Saturday, 5 July 2014

Garam Kembalikan Keserian Seterika


Pernahkah anda mengalami keadaan dimana, ketika menseterika baju, tiba-tiba seterika anda meninggalkan kesan hitam yang akhirnya melekat pada pakaian. Adakah anda pernah tertanya-tanya bagaimana caranya untuk mengatasi masalah bahagian bawah seterika yang hangus. Berikut adalah cara yang cepat dan mudah.

Bahan yang anda perlukan adalah beberapa sudu besar garam. Apa-apa jenis garam boleh digunakan. Caranya ialah dengan hidupkan seterika pada kepanasan sederhana. Apabila seterika mulai menjadi panas, letakkan garam dan gosok sehingga kesan hitam yang melekat pada permukaan seterika itu hilang. Matikan seterika, dan biarkan ia sejuk sepenuhnya, dan lap plat bawah dengan kain lembap..


9 org bagi komen best..:

Nur Farahuda said...

satu benda baru yang huda baru belajar dalam blog ni. By the way thanks for this info yang sangat berguna =D

Nurul Says said...

WAH Nice info... tq

selamat berhujung minggu

Zefa NorAsmara said...

Boleh la cuba nanti, streka kat rumah tu pun dah lama dah sbnrnya..

Chic Na said...

tq kak share petua.. berguna sgt ni.. selalu jadi, xtau nak buat camne.. last2 buang terus.. huhu..

::EIDA:: said...

eh? ade ke komen ida tadii. ishk tak suka laa line internet ni lembap! HHHAHA

Yusmawati Paiman said...

petua bagus ni. Seterika yus pun ada kesan hitam kat bawah dia, nanti boleh cuba.

TQ fieda...:)

Nana said...

petua yg sgt berguna.. tq

Fiza Rahman said...

Owh...gittew yerp. Memang sterika dah hitam bawah tu. Thanks for sharing ☺☺

QasehnyaRania said...

bru thu.
thnks kak berkongsi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.