Monday, 6 January 2014

Sinopsis dan tonton online drama Ariana Rose (Wedding Breaker)

Drama adaptasi dari novel The wedding Breaker...macam best jer kan...cuma masa tayangan jer yg tak best..tapi jangan risau kita boleh jer tonton secara online..klik je link kat bawah...



Sinopsis 

Ia mengisahkan Ariana Rose yang berkawan baik dengan Tengku Juwita setuju untuk berlakon sebagai gadis yang pernah menjadi girlfriend Tengku Adam Kamil. Tengku Juwita sebenarnya tidak mahu berkahwin dengan Tengku Adam Kamil, lalu dia mencadangkan agar Ariana berlakon sebagai wedding breaker. Perkahwinan tersebut dibatalkan dan maruah keluarga Tengku Adam Kamil telah tercalar.

Berang dengan keadaan itu, Tengku Adam mengupah spy peribadi untuk menyiasat siapa Ariana Rose.Tengku Kamil cuba mengetahui siapa dalangnya,namun Ariana tegar untuk tidak memberitahu.Tengku Kamil akhirnya meragut kesucian Ariana dan disebabkan itu, Ariana memberitahu kisah sebenar. Sejak itu, Ariana membenci Tengku Kamil.

Untuk melupakan sejarah hitam itu.Ariana mula melakukan kerja-kerja amal.Tanpa disangka, Tengku Adam adalah penyumbang besar dana kebajikan di mana tempat Ariana bekerja. Tengku Adam mula jatuh cinta pada Ariana namun tidak pada Ariana. Malah dia semakin membenci Tengku Adam.

Ariana Rose dipinang oleh keluarga Tengku Adam tanpa pengetahuan Tengku Adam dan Ariana menerima lamaran tersebut .Tengku Adam pergi menunaikan umrah. Bila pulang, dia mendapati, yang dia akan berkahwin dengan Ariana-gadis yang dicintai.Ariana juga tidak tahu siapa bakal suaminya hinggalah pada hari penikahan.Ariana terkejut tapi dia menerima suaminya dengan perasaan terbuka apatah lagi melihatkan suaminya telah banyak berubah.


10 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

layaaaaaaaaan

syawalsimpsons said...

sue follow citer ni...tak sabar nak tgk ni

Sue-Rya Qistina said...

mmg x dpt la nak tgk, wrong timing..huhuhu

(saya kembali bersiaran dan BW cam biasa setelah berbulan2 lamanya bercuti..hehehehe)

Fiza Rahman said...

Terjebak sudah dgn citer ni. Tak sabar nak tunggu ptg ni ☺☺

Ratu Hatiku said...

Dah baca novel dia..mmg best.. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Fieda...Skrg dah xder masa nk tgk citer2 kul 7mlm ni...maklum la time tue dah nak maghrib jgk.
Nk tgk online pon blm brkesempatan gak
Selamat tahun Baru Fieda,,

QasehnyaRania said...

tgk kejap je hri tu.
oo gitew kesahnya. tp sedey betoi dia kena dfn tengku adam tu.
ariana buat solat sunat taubat

Deqla Manjew said...

dah lama x lyn drama melayu.. huhu.. waktu mcm x sesuai ar..

Che Rosliza Che Mat said...

cr layan online jer..kadang2 tak sempat nak gadap tv pukul 7.00..

Cik Nur™ said...

sementara cuti ni, dapatlah nur tgk full episod..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.