Friday, 4 July 2014

Kurma Yusof Taiyoob tetap mejadi pilihan

Setiap kali tiba bulan puasa pilihan saya tetap kurma Safia Yusof Taiyoobbbbbbb...harga RM12++ beli kt Giant..kalau boleh bulan tak pose pun nk maintain mkn kurma..



-Nabi Muhammad SAW bersabda: "Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sihat".

-Nabi Muhammad SAW bersabda: "Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertaqwa (bersih hatinya)".

-Abu Abdillah berkata: "Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir".

-Abu Abdillah berkata: "Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu syaitan".

-Imam Ja'far Ash-Shadiq berkata: "Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".

12 org bagi komen best..:

Mama Idlan Irsyad said...

saya pun beli kurma ni akak.. tak manis sangat..

Tihara said...

haah kurma ni sedap makan dengan tembikai :)

Nurzakiah Hanum said...

sedap kan anum pun sama suka sangat kurma nie

safurara said...

mcm mana nk bagi kita suka mkn kurma ye.

umi alya said...

Jenama ni mmg mantop, akakpn suka

idzwa kamaruddin said...

sedap ni!

Ibu Lala said...

Smlm br beli gak kurma YT nih. Mmg terbaik lh

Mummy Hana said...

kurma memang best!! sy mesti makan 7biji kurma masa sahur.. (^_^)

tapi sy beli kurma kat kedai arab kat area bt3 shah alam tu je..ctu murah if beli borong..so da beli stok kurma utk sebulan posa..hehehe

tifaanvar said...

singgah sini. Dh lama x dtng sini

ANIM said...

kak anim lak kalau beli kat malaysia, suka maryami..jenis kering.

Mimi Azirah said...

kurma yusuf taiyoob memg sedapkan kak

QasehnyaRania said...

ska wasem.tk pon beli timbang di psr mlm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.