Wednesday, 8 January 2014

Kerepek ngaku sodappp

Buah ngaku atau arrow head ni dijual time nak raya cina je...dulu saya pun tak pernah kenal buah ni..kalau jumpe pun mati2 saya akan kata ni buah sengkuang cina...kawan2 blog la yg perkenalkan saya buah ni...

Baru2 ni masa balik bercuti ke kampung saya pun try la beli..masa tu mahal lagi..sekilo rm6.90...org kata kalau dh nk raya cina boleh dapat lagi murah...saya tak beli byk..saje nak kasi kasi mak abah saya rasa..dorang pun pelik buah ape ni boleh buat kerepek..saya kata dlu cina je yg pandai mkn..sekarang melayu pun dah pandai jugak..





Serius saya cakap kerepek dari buah ngaku ni sodappp la...lagi sedap dari kerepek pisang,kerepek ubi..rasa dia ala2 macam mkn mister potato...tak caya korang yg belum cuba mesti cuba..try cari kat pasaraya mesti ada jual...



15 org bagi komen best..:

Mama Idlan Irsyad said...

teringin nak try tp tunggu harga dia murah sikit..hehe

syawalsimpsons said...

tak beli pon buah ngaku tahun ni..kikikiki

Zara Nurhaidah said...

xpena zara nmpk buah ni.. nni try cari. ^^

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg tgh byk jual skg..

Nurzakiah Hanum said...

sedap kan

Chot said...

O..nk g tesco gak la tgk ade dok..dah bbrpa kali nmpak org kata sedap..nk try buat

mama tisya said...

blum bli lg..baru vkend aritu tgk...

:: Mrs.Eady :: said...

wahh menarik nyer..tak pernah rase lagi nie..

Fiza Rahman said...

Khenn fieda. Saya pon 1st time buat. Beli tak banyak sbb nak merasa. Nak beli lagi, tapi tak beli2 lagi nih.

Nad MamaZN said...

Mahal kan kak
Rege ngaku ni skrg
Rasa nak beli gak
Tp kt tesco sini dia takde jual per kg
Dia jual sekotak trus 10kg = rm48.80

Falsya said...

Mmg sedap kak..layan je bile makan..nak2 pulak bile tgh tgk tv..tau2 je dh abis..hehe

Deqla Manjew said...

mcm x penah rasa lagi la kak.. tp serius nmpk sedap tu..

Ummiarissa Mahdi said...

saya pun tak pernah dengar dan tengok buah ni,untunglah ada yang kenal,boleh share

Che Rosliza Che Mat said...

nanti kita nak belilah buahnya...pastu goreng..pasti budak2 kat rumah nie suka..

Cik Nur™ said...

kalau de jual..cina mmg berebut beli..nur ingat nanti nak cubalah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.