Thursday, 9 January 2014

Yeayyyy dapat stand mixer

Sejak dua menjak ni semangat saya nak membaking dah datang balik...gara2 dah dapat mixer baru...mmg dah lama benor saya tak membaking gara2 mixer lama saya rosak...

Stand mixer ni saya beli masa masa balik Kuantan aritu...alang2 nak beli terus la amik yg ada stand nya sekali...Saya beli kat The Store Kuantan harganya dalam RM86...brand singer..


Best jugak mixer ni sbb dia tak cepat panas..kalau saya punya yg sebelum ni cepat panas tu yg dah rosak tu...pastu mixer ni 5 speed...ada satu speed tambahan iaitu speed turbo...mmg laju giler...cuma tak boleh guna speed turbo tu lebih dri 3 minit..kang panas turbo gak jadinya..


Mulalah ni duk mikir nak buat itu nak buat ini...3 ari lepas saya buat aiskrim oreo...buat aiskrim tu nak kena blend selama 30 minit..nsb baik ada stand ni jadi takde la penat nak pegang mixer sampai 30 minit kan...nak tengok cara buat aiskrim tu tggu entry petang nanti yeee...


17 org bagi komen best..:

Aisy Nasiha said...

Wah..wah.. bersemangat nak membaking bila ada alatan yg baru. Menarik ni..

careno said...

ehh.. murah gak stand mixer ni kann... mcm bagus gak kualiti die... bagus2...rerajin la membaking...

Joanna Yunus said...

wow lepas ni sure semangat berkobar2 nak membaking ni... hehehe

Masya said...

murahnya kak berbaloi2 PTT SERVE JUGAK NI KAT THE STORE SINI .. LAME MENCARI TAU YG BERBALOI2 TP TAKDE YG BERKENAN HUHUHUHU

Kakzakie said...

Apa lagi baru dpt dalam minda mestilah mula cari resepi apa nak buat kan Fieda.

NinaAz said...

Syoknyaaaa cm ni... bru rajin selalu. Hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pun bru pas wat eskrem..best!

Fiza Rahman said...

Makin rajin lah membaking lepas ni.

Che Rosliza Che Mat said...

Wah!!! seronoklah fieda membanking kek nanti...

Cik Puan Rara said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! dh lama mengidam!

Nad MamaZN said...

Murah la
Saya survey2 xpenah jumpa yg bwh rm100
Semangat la akak membaking pasni :)

shahdiana said...

amboi..kemain membaking ye dia...hye kak fieda...jenjalan sini...kalo baking lebih hantar ke ipoh ek...hikhik...

Deqla Manjew said...

wahh brand singer.. tahan kan brand nih..

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda..wah bestnya pasni boleh la buat kek..:)

syawalsimpsons said...

wahhh semangat kakak nak baking ni

QasehnyaRania said...

mixer ni mmg kan kalau guna lebih dari had masa mmg jahanam le.

saya punya dulu gitew la. hahaa. sklai kena bebel ngn cik abe.

dapat yg baru kena pandai pandai control. hihi. takut berulang lagi

selamat membaking kak

Cik Nur™ said...

lepas ni kena rajin membaking la kak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.