Wednesday, 5 February 2014

Surirumah pekerjaan yg mulia

Bersabarlah wahai isteri, sesungguhnya pekerjaan yang paling banyak mendapat pahala adalah menjadi suri rumah, pahalanya melebihi segala pekerjaan di dunia.


Hampir 11 tahun saya berkhidmat sebagai surirumah dan sikit pn tak pernah rasa menyesal dan jemu..malah saya rasakan  amat bertuah kerana diberi peluang utk membesarkan anak didepan mata dgn tgn sendiri dan menguruskan rumahtangga sdri...inshaa Allah moga diberkati segalanya...


26 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

betul2

Falsya said...

Alhamdulillah..falsya pun kalau nak ikutkan nak je keje jd suri rumah..tp belum masanye lg kak..hehe

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah..
Moga saya pum diberi kekuatan daj kesabaran mcm akak jugak...

Saya letih nk jwb soalan org sbnrnya...
"tak boring ke dok umah?"
"tak sayang degree ke?"
"letih je belajar dulu..."
Skrg saya dah lali -__-

Rai Ourkizuna said...

bestnya ada peluang jadi surirumah.. saya pun kalau boleh teringin sangat nak tengok anak2 membesar depan mata.. tapi belum ada peluang lagi...

syawalsimpsons said...

surirumah keje paling mulia sekali kan kakak

tifa anvar said...

saya setuju 100%

mama tisya said...

mmg lama tu 11 thn...bila la dpt merasa jd surirumah ni

Chot said...

InshaAllah satu hari nnt kalau semua wanita jd surirumah...terjaga sikit anak2..tp mcm mustahil je.
Surirumah pekerjaan hebat!

TelingaBulat said...

besar ganjaran menjadi seorang ibu ni ;)

Fiza Rahman said...

Untunglah jadi surirumah.

:: Mrs.Eady :: said...

hahaha..hadoiii..

Sayangku Zie said...

Alhamdullih banyak pahalanya tu sis.... moga diberkati

shahdiana said...

Alhamdulilah...moga kekal...ke akhir hayat...baru baca status gambar ni dalam FB tadi...jadi suri rumah memang penat dari orang bekerja kan..macam-macam nak kena...buat....

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda...betul tu kerja suri rumah ni mmg satu kerja yg berlipat kali ganda pahalanya...:)

Tihara said...

surirumah
insha Allah banyak ganjarannya

izan mama mia said...

ehe.. dasyat tgk katon tuu..hahah

Ibu Lala said...

Tabik spring la kat surirumah sepenuh masa. Sy yg sesekali jd surirumah pun surrender

Ibu Lala said...

Tabik spring la kat surirumah sepenuh masa. Sy yg sesekali jd surirumah pun surrender

Cik Nur™ said...

kalau pandai uruskan rumah tangga ni..mmg akan rasa seronokkan.. :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah kan..

Deqla Manjew said...

teringin gak nak jadi suri rumah..tp niat berkeja nak bantu dan kurangkan beban suami. tp sape sangka sebnrnya suri rumah lagi byk tggjwb.. non stop.. kan..

Nurull 101 said...

mmg pon... cam ustaz don dgn UAI kate tu... heee :)

Farisya Anastasyia said...

menjadi seorang ibu yg baik kpd anak2 juga adalah pekerjaan yg mulia :)

sal ya said...

betul tu. boleh tgk anak depan mata.

Nora Karim said...

betul... sangat setuju... (^_^) yang paling best dapat besarkan anak2 dengan tangan sendiri...

Ibu Lala said...

Bestnya jd surirumah. Tp x de peluang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.