Friday, 24 October 2014

Apam susu kalerful

Saya suke buat apam susu sbb sempoi je bahan2 nya..sume dh ready stok kt rumah..udah ler sng nk buat hasilnya pun gebu youuuu...tak caye korang try la buat...jommmmmm....sorry gambar dh siap potong saya lupe nak amik sbb tak sabar sgt nk makan,,,




Bahan2

4 biji telur 
1 cawan gula
4 sudu susu pekat
1 sudu besar ovelette
2 cawan tepung gandum
pewarna

Cara2

Blend telur,gula,susu dan ovelette hingga kembang
ayak tepung dan campur sekali dgn adunan tadi..bahagikan 2 atau
bahagian utk letak pewarna..kukus 30 minit

7 org bagi komen best..:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya
sayang nak potong

Tina Othman said...

Cantiknya, sedap ye tgk ramai yg buat ni

idzwa kamaruddin said...

haaa sedap nyer!!

Mas Zull said...

assalamualaikum fieda...semalam anak mama pun baru buat apam color ni...:)

Nazayiena Ayiena said...

cantiknya dan nampak gebu dan sedap

Masmira Masri said...

amboiii
rajin nyaaa.nmpk mcm aiskri da apam ni huhuuu..
i like!!!

jemput bw entry baru xberapa nk baru kita
http://myaleo.blogspot.com/2014/09/maryamjameela-bt-juleofauzl.html

Mayang ABDUL RAZAK said...

senang aje nak watnya, bahan pun skit aje ekk... tp yg bes sekali acuan tu.. cantik.. meh nak pinjam sat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.