn Ebab je...saya harap saya akan rajin la pasni nk update blog balik mcm dlu2...

*tetiba teringat Maira tgh buat ape la ye kt sekolah..alamak bru teringat yg saya langsung tak snap gambar Maira nk gi sekolah pagi tadi...sibuk sgt la katakan.....hihihi






13 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

all the best

Masya said...

azam baru .. rajin² update eh lepas ni .. alhamdulillah maira dah senang di urus.. ala.. amir masih hisap botol tgh saikoo dia ni..

izan mama mia said...

nnr snap ye gambar maira..hihi mia xtak mau bergambar...

kayyana said...

die ok ok je di sekolah ibu. hehe

adianiez AIDA said...

anak-anak aida hingga kini anta amik ke skola. dulu ke tadika pun anta amik sendiri. ntah la, aida tak percaya van or bas :-(

syawalsimpsons said...

mesti maira seronokkan

nuyui a.k.a miss YUI said...

msti dia sonok tu..

Falsya said...

maira start sekolah arinie..falsya pulak start keje arinie lps 2 bulan cuti dr pantang...hehehe

Ibu Lala said...

Anak ana yg no 3 tu pun dah tadika. Semalam baru start. Asik suruh kite tgu dia kat sklh je. Mengaku je tguu kat tepi tadika. Padahal balik rumah.

QasehnyaRania said...

alhamdulillah. dh boleh berdikari

Deqla Manjew said...

anak dara kak fieda ni sebaya anak kak izan la yer.. mesti ibunya excited anak masok skolah dah..

Che Rosliza Che Mat said...

Maira dengan haziq sebaya ke?Haziq 6 tahun...

Cik Nur™ said...

anak rileks je..mama yg teruja lebh yea..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.